Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Vraća se noćni vlak Zagreb - Split

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Od 13. prosinca uvodi se novi vozni red na željeznicama u Europi, što predstavlja i promjenu voznog reda kod Hrvatskih Željeznica. Najvažnija novost jest ponovno uvođenje noćnog vlaka između Zagreba i Splita koji će izvan sezone voziti tri puta tjedno, dok će tijekom ljetne sezone voziti svakodnevno. Na relaciji Zagreb - Split izvan sezone vlak će voziti ponedjeljkom, srijedom i petkom, a na relaciji Split - Zagreb utorkom, četvrtkom i nedjeljom. U svom sastavu imat će vagone za spavanje, vagone s ležajima i vagon za prijevoz praćenih vozila. U ljetnoj sezoni ti će vlakovi voziti svakodnevno od svibnja do listopada.

Povodom uvođenja navedenog vlaka Hrvatske Željeznice uvode još dvije važne pogodnosti:

Od 13. prosinca u ponudi će biti Hostel na kotačima u noćnim vlakovima 820/821 na relaciji Zagreb - Split - Zagreb uz cijenu karte za vagon s ležajima nadoplatite 77 kuna, a u ponudi Auto-moto-vlak uz cijenu karte prevezite automobil za 101 kn ili motocikl za 51 kn.

Spomenimo kako tijekom zimskih mjeseci Hrvatske Željeznice nude popust za putovanja na određenim relacijama, uključujući i relaciju Zagreb - Split u iznosu od 50%, što čini putovanje između naša dva najveća glavna grada još povoljnijim. Više informacija pročitajte u našoj vijesti o povoljnijim blagdanskim putovanjima vlakom.


Također, došlo je do promjena voznog reda iz Zagreba u smjeru Križevaca, Koprivnice i Bjelovara i obratno zbog reduciranja vožnji dizel-motornih vlakova na elektrificiranoj dionici Križevci - Zagreb - Križevci. Time će putnicima biti omogućen kvalitetniji i udobniji prijevoz novim elektromotornim i klasičnim vlakovima, a uz smanjenje troškova energije i održavanja bit će povećana raspoloživost dizel-motornih vlakova na prugama koje nisu elektrificirane. Na relaciji Bjelovar - Zagreb - Bjelovar vozit će četiri izravna vlaka dok će putnici ostalih vlakova u Križevcima presjedati prema Zagrebu, odnosno Bjelovaru.

U međunarodnom prometu Hrvatska je istim brojem vlakova povezana sa Slovenijom, Austrijom, Njemačkom, Švicarskom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Mađarskom. Za sada nije sasvim poznato hoće li vlakovi prema Mađarskoj krenuti sa novim voznim redom ili će granica ostati još neko vrijeme zatvorena radi imigrantske krize.

U pograničnom prometu prema Srbiji bit će uvedena dva vlaka na relaciji Osijek - Bogojevo - Osijek i dva vlaka na relaciji Erdut - Sombor - Erdut. Pogranični vlakovi na relaciji Lendava - Mursko Središče - Lendava koji su vozili subotom, vozit će od ponedjeljka do subote osim blagdana.

U 2015. HŽ Putnički prijevoz u promet je uveo 15 novih vlakova od čega deset elektromotornih vlakova za regionalni prijevoz i pet elektromotornih vlakova za gradsko-prigradski prijevoz Grada Zagreba, čime je povećana kvaliteta prijevozne usluge.

Novi vozni red na snagu stupa 13. prosinca 2015. i vrijedi do 10. prosinca 2016. godine, a u elektroničkom izdanju možete ga preuzeti OVDJE.

Booking.com

izvor: Hrvatske željeznice

objavljeno: 2015-12-11Aktualno:

Izrael iz Budimpešte za 20 eura povratno

Malta iz Venecije od 20 eura povratno

Sejšeli iz Venecije od 405 eura povratno

Valencija iz Trsta za 20 eura povratno

London iz Trsta od 29 eura povratnoPovezano:

Goli otok i Sv. Grgur

Dugi otok

Najljepše pješčane plaže Jadrana

Rijeka uvodi prigradsku željeznicu

NP Krka ograničio broj posjetitelja

Povoljnije vlakom na more

Rijeka uvodi prigradsku željeznicu

Povoljnije vlakom na more

Zagreb - Split za 120 kuna vlakom

Najljepša bajkovita sela

Oktoberfest

Zašto je super putovati sam

Oslo

LavovPogledajte još:

Najljepša bajkovita sela


Goli otok i Sv. Grgur


Oktoberfest


Zašto je super putovati sam


Oslo