Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Zabrana organiziranog jednodnevnog kupanja u Crikvenici

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Prema svemu sudeći od ove sezone biti će reguliran broj posjetitelja Crikvenice koji dolaze autobusima na jednodnevna kupanja bez noćenja u gradu što se pokazuje kao veliki problem gradskim vlastima u saniranju komunalnog otpada i problem dnevnih gradskih gužvi. Kako navodi crikva.hr, tijekom ljetne sezone zbog visokog priljeva gostiju u danima vikenda naselja Selce, Crikvenica, Dramalj i Jadranovo suočavaju se s poteškoćama i otežanim funkcioniranjem. Središte grada, pješački prijelazi, plaže i parkovi preopterećeni su velikim brojem ljudi, javne službe zadužene za funkcioniranje sustava uza sve napore ne mogu kvalitetno obavljati svoje poslove što stvara nezadovoljstvo kod turista i stanovnika grada.

Kako bi se riješila navedena problematika, i poboljšala kvaliteta cjelokupne turističke ponude Grad Crikvenica, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Crikvenice i tijelima zaduženim za turističku djelatnost izradili su prijedlog "Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa na području Grada Crikvenice" koja ima za cilj ograničiti i smanjiti broj ulazaka u Grad autobusnih prijevoznika tijekom najfrekventnijih dana, u periodu od 15.06. do 15.09.2018. s posebnim naglaskom na zone posebnog prometnog režima.


"Na području Grada Crikvenice tijekom ljetne turističke sezone, naročito subotom i nedjeljom uočen je dolazak većeg broja turističkih autobusa s više tisuća turista. Ocijenjeno je da je potrebno dolazak autobusa i jednodnevnih turista svesti na prihvatljivu mjeru imajući u vidu održiv kapacitet cesta, javnih površina, naročito plaža. Nova prometna regulativa, kao i dodatni uvjeti vezano za zaustavljanje i parkiranje turističkih autobusa u zoni posebnog prometnog režima omogućit će nesmetan svakodnevni život građana i povećati kvalitetu usluge kako za jednodnevne goste tako i za goste koji u Crikvenici borave duže vrijeme", kazala je zamjenica gradonačelnika gđa. Silvia Crnić.

Također je važno napomenuti kako se "Odluka o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa na području Grada Crikvenice" ne odnosi na turističke autobuse koji dovoze ili odvoze goste koji imaju osiguran smještaj u smještajnim objektima u zoni posebnog prometnog režima.

Prema tome, Crikvenica nastoji stati na kraj posjetiteljima koji dolaze organizirano, autobusima na jednodnevna kupanja i potom odlaze natrag kućama i često ne ostavljaju u gradu ništa osim smeća i povećavaju gužve na plažama. Naravno, nitko ne može i ne smije ograničiti samostalne posjetitelje koji svojim prijevozom, javnim prijevozom ili na bilo koji drugi način samostalno dolaze na jednodnevno kupanje u Crikvenicu. Ipak jednodnevnim organiziranim izletima polu-legalnih turističkih agencija i autobusnih prijevoznika mogao bi doći kraj.


Booking.com

izvor: crikva.hr

objavljeno: 2018-05-21Aktualno:

Lisabon za 55 eura povratno iz Budimpešte

Malta iz Venecije od 20 eura povratno

Palma iz Pule za 60 eura povratno

Valencija iz Trsta za 29 eura povratno

Amsterdam iz Dalmacije za 60 eura povratnoPovezano:

Goli otok i Sv. Grgur

Dugi otok

Najljepše pješčane plaže Jadrana

Rijeka uvodi prigradsku željeznicu

NP Krka ograničio broj posjetitelja

Povoljnije vlakom na more

Sevilla iz Trevisa za 35 eura povratno

Barcelona iz Venecije za 41 euro povratno

Bergen iz Budimpešte za 44 eura povratno

Najljepša bajkovita sela

Oktoberfest

Zašto je super putovati sam

Oslo

LavovPogledajte još:

Najljepša bajkovita sela


Goli otok i Sv. Grgur


Oktoberfest


Zašto je super putovati sam


Oslo