Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Vraća se noćni vlak Zagreb - Split

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Od 13. prosinca uvodi se novi vozni red na željeznicama u Europi, što predstavlja i promjenu voznog reda kod Hrvatskih Željeznica. Najvažnija novost jest ponovno uvođenje noćnog vlaka između Zagreba i Splita koji će izvan sezone voziti tri puta tjedno, dok će tijekom ljetne sezone voziti svakodnevno. Na relaciji Zagreb - Split izvan sezone vlak će voziti ponedjeljkom, srijedom i petkom, a na relaciji Split - Zagreb utorkom, četvrtkom i nedjeljom. U svom sastavu imat će vagone za spavanje, vagone s ležajima i vagon za prijevoz praćenih vozila. U ljetnoj sezoni ti će vlakovi voziti svakodnevno od svibnja do listopada.

Povodom uvođenja navedenog vlaka Hrvatske Željeznice uvode još dvije važne pogodnosti:

Od 13. prosinca u ponudi će biti Hostel na kotačima u noćnim vlakovima 820/821 na relaciji Zagreb - Split - Zagreb uz cijenu karte za vagon s ležajima nadoplatite 77 kuna, a u ponudi Auto-moto-vlak uz cijenu karte prevezite automobil za 101 kn ili motocikl za 51 kn.

Spomenimo kako tijekom zimskih mjeseci Hrvatske Željeznice nude popust za putovanja na određenim relacijama, uključujući i relaciju Zagreb - Split u iznosu od 50%, što čini putovanje između naša dva najveća glavna grada još povoljnijim. Više informacija pročitajte u našoj vijesti o povoljnijim blagdanskim putovanjima vlakom.


Također, došlo je do promjena voznog reda iz Zagreba u smjeru Križevaca, Koprivnice i Bjelovara i obratno zbog reduciranja vožnji dizel-motornih vlakova na elektrificiranoj dionici Križevci - Zagreb - Križevci. Time će putnicima biti omogućen kvalitetniji i udobniji prijevoz novim elektromotornim i klasičnim vlakovima, a uz smanjenje troškova energije i održavanja bit će povećana raspoloživost dizel-motornih vlakova na prugama koje nisu elektrificirane. Na relaciji Bjelovar - Zagreb - Bjelovar vozit će četiri izravna vlaka dok će putnici ostalih vlakova u Križevcima presjedati prema Zagrebu, odnosno Bjelovaru.

U međunarodnom prometu Hrvatska je istim brojem vlakova povezana sa Slovenijom, Austrijom, Njemačkom, Švicarskom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Mađarskom. Za sada nije sasvim poznato hoće li vlakovi prema Mađarskoj krenuti sa novim voznim redom ili će granica ostati još neko vrijeme zatvorena radi imigrantske krize.

U pograničnom prometu prema Srbiji bit će uvedena dva vlaka na relaciji Osijek - Bogojevo - Osijek i dva vlaka na relaciji Erdut - Sombor - Erdut. Pogranični vlakovi na relaciji Lendava - Mursko Središče - Lendava koji su vozili subotom, vozit će od ponedjeljka do subote osim blagdana.

U 2015. HŽ Putnički prijevoz u promet je uveo 15 novih vlakova od čega deset elektromotornih vlakova za regionalni prijevoz i pet elektromotornih vlakova za gradsko-prigradski prijevoz Grada Zagreba, čime je povećana kvaliteta prijevozne usluge.

Novi vozni red na snagu stupa 13. prosinca 2015. i vrijedi do 10. prosinca 2016. godine, a u elektroničkom izdanju možete ga preuzeti OVDJE.

Booking.com

izvor: Hrvatske željeznice

objavljeno: 2015-12-11Aktualno:

Maroko iz Trevisa za 15 eura povratno

Tajland iz Milana za 344 eura povratno

Gdje se najviše putovalo u 2018

Museo 900 - novi muzej u Veneciji

Amsterdam iz Zagreba za 96 eura povratnoPovezano:

Goli otok i Sv. Grgur

Dugi otok

Najljepše pješčane plaže Jadrana

Rijeka uvodi prigradsku željeznicu

NP Krka ograničio broj posjetitelja

Povoljnije vlakom na more

Rijeka uvodi prigradsku željeznicu

Povoljnije vlakom na more

Zagreb - Split za 120 kuna vlakom

Najbolja novogodišnja putovanja

Krakov

Igor u Indokini: Malezija

Gdje vidjeti polarnu svjetlost?

VenecijaPogledajte još:

Najbolja novogodišnja putovanja


Krakov


Igor u Indokini: Malezija


Gdje vidjeti polarnu svjetlost?


Venecija