Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Uzbekistan iz Milana za 129 eura povratno

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Alitalia, talijanski nacionalni prijevoznik nudi super povoljne letove prema Uzbekistanu, prekrasnoj državi središnje Azije i nekadašnjem važnom čvorištu na putu svile koja svake godine privlači sve veći broj putnika i avanturista po cijenama već od 129 eura za povratna putovanja iz Milana. Letovi su dostupni za razdoblje tijekom ljeta i jeseni. Ponekada je moguće pronaći i povoljnije karte putem posrednika i kupovinom određenom kreditnom karticom. Kako ostvariti popust prilikom kupovine karata putem Rumbo.es, rumbo.pt i edreams.es stranice potražite u našem vodiču kako letjeti još povoljnije

Povoljni letovi po navedenim cijenama dostupni su između ostaloga tijekom sljedećih datuma:

21. 08. - 28. 08.

21. 08. - 24. 08.

04. 08. - 11. 08.

04. 08. - 18. 08.

18. 09. - 29. 09.

Letovi po povoljnijim cijenama dostupni su i za druge datume, a cijene za druge datume možete pretražiti OVDJE.

U cijenu karte uključene su sve pristojbe te komad ručne prtljage, dimenzija 55x40x20 cm te dozvoljene težine do 10 kg te predana prtljaga do 23 kilograma. Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje.


Do Milana je najjednostavnije stići izravnom autobusnom linijom Flixbusa koja se nedavno otvorila, a pri čemu su dostupne cijene već od 9 eura po smjeru. Ipak češće su dostupne karte po cijeni od 29 eura pa na dalje. Karte se mogu kupiti na stranicama Flixbusa odnosno na poveznici u nastavku:

Zagreb - Milano (od 69 kuna)

Alternativno, može se doći kombinacijom autobusa i vlaka preko Trsta. Prednost je pri tome što je na raspolaganju veliki broj linija i termina polaska pa je lakše prilagoditi letu. Ukoliko se kupe karte za vlak dovoljno unaprijed, cijene vlaka između Trsta i Milana kreću se od 19 eura na dalje.

Više informacija kako kupovati karte za vlak u Italiji potražite na našem Vodiču za putovanje Italijom vlakom

Od Rijeke i Zagreba do Trsta moguće je redovnim linijama Autotransa te Črnja Toursa pri čemu su dostupne povratne karte već od 112 kuna. Karte iz Zagreba kupite na stranicama AK Zagreb dok karte iz Rijeke kupite na stranicama Autotransa.

Isto tako, preporučujemo Vam GoOpti prijevoz od Zagreba do Milana po cijenama već od 66 eura. 

Od glavnog kolodvora u Milanu do svih zračnih luka prometuje autobus po cijeni od 5 eura. Karte možete kupiti na stranicama prijevoznika Terravision

Prema tome cijena povratnog putovanja od Zagreba ili Rijeke do Uzbekistana iznosi već od:
- autobus Zagreb - Milano (58 eur)
- prijevoz do zračne luke autobusom (10 eur)
- let Milano - Tashkent (129 eur)
UKUPNO: 1 458 kuna

Republika Uzbekistan je država u središnjoj Aziji, bez izlaza na more te uz Lihtenštajn jedina država dvostruko zatvorena bez izlaza na more, odnosno jedina država koja i graniči samo sa državama bez izlaza na more. Smještena je u srednjoazijskim stepama, pri čemu na sjeveru i zapadu graniči s Kazahstanom, na istoku s Kirgistanom i Tadžikistanom , na jugozapadu s Turkmenistanom te na jugu s Afganistanom. Glavne znamenitosti u Uzbekistanu su gradovi koji su nastali kao karavanska stajališta na nekadašnjem putu svile, pri čemu je najpoznatiji grad Samarkand, no također i Bukhara te Khiva itekako zaslužuju posjetu. Od prirodnih znamenitosti, na sjeverozapadu je umirujuće Aralsko jezero, dok je istok zemlje obilježen visokim planinskim lancem Pamir, jednim od najspektakularnijim planinskim lancem na svijetu.

Pretraži najpovoljnije rent-a-car ponude u Uzbekistanu.

Za ulazak u Uzbekistan hrvatskim je građanima potrebna viza. Za dobivanje vize potrebno je imati pozivno pismo od turističke agencije ili pojedinca iz Uzbekistana, dvije fotografije te ispuniti online formular dostupan OVDJE.

Cijene viza za građane Republike Hrvatske:
- do 7 dana - 60 eura
- do 15 dana - 70 eura
- do 30 dana - 80 eura
- do 3 mjeseca - 100 eura
- do 6 mjeseci - 140 eura
- do 1 godine - 180 eura

* za svaki ponovni ulazak u državu dodatnih: EUR 10

Smještaj

Cijene smještaja u Uzbekistanu su relativno povoljne kao i u cijeloj središnjoj Aziji, iako je Samarkand zahvaljujući svojoj privlačnosti turistima značajno skuplji od ostatka zemlje. Jednostavni smještaj u hostelima za backpakcere može se pronaći već za nekoliko desetaka kuna.

Pretražite najpovoljniji smještaj u Uzbekistanu

Također preporučujemo potražiti privatni smještaj na jednome od mnogih smještajnih kapaciteta u gradu koje nudi airbnb.

Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju. Kupon možete pronaći OVDJE.
Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2017-07-13Aktualno:

Maroko iz Pise za 33 eura povratno

Island iz Budimpešte za 97 eura povratno

Mallorca za 39 eura povratno iz Graza

Sarajevo otvara žičaru na Trebević

Amsterdam iz Zagreba za 899 kuna povratnoPovezano:

Maroko iz Pise za 33 eura povratno

Indija iz Beograda za 326 eura povratno

Kuba iz Milana za 345 eura povratno

Venecija

Najljepša jezera Europe

Senj

Planinarenje - vodič za početnike

Top deset PortugalaPogledajte još:

Venecija


Najljepša jezera Europe


Senj


Planinarenje - vodič za početnike


Top deset Portugala