Portal za samostalna putovanja i backpacking

Ryanair dolazi u Sarajevo!

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Ryanair najpoznatiji niskotarifni prijevoznik širi svoju mrežu pa tako planira otvoriti letove prema prijestolnici Bosne i Hercegovine, Sarajevu. Ryanair je u Bosni i Hercegovini prisutan već nekoliko godina, ali do sada u vrlo ograničenom obimu. Prijevoznik je 2018. godine pokrenuo svoje prve linije iz Banja Luke, a prošle godine je počeo letjeti iz Tuzle, ali se odatle povukao nakon samo nekoliko mjeseci. Sada će irski zrakoplovni prijevoznik debitirati u Sarajevu pri čemu otvara pet novih linija iz glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Pogledajte i naš vodič za Sarajevo

Otvorit će se nove linije Ryanaira iz Sarajeva prema:

- London Stansted,
- Bruxelles Charleroi,
- Göteborg, Bergama
- Milan Bergamo i
- Memmingen

Pretražite najpovoljnije letove iz Sarajeva

Letovi počinju krajem ožujka i početkom travnja. Sve ove letove osim onih za London realizirat će se 2 puta tjedno (za Stansted će Ryanair letjeti 3 puta tjedno). To je sjajna vijest za putnike koji žele putovati između ovih destinacija jer će imati više opcija za putovanje. Širenje mreže letova omogućit će lakši pristup i povezivanje između ovih gradova, što će doprinijeti većoj dostupnosti putovanja zrakoplovom.

U cijenu karte uključene su sve pristojbe te komad ručne prtljage dimenzija 40 x 20 x 25cm te dozvoljene težine do 8 kg. Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje.

Prema informacijama s web stranice Ex-Yu Aviation, Ryanair je zauzeo drugo mjesto među zračnim prijevoznicima u Bosni i Hercegovini. Planirajući za ovu godinu, irska kompanija će ponuditi čak 384.000 sjedala na linijama iz ove zemlje, što znači značajan doprinos zračnom prometu.

Ipak, tržišni lider je Wizz Air koji, impresivno, nudi preko 850.000 sjedala iz Bosne, jasno demonstrirajući svoju vodeću poziciju. Osim što je drugi po veličini, Ryanair je također jedan od pobjednika nedavnog natječaja zračne luke. Kroz taj natječaj, prijevoznici su se kvalificirali za subvencije kako bi otvorili nove zračne veze. Stoga će Ryanair, uz Wizz Air i SunExpress, dobiti financijsku podršku za nove linije iz Sarajeva.

Ova ulaganja i podrška zračnom prometu u Bosni i Hercegovini pokazuju nastojanja da se proširi i poboljša ponuda letova, čime će putnicima biti pružene veće mogućnosti putovanja i povezanosti s različitim destinacijama diljem Europe.

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2023-11-29Pratite nas:Aktualno:

Pariz iz Zagreba za 34 eura povratno

Albanija iz Trsta za 28 eura povratno

Aja Sofija ima nova pravila za posjetitelje

Valentinovo u Londonu za 29 eura iz Zagreba

Iran iz Budimpešte za 92 eura povratnoPovezano:

Sarajevo: sjećaj se prošlosti, živi budućnost

Sarajevo

Sarajevo otvara žičaru na Trebević

Ratni hostel u Sarajevu

Sarajevo obnavlja svoje ruže

Pariz iz Zagreba za 34 eura povratno

Albanija iz Trsta za 28 eura povratno

Valentinovo u Londonu za 29 eura iz Zagreba

Krakov

Najbolje u 2024. prema Lonely planet

Gozo

Malta: Sve što trebate znati

PtujPogledajte još:

Krakov


Najbolje u 2024. prema Lonely planet


Gozo


Malta: Sve što trebate znati


Ptuj