Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Velika tura božičnim sajmovima za 609 kuna povratno

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Ovaj puta Vam predstavljamo nešto malo drugačije: Vodimo Vas kroz najzanimljivije adventske sajmove tijekom prosinca po veoma povoljnim cijenama. Time ćete imati prilike osjetiti predbožićni ugođaj diljem Europe po najugodnijim cijenama. Naime, predstavljamo kombinaciju mogućnosti putovanja autobusima diljem Europe te niskotarifnim letovima zahvaljujući čemu će nezaboravno predbožićno putovanje biti ugodno za Vaš džep.

Pri tome je moguće posjetiti adventske sajmove u:
Budimpešta (10. 12. - 14. 12.)
Berlin (14. 12. - 18. 12.)
Dresden (18. 12. - 20. 12.)
Beč (20. 12. - 22. 12.)

Naravno, odmah napominjemo, mi NISMO turistička agencija, već je ovo samo prijedlog putovanja. Cijene karata su aktualne u trenutku objave ovoga teksta i s obzirom da su karte ograničene, vjerojatno će se promijeniti. Međutim, uz malo pretraživanja, možete pronaći po istim ili sličnim cijenama karte za iste relacije. Samo se morate malo poigrati sa datumima. 

Zagreb - Budimpešta

Obilazak predbožićnih sajmova najbolje je započeti u našoj metropoli, Zagrebu, koja je prošle godine proglašena najboljom adventskom destinacijom u Europi. I ove godine Zagreb nudi zanimljivu ponudu božićnog sajma koju svakako vrijedi posjetiti neovisno iz kojeg ste dijela Hrvatske.

Nastaviti možete prema Budimpešti izravnom autobusnom linijom Flixbusa:

10. 12. autobus Zagreb - Budimpešta (109 kn)

Navedena autobusna linija ima stajanje u Nagykaniszi u Mađarskoj, a ukupno putovanje do Budimpešte traje pet i pol sati. Polasci su u 7:00 ujutro i 15:30 iz Zagreba te u isto vrijeme iz Budimpešte. Dolasci su u 12:00 odnosno 20:30 sati. Imajte na umu kako povoljne karte nisu uvijek dostupne za sve polaske.

Tradicionalni božićni sajam u Budimpešti održava se na trgu Vörösmart gdje se nalaze karakeristične drvene kućice i dvije pozornice za česte nastupe raznih izvođača koji poboljšavaju dojam i ponudu tijekom zimskih dana. Svakoga dana od 17.00 sati na dalje odvijaju se jazz, klasični, zborski i ostali koncerti, kao i nastupi popularnih svjetskih zvijezda.

Pretraži najpovoljniji smještaj u Budimpešti

Budimpešta - Berlin

Nakon Budimpešte, uživanje u blagdanskim delicijama i predbožićnom ugođaju moguće je zahvaljujući veoma povoljnim letovima Ryanaira nastaviti u Berlinu.

14. 12. let Ryanair Budimpešta - Berlin (76 kn)

U cijenu karte uključene su sve pristojbe te dva komada ručne prtljage, veći komad dimenzija 55x40x20 cm te dozvoljene težine do 10 kg te još jedna ručna torbica pogodna za dokumente ili laptop dimenzija 35x20x20 cm. Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje.

Božićni sajam u Berlinu veoma je popularan te privlači veliki broj zaljubljenika u advent. Ne održava se na jednom mjestu, već je raspoređen kroz nekoliko različitih sajmova diljem grada. Tako je tijekom predbožićnog razdoblja širi centar Berlina popunjen sa različitim božićnim sajmovima i događanjima, koji upotpunjuju božićni profil koji grad dobiva neposredno pred blagdane. 

Pretraži najpovoljniji smještaj u Berlinu


Berlin - Dresden

Smatra se kako se najstariji božićni sajam održao upravo u Dresdenu, pa je stoga šteta ne uključiti u svoj itinerar adventske ture i ovaj zanimljivi grad u Njemačkoj koji je unatoč značajnim uništenjima tijekom drugog svjetskog rata ponovno postao lijepi simbol Njemačke, ali koji isto tako nudi i zaista prekrasan predbožićni sajam. Do Dresdena se može stići povoljno izravnom autobusnom linijom Flixbusa iz Berlina:

18. 12. autobus Berlin - Dresden (69 kn)

Slično kao i u Berlinu, božićni sajam raspoređen je kroz više sajmova diljem grada, no ipak najvažniji je Striezelmarkt, upravo sajam koji se diči tradicijom iz petnaestog stoljeća te koji poput drugih sajmova okuplja veliki broj izlagača gastronomskih delicija ali isto tako pruža i zanimljiv zabavno-scenski program za svakoga, od najmlađih do najstarijih.

Pretraži najpovoljniji smještaj u Dresdenu

Dresden - Beč

Nakon Dresdena vrijeme je za posjetu tradicionalnom božićnom sajmu u Beču koji je jedan od najpoželjnijih božićnih sajmova u okolici i svakako svakodnevno privlači veoma veliki broj putnika i iz Hrvatske. Svake godine ovaj sajam posjećuje oko tri milijuna posjetitelja iz cijeloga svijeta. Ukupno se nalazi oko 150 štandova sa različitim proizvodima, delicijama, suvenirima i drugim zanimljivostima.

20. 12. autobus Dresden - Beč (139 kn)

Često se navodi kako je ovo najbolji adventski sajam za djecu, a nedvojbeno je jedan od najboljih u našoj okolici. Zborovi koji nastupaju iz cijeloga svijeta, a predvođeni Bečkim dječacima čine ovaj božićni sajam najšarmantnijim u Europi. Upravo stoga je posebno popularan za zaljubljene parove, koji ovdje imaju svoje predbožićno Valentinovo. Koncerti međunarodne adventske glazbe održavaju se u prostorijama gradske vijećnice svakog petka, subote i nedjelje u popodnevnim satima.

Pretraži najpovoljniji smještaj u Beču

Beč - Zagreb

Povratkom u Zagreb zaokružiti ćete prekrasnu predbožićnu avanturu.

22. 12. autobus Beč - Zagreb (209 kn)

Prema tome, ukupni troškovi ove adventske ture u trajanju od 12 dana, pri kojoj ćete posjetiti Budimpeštu, Berlin, Dresden i Beč za prijevoz kreću se već od nešto više od šesto kuna, kao što možete vidjeti u nastavku::

- Zagreb - Budimpešta (109 kn)
- Budimpešta - Berlin (76 kn)
- Berlin - Dresden (76 kn)
- Dresden - Beč (139 kn)
- Beč - Zagreb (209 kn)
UKUPNO: 609 kn

Naravno, potrebno je napomenuti kako se radi samo o cijenama prijevoza, kojima treba dodati i troškove smještaja, no zahvaljujući povoljnim smještajnim akcijama tijekom zimskih mjeseci moguće je zaista povoljno napraviti nezaboravno adventsko putovanje diljem Europe.

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2016-11-17Aktualno:

Krakov iz Zadra za 30 eura povratno

New York iz Splita za 292 eura povratno

London iz Pule za 30 eura povratno

Savijena piramida otvorena za javnost

Malta iz Venecije za 30 eura povratnoPovezano:

Najbolja novogodišnja putovanja

Gdje vidjeti polarnu svjetlost?

Najljepša bajkovita sela

Najpovoljnija vikend advent putovanja

Više prtljage sa Ryanairom

Wizzair nudi 20% popusta

Advent u Krakowu iz Beča za 9,98 eura povratno

Najpovoljnija vikend advent putovanja

Advent u Salzburgu u zvukovima Hrvatske

Igor u Indokini: Kambodža

Najljepše pješčane plaže Jadrana

Elafiti

Tunel ljubavi

Igor u Indokini: Laos (1. dio)Pogledajte još:

Igor u Indokini: Kambodža


Najljepše pješčane plaže Jadrana


Elafiti


Tunel ljubavi


Igor u Indokini: Laos (1. dio)