Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Vlakom u inozemstvo već od 9 eura

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Hrvatske željeznice osim povoljnih putovanja unutar Republike Hrvatske na relaciji Zagreb - Split - Zagreb i relaciji Zagreb - Rijeka - Zagreb o čemu smo pisali OVDJE, također nude povoljnija putovanja i na odabranim međunarodnim relacijama. Karte su pri tome u ograničenim količinama i potrebno ih je kupiti što ranije. Ovim cijenama Hrvatske željeznice napokon se približavaju europskim standardima promotivnih željezničkih karata na međunarodnim relacijama.

Povoljne karte dostupne su za relacije:

ZAGREB - LJUBLJANA 9 eura

ZAGREB - MARIBOR 12 eura

ZAGREB - GRAZ već od 19 eura

ZAGREB - BEČ već od 29 eura

ZAGREB - VILLACH već od 19 eura

VINKOVCI - VILLACH već od 29 eura

ZAGREB - ZÜRICH već od 29 eura


Na relaciji ZAGREB - ZÜRICH putujte u VAGONU S LEŽAJIMA (couchette) već od 39 eura, a u VAGONU ZA SPAVANJE već od 59 eura.

Iako su cijene izražene u eurima, karte kupujete u kunama na šalterima međunarodnog prometa hrvatskih željeznica. Pri tome imajte na umu kako HŽ obračunava manje povoljan tečaj nego je uobičajen tečaj eura, te će cijena karte ispasti desetak kuna skuplje nego što to pokazuje jednostavna konverzija eura u kune.


Podsjetimo, jeftinija putovanja vlakom moguća su i ukoliko putujete u grupi te ukoliko putujete na povratnim relacijama. Pri tome su dostupni popusti u neograničenim količinama u sljedećim slučajevima:

20% za dvosmjerna putovanja - za putnike koji putuju u Sloveniju

30% za starije osobe, umirovljenike i mlade koji putuju u Sloveniju

40% za putovanja na velesajamske, kulturne i sportske priredbe i putovanja u vlakovima za kupače - za putnike koji putuju u Sloveniju

60% za dvosmjerna putovanja - za putnike koji putuju u Mađarsku (dijete plaća pola cijene za odraslog putnika)

30% za sva putovanja - za putnike koji putuju u Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju (kod povratnih putovanja za suputnike se odobrava dopunski popust od 50%, a za djecu do 6 god. besplatno)

20% za dvosmjerna putovanja - za putnike koji putuju u Federaciju Bosne i Hercegovine i Republiku Srpsku

50 - 100% za djecu - koja putuju samostalno ili u pratnji odraslih (dječje dobne granice razlikuju se od željeznice do željeznice)

10 - 70% za skupine - za putnike koji putuju u skupini od šest i više osoba (popust se razlikuje od željeznice do željeznice)

70% za skupine mladih - u prometu između Hrvatske, Slovenije, Austrije i Srbije skupine mladih (najmanje šest osoba) do 20 godina ostvaruju popust od 70% na jednosmjerna i povratna putovanja

Što to znači da su popusti sa neograničenim brojem karata? To jednostavno znači da možete doći par minuta prije polaska vlaka i kupiti kartu za taj vlak, čak iako je vlak potpuno rasprodan (u tom ćete slučaju morati stajati u vlaku). Vlakovi u Hrvatskoj ne zahtijevaju rezervaciju, stoga osim u izvanrednim okolnostima (kao što je primjerice neposredno pred Novu godinu i sl.) rezervacija vam uopće neće trebati, ali ukoliko si želite osigurati mjesto uz prozor te panoramu iz vlaka, možete rezervirati mjesto do prozora. 

Više informacija o tome kako putovati povoljno vlakom i interaktivna karta sa cijenama i uputama kako doći do nekih važnijih europskih odredišta potražite u našem vodiču za najjeftinija putovanja vlakom.

Booking.com

izvor: Hrvatske željeznice

objavljeno: 2016-03-01Aktualno:

Egipat iz Venecije za 119 eura povratno

Indija iz Beča za 374 eura povratno

JAR iz Pise za 148 eura povratno

Manchester iz Zadra za 39 eura povratno

Rim iz Trsta od 20 eura povratnoPovezano:

Najeftinija putovanja vlakom

Kajakom na more

Silba: otok plaža i pješaka

Vlakom na more još povoljnije

Dubrovnik iz Zagreba za 538 kuna

Vlakom Putevima Slave Raškaj do Ozlja

Vlakom na more još povoljnije

Vlakom Putevima Slave Raškaj do Ozlja

Hostel na kotačima HŽ-a i tijekom jeseni

Čudnovati božićni običaji

San Sebastian

Zima u Salzburgu

Najbolja adventska putovanja

Maroko (II. dio)Pogledajte još:

Najeftinija putovanja vlakom


Čudnovati božićni običaji


San Sebastian


Zima u Salzburgu


Najbolja adventska putovanjaPovoljno autobusom: