Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:


Fotografije:Video:Mali trikovi:


Stockholm iz Rijeke za 18 eura povratno

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Ryanair, najpoznatiji niskotarifni prijevoznik trenutno nudi povoljne karte za samo 26 eura povratno do Stockholma iz Rijeke za termine tijekom svibnja, kada dugi dani i proljetne temperature polako donose topliji dio godine i u najveću skandinavsku prijestolnicu. Time se i ove sezone otvaraju vrata Skandinavije za putnike iz Hrvatske.

Povoljni letovi po navedenim cijenama dostupni su između ostaloga tijekom sljedećih datuma:

12. 05. - 15. 05.

19. 05. - 22. 05.

22. 05. - 29. 05.

Letovi po povoljnijim cijenama dostupni su i za druge datume, a cijene za druge datume možete pretražiti OVDJE.

U cijenu karte uključene su sve pristojbe te komad ručne prtljage, dimenzija 35x20x20 cm. Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje.


Letovi se održavaju prema zračnoj luci Stockholm Arlanda koja se nalazi oko četrdesetak kilometara sjeverno od Stockholma.

Flygbussarna, Flixbus i SL upravljaju autobusima do i iz zračne luke koji povezuju centar grada Stockholma i Glavni kolodvor u Stockholmu. Postoji i lokalna autobusna linija br. 583 za Märsta, odakle voze prigradski vlakovi za Stockholm i okolicu, najjeftiniji način dolaska do/iz Stockholma (autobusna karta koja uključuje prigradski vlak za Stockholm). Autobus 801 vozi oko 40 minuta do Uppsale i polazi svakih 15 do 30 minuta.

Stockholm je glavni grad Švedske smješten na arhipelagu otočića uslijed čega se često naziva i Venecijom sjevera. Grad je sagrađen na ukupno dvadesetak otoka, pri čemu je stara gradska jezgra sagrađena na pet otoka. koji su isprepleteni mostovima. Nalazi se na mjestu gdje se jezero Mälaren povezuje s morem. Osim prekrasnom arhitekturom, grad se odlikuje i velikim brojem zelenih površina koja su zaštićene kao prirodni rezervati, a posebnost je i nacionalni park Nationalstadsparken koji se nalazi na samome rubu grada.

Smještaj

Švedska je prilično skupa država, no unatoč tome može se pronaći relativno povoljno hostelski smještaj za oko 150 kuna pa na više u samome središtu Stockholma.

Pri tome preporučujemo City Backpackers Hostel. Ovaj hostel smješten je u zgradi iz 19. stoljeća udaljenoj 500 metara od Glavnog kolodvora u Stockholmu i 5 minuta hoda od trgovačke ulice Drottninggatan. Gostima su besplatno na raspolaganju bežični pristup internetu, večernja sauna i tjestenina. Tijekom zime dostupna je besplatna usluga najma klizaljki.

Dobar izbor jest također i moderni Skanstulls Hostel. Ovaj moderni hostel nalazi se u živahnoj četvrti Södermalm, 150 metara od stanice podzemne željeznice Skanstull. Nudi kuhinju za goste, besplatan WiFi i besplatne kompjutere s internetom. Stockholmski glavni kolodvor udaljen je 3 postaje podzemnom željeznicom. U kuhinji su dostupni besplatna tjestenina, čaj/kava te začini. Ostali sadržaji uključuju blagovaonicu, malu knjižnica, skladište prtljage i praonicu rublja.

Za ostale smještajne kapacitete i trenutne akcije na cijeni smještaja pretražite najpovoljniji smještaj u Stockholmu.

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2022-05-07Aktualno:

Brindisi iz Zagreba za 15 eura povratno

Tajland iz Ljubljane za 416 eura povratno

Santorini iz Budimpešte za 56 eura povratno

Izrael iz Budimpešte za 38 eura povratno

Rim za 10 eura povratno iz ZadraPovezano:

Malmo iz Zagreba za 10 eura povratno

Stockholm iz Zadra za 28 eura povratno

Stockholm iz Zadra za 20 eura povratno

Tajland iz Ljubljane za 416 eura povratno

Santorini iz Budimpešte za 56 eura povratno

Rim za 10 eura povratno iz Zadra

Najljepše plaže otoka Krka

Najljepše staze uz hrvatske rijeke

Ugljan i Pašman biciklom

Madeira: sve što trebate znati

KarkonošePogledajte još:

Najljepše plaže otoka Krka


Najljepše staze uz hrvatske rijeke


Ugljan i Pašman biciklom


Madeira: sve što trebate znati


Karkonoše