Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Skopje za 63 eura povratno iz Zadra

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Skopje je popularna destinacija za naše putnike tijekom jeseni zbog povoljnih cijena i dobrog provoda, a zahvaljujući akcijama prijevoznika Ryanair i Wizzair, kombinacijom letova preko Memmingena, Njemačka, moguće je doći do Skopja za samo 61 euro povratno iz Zadra, uz kratka čekanja u Njemačkoj. Pri tome je važno kupovati odvojeno karte na stranicama prijevoznika. Ponekada je moguće dobiti karte i povoljnije putem posrednika kao što su rumbo.pt i rumbo.es koristeći maestro karticu ili diners karticu. Kako kupiti povoljnije karte putem rumbo.es posrednika pročitajte u našem vodiču Kako letjeti još povoljnije.

Povoljni letovi po navedenim cijenama dostupni su:

18. 10. - 27. 10.
Zadar - Memmingen (Ryanair)
Memmingen - Skopje (Wizzair)

25. 10. - 27. 10.
Zadar - Memmingen (Ryanair)
Memmingen - Skopje (Wizzair)

Datume je moguće kombinirati. Letovi po povoljnijim cijenama dostupni su i za druge datume, a cijene za druge datume možete pretražiti putem Skyscannera.


Skopje je glavni grad Makedonije i sve popularnija turistička destinacija smještena u srcu Balkana, na važnom prometnom pravcu iz Beograda prema Solunu. Suvremeno Skopje uvelike je izgrađeno nakon velikog potresa 1963. godine, a nakon proglašenja nezavisnosti Makedonije postaje sve važniji kulturni centar ove mlade europske zemlje. U posljednjih dvadesetak godina u Skopju niču brojni spomenici i građevine koje postaju turističke atrakcije. Osim toga, Skopje je odlično polazište za upoznavanje cijele Makedonije.

Iz novog terminala Zračne luke Aleksandar Makedonski u Skoplju voze autobusi tvrtke Vardar Express, raspored se može vidjeti na web stranici prijevoznika, ali pravilo je da se autobusi odlaze oko 10-15 minuta nakon slijetanja, odmah iza izlaznih vrata. Za doći do središta grada je potrebno 25 minuta, a jednosmjerna karta je 175 denara. Karte se mogu kupiti kupiti iz ureda Vardar Express pored izlaznih vrata. Moguće je i plaćanje kreditnim karticama pa ne morate odmah mijenjati novac.

Prema tome, cijena povratnog putovanja iz Zadra do Skopja iznosi:
- let Zadar - Memmingen: 21 eur
- let Memmingen - Skopje: 42 eur
- autobus iz zračne luke Skopje do grada: 350 mkd
UKUPNO: 518 kuna

Smještaj

Smještaj je u Skopju je poprilično relativno jeftin s obzirom na niske cijene u Makedoniji općenito te velikoj ponudi smještajnih kapaciteta, posebice za mlade putnike.

Preporučujemo za mlade putnike Hostel Kalonis Centar koji se nalazi na 5 minuta hoda od središnjeg Makedonskog trga u Skoplju. Javni prijevoz i Glavni autobusni i željeznički kolodvor udaljeni su samo 200 metara. Sobe imaju klima-uređaj i vlastitu kupaonicu s besplatnim toaletnim potrepštinama. Dodatni sadržaji uključuju stol i posteljinu. Hostel Kalonis Centar ima 24-satnu recepciju, snack bar i zajedničku kuhinju. Ostali sadržaji na objektu uključuju zajednički salon, pult za organizaciju izleta i pohranjivanje prtljage. Objekt nudi besplatno parkiralište. Centar grada, s Aleksandrom Velikim spomenikom, Kamenim mostom i starim bazarom, udaljen je oko 500 metara uz rijeku Vardar. Trgovački centar Vero udaljen je samo 200 metara. Skupštinske dvorane Ss. Sveučilište Ćirila i Metoda i Kulturni centar mladih, gdje se često organiziraju koncerti, možete stići za 10 minuta hoda od Hostel Kalonis centra.. 

Ostale povoljne smještaje u Skopju i popuste na smještaj potražite pomoću naše tražilice smještajnih kapaciteta u Skopju

Također preporučujemo potražiti privatni smještaj na jednome od mnogih smještajnih kapaciteta u gradu koje nudi airbnb.

Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju. Kupon možete pronaći OVDJE.


Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2018-08-26Aktualno:

Berlin iz Pule za 30 eura povratno

Namibija iz Ljubljane za 390 eura povratno

Maroko iz Trevisa za 27 euro povratno

Cipar iz Beča za 60 eura povratno

Bergen iz Beča za 40 eura povratnoPovezano:

Skopje iz Zagreba za 658 kuna povratno

Berlin iz Pule za 30 eura povratno

Marseille iz Rijeke za 39 eura povratno

Valencija iz Trsta za 40 eura povratno

Tunel ljubavi

Igor u Indokini: Laos (1. dio)

Igor u Indokini: Laos (2. dio)

Najljepše staze uz hrvatske rijeke

ParizPogledajte još:

Tunel ljubavi


Igor u Indokini: Laos (1. dio)


Igor u Indokini: Laos (2. dio)


Najljepše staze uz hrvatske rijeke


Pariz