Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Zabrana organiziranog jednodnevnog kupanja u Crikvenici

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Prema svemu sudeći od ove sezone biti će reguliran broj posjetitelja Crikvenice koji dolaze autobusima na jednodnevna kupanja bez noćenja u gradu što se pokazuje kao veliki problem gradskim vlastima u saniranju komunalnog otpada i problem dnevnih gradskih gužvi. Kako navodi crikva.hr, tijekom ljetne sezone zbog visokog priljeva gostiju u danima vikenda naselja Selce, Crikvenica, Dramalj i Jadranovo suočavaju se s poteškoćama i otežanim funkcioniranjem. Središte grada, pješački prijelazi, plaže i parkovi preopterećeni su velikim brojem ljudi, javne službe zadužene za funkcioniranje sustava uza sve napore ne mogu kvalitetno obavljati svoje poslove što stvara nezadovoljstvo kod turista i stanovnika grada.

Kako bi se riješila navedena problematika, i poboljšala kvaliteta cjelokupne turističke ponude Grad Crikvenica, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Crikvenice i tijelima zaduženim za turističku djelatnost izradili su prijedlog "Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa na području Grada Crikvenice" koja ima za cilj ograničiti i smanjiti broj ulazaka u Grad autobusnih prijevoznika tijekom najfrekventnijih dana, u periodu od 15.06. do 15.09.2018. s posebnim naglaskom na zone posebnog prometnog režima.


"Na području Grada Crikvenice tijekom ljetne turističke sezone, naročito subotom i nedjeljom uočen je dolazak većeg broja turističkih autobusa s više tisuća turista. Ocijenjeno je da je potrebno dolazak autobusa i jednodnevnih turista svesti na prihvatljivu mjeru imajući u vidu održiv kapacitet cesta, javnih površina, naročito plaža. Nova prometna regulativa, kao i dodatni uvjeti vezano za zaustavljanje i parkiranje turističkih autobusa u zoni posebnog prometnog režima omogućit će nesmetan svakodnevni život građana i povećati kvalitetu usluge kako za jednodnevne goste tako i za goste koji u Crikvenici borave duže vrijeme", kazala je zamjenica gradonačelnika gđa. Silvia Crnić.

Također je važno napomenuti kako se "Odluka o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa na području Grada Crikvenice" ne odnosi na turističke autobuse koji dovoze ili odvoze goste koji imaju osiguran smještaj u smještajnim objektima u zoni posebnog prometnog režima.

Prema tome, Crikvenica nastoji stati na kraj posjetiteljima koji dolaze organizirano, autobusima na jednodnevna kupanja i potom odlaze natrag kućama i često ne ostavljaju u gradu ništa osim smeća i povećavaju gužve na plažama. Naravno, nitko ne može i ne smije ograničiti samostalne posjetitelje koji svojim prijevozom, javnim prijevozom ili na bilo koji drugi način samostalno dolaze na jednodnevno kupanje u Crikvenicu. Ipak jednodnevnim organiziranim izletima polu-legalnih turističkih agencija i autobusnih prijevoznika mogao bi doći kraj.


Booking.com

izvor: crikva.hr

objavljeno: 2018-05-21Aktualno:

Santorini iz Beča za 50 eura povratno

Besplatni letovi za donatore obnove Notre Dame

Krf iz Beča za 29 eura povratno

Najduža umjetna ski staza svijeta u Srbiji

Berlin iz Pule za 20 eura povratnoPovezano:

Goli otok i Sv. Grgur

Dugi otok

Najljepše pješčane plaže Jadrana

Uvode se online ulaznice za Plitvička jezera

Rijeka uvodi prigradsku željeznicu

NP Krka ograničio broj posjetitelja

Zabranjene ture u crvenoj četvrti Amsterdama

Kazahstan mijenja ime glavnog grada

Rim pooštrava propise ponašanja turista

Pariz

Mjesec dana Irana (1. dio)

Grčki otoci za povoljan odmor

Poznanj

Najbolji besplatni muzejiPogledajte još:

Pariz


Mjesec dana Irana (1. dio)


Grčki otoci za povoljan odmor


Poznanj


Najbolji besplatni muzeji