Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Uvode se online ulaznice za Plitvička jezera

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Naš najpoznatiji nacionalni park te prirodni biser Hrvatske, Plitvička jezera napokon uvodi online prodaju ulaznica za posjetu parku. Uvođenje online ulaznica korak je koji se provodi u skladu sa ograničavanjem broja posjetitelja uslijed prevelike eksploatacije ovog prekrasnog dijela naše zemlje, posebice tijekom ljetnih mjeseci kada su veoma velike gužve i kada prevelik broj posjetitelja negativno utječe na očuvanje prirode u nacionalnom parku.

Kako navode u upravi parka, zaštićenim područjem Nacionalnog parka plitvička jezera upravlja istoimena javna ustanova. Područje kojim Ustanova upravlja izuzetna je prirodna vrijednost Republike Hrvatske i nalazi se na liste svjetske prirodne baštine UNESCO-a.

Zbog svoje iznimne ljepote i dostupnosti, isto iz godine u godinu posjećuje sve veći broj posjetitelja. Primarni zadatak Ustanove je očuvati prirodne vrijednosti područja te omogućiti posjećivanje u skladu s tim, a na način da su posjetitelji sigurni i zadovoljni. Iz tog razloga, Ustanova je pristupila izradi Akcijskog plana upravljanja posjetitelja koji će odrediti detaljno uvjete i načine korištenja zaštićenog područja.

Jedan od koraka koje isti predviđa je i izrada Internet trgovine na mrežnim Internet stranicama na domeni: https://ticketing.np-plitvicka-jezera.hr. Internet trgovina Nacionalnog parka funkcionira na način da posjetitelj mora odabrati datum, vrijeme i ulaz na koji želi ući u park. Odrađivanjem svih koraka, posjetitelj će na svoju e-mail adresu zaprimiti račun i voucher s kojim će morati doći na ulaz koji je odabrao i ondje zamijeniti voucher za svoje ulaznice. Voucher je moguće zamijeniti 30 minuta prije i tijekom sata za koji su ulaznice kupljene.


Broj dostupnih ulaznica po satu i ulazu ograničen te preporučamo svima koji nas namjeravaju posjetiti da na vrijeme rezerviraju svoje ulaznice.

Dodatne informacije o kupnji:

- naplata kupljenih ulaznica izvršiti će odmah pri kupnji ulaznica, a eventualne izmjene kupljenih ulaznica ili njihov storno moguće je izvršiti do 2 dana (48 sati) prije planiranog posjeta online

- ulaznice je moguće kupiti isključivo unaprijed, minimalno 2 dana prije željenog datuma dolaska

Ulaznica je doprinos za trajnu zaštitu i uređenje Nacionalnog parka Plitvička jezera. U prodaji su jednodnevne i dvodnevne ulaznice koje vrijede isključivo za dva uzastopna dana, počevši od dana kupnje.

Ukoliko se odlučite na duži boravak u nekom od hotela u sklopu parka (Bellevue, Jezero, Plitvice, Grabovac), jednodnevnu ulaznicu možete produžiti na recepciji hotela u kojem boravite. Cijena ulaznice uključuje prijevoz elektrobrodom i panoramskim vlakom u okviru odabranog programa razgledavanja, osiguranje posjetitelja i porez na dodanu vrijednost.

Aktualne cijene ulaznica potražite OVDJE


Booking.com

izvor: NP Plitvička jezera

objavljeno: 2019-04-03Aktualno:

Izrael iz Beča za 20 eura povratno

Cipar iz Beograda za 42 eura povratno

Amsterdam iz Beča za 43 eura povratno

Tajland iz Ljubljane za 406 eura povratno

Armenija iz Milana za 36 eura povratnoPovezano:

Jezera Gorskog Kotara

Kajakom na more

otok Rab

Besplatno biciklom na vlak!

Rijeka uvodi prigradsku željeznicu

NP Krka ograničio broj posjetitelja

Prosecco brda na listi UNESCO baštine

Santorini: Zabrana jahanja magaraca za pretile

NP Krka ograničio broj posjetitelja

Jordan

Graz

Kako jeftino istražiti Veneciju

Najljepša bajkovita sela

Mjesec dana Irana (1. dio)Pogledajte još:

Jordan


Graz


Kako jeftino istražiti Veneciju


Najljepša bajkovita sela


Jezera Gorskog Kotara