Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


predstavljanje knjige: Moj Camino - Šetnja u dubine sebe

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Svi zaljubljenici u putovanja pozvani su na predstavljanje putopisne knjige Moj Camino - Šetnja u dubine sebe koja će se održati u Zagrebu, u subotu, 6. svibnja, u 17 sati u Johann Franck (Trg bana Jelačića 9). Time će hrvatska putopisna scena biti obogaćena za još jedno zanimljivo djelo koje svakako vrijedi pročitati.

Frano Janeš, književnik navodi kako je Mara na samome početku knjige navela razloge zašto je ne čitati, a ja ću napisati zašto je taj jedan put nisam poslušao. Kada Mara Doljak govori, pametno je naćuliti uši, ili u ovome slučaju okretati stranice. Ako je ona mogla prohodati 780 kilometara, kako sam mogao odoljeti potrebi da je pratim dok s baterijskom svjetiljkom obasjava mračnu strum stazu, dok se probija kroz kišu bez mogućnosti zaklona ili po jesenjem suncu gleda preko kilometara i kilometara fascinantnih krajolika koja će (u svojoj šezdesetoj godini života!) proći pješice? Kako se ne prepustiti njezinu unutarnjem putovanju koje je u najmanju ruku jednako zanimljivo kao vanjsko? Iz stranice u stranicu otkrivao sam male i velike životne mudrosti nenametljivo posađene u knjigu kao grožđe pokraj puta i brstio s velikim zadovoljstvom. S Marom sam ušetao u Santiago, proširenih vidika, nekako mudriji i širi. I to bez žuljeva.

 


Na promociji će sudjelovati i novinarka, urednica i voditeljica na Hrvatskoj radioteleviziji Sonja Šarunić i spomenuti nagrađivani književnik Franjo Janeš.

Marinim riječima, ''ono što je počelo kao fizički izazov žene u 59. godini života završilo je kao duhovno putovanje. Nastavak je bio održavanje putopisnih predavanja ''Camino s Marom'', koja je do sada čulo oko 1000 ljudi te stvaranje knjige Moj Camino - Šetnja u dubine sebe.''

Podsjetimo, Camino de Santiago odnosno put Sv. Jakova je vjerojatno najpoznatije hodočašće pri čemu hodočasnici prelaze različite rute preko Španjolske i cijele Europe do grada Santiago de Compostela, gdje su moći svetog apostola Jakova. Tijekom cijelog Srednjeg vijeka, Santiago de Compostela je bilo vrlo popularno hodočasničko odredište, te je na ovoj trasi izgrađeno oko 1.800 građevina, vjerskih, ali i svjetovnih, od velikog povijesnog značaja. Put je odigrao temeljnu ulogu u poticanju kulturne razmjene između Iberijskog poluotoka i ostatka Europe u srednjem vijeku. On ostaje svjedočanstvo snage kršćanske vjere među ljudima svih društvenih slojeva iz cijele Europe. Kasnije je zanimanje za ovo hodočašće oslabilo, ali u današnje vrijeme ponovo mu se vraća popularnost, prvenstveno nakon što je Paolo Coelho kroz svoja djela obnovio interes za ovo hodošašće.

Najpoznatiji Francuski put kojeg je prošla i autorica knjige počinje na Pirinejima u francuskom gradu Saint-Jean-Pied-de-Port udaljenom oko 769 km od Santiaga.

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2017-05-03Aktualno:

Malta iz Venecije za 30 eura povratno

Kazahstan mijenja ime glavnog grada

Eindhoven iz Zadra za 45 eura povratno

Cipar iz Budimpešte za 40 eura povratno

Da li je ovo najgori turistički slogan?Povezano:

San Sebastian

Bilbao - srce Baskije

Barcelona

Pješčane dine u Ibizi ugrožene seksom!

Proljeće na Palmi iz Beča za 19 eura povratno

Valencija iz Trsta za 24 eura povratno

Gdje se najviše putovalo u 2018

Museo 900 - novi muzej u Veneciji

Naplata dnevnih posjeta Veneciji?

Poznanj

Najbolji besplatni muzeji

Igor u Indokini: Tajland (1. dio)

Igor u Indokini: Tajland (2. dio)

Najljepši romantični izletiPogledajte još:

Poznanj


Najbolji besplatni muzeji


Igor u Indokini: Tajland (1. dio)


Igor u Indokini: Tajland (2. dio)


Najljepši romantični izleti