Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Povoljno na utakmice Rijeke i Dinama

 
Pogled prema zvoniku katedrale
  Riva i luka u gradu   Gradska riva   Panorama grada i rive

 

GNK Dinamo i HNK Rijeka ušli su u play off fazu europskih kvalifikacija te tako domaćim zaljubljenicima u nogomet ponudili još jednu poslasticu igranja u Europi. Dok je Dinamo favorit u svojem dvoboju sa Austrijom iz Beča, Rijeka je prema mnogima autsider i tek prolaznik koji može uživati u susretu protiv respektabilnog bundesligaša, Stuttgarta.

No kako ovo nije portal za nogometne analize nego putovanja, analizirali smo kako najbolje samostalno doći do Stuttgarta i Beča na dane utakmica. Naravno, klubovi navijača vjerojatno će organizirati kolektivnu posjetu utakmicama, no sigurno će biti onih koji će htjeti spojiti ugodno s korisnim te će htjeti osim utakmice također i ostati par dana i iskoristiti ih za razgledavanje ili kupovinu.

Rijeka - Stuttgart

Stuttgart je glavni i po broju stanovnika najveći grad njemačke savezne pokrajine Baden-Württemberg. Oko 615.000 stanovnika živi u gradu na rijeci Neckar. Područje utjecaja procjenjuje se na 2.700.000 stanovnika, a metropolitansko područje na 5.300.000 stanovnika. Grad je poznat kao "kolijevka automobila" i središte je automobilske industrije. Grad se smatra središtem povijesne pokrajine Švapske, a velik se dio stanovnika grada služi švapskim narječjem.Iz Rijeke ne postoje izravne linije za taj grad, no postoji nekoliko zanimljivih opcija kako doći do Stuttgarta:

autobus:

Svakodnevna autobusna linija povezuje Zagreb i Munchen po cijeni od 40 eura (povratna karta). Iz Munchena nekoliko operatera nudi prijevoz do Stuttgarta po 8 eura smjer. Za točni vozni red. Kako je moguće doći autobusom do Zagreba već za 112 kuna povratno (više informacija OVDJE), ukupni trošak putovanja iznosi 532 kune (povratno).

Rijeka - Zagreb
Zagreb - Munchen:
Munchen - Stuttgart

Vlak Rijeka - Stuttgart

Vlak je ponešto skuplja opcija od autobusa ali je svakako ugodnija i komfornija. Izravna željeznička veza Rijeke i Munchena omogućuje kupovinu karata po akcijskoj tarifi SparSeine i cijeni od 39 eura (ograničene količine karata). Po sličnome principu moguće je kupiti i kartu Munchen - Stuttgart po cijeni od 25 eura. Drugim riječima, ukupna cijena karte može iznositi do 128 eura, odnosno oko 962 kune. Nešto skuplja povratna karta kupljena putem tarife city star iznosi 175 eura, no prednost ove karte jest u tome što je u neograničenim količinama. Dodatna prednost jest u tome što se cijena karte drastično smanjuje ukoliko putuje više osoba zajedno pa je tako cijena ovisno o broj putnika:

broj putnika

IC vlakovi

ICE vlakovi

1 175 eur 198 eur
2 264 eur 296 eur
3 352 eur 395 eur
4 439 eur 495 eur
5 527 eur 524 eur


(Navedena je ukupna cijena putovanja za sve putnike)

Zagreb - Beč

Što se tičeBečao kojem smo već pisali, tri puta dnevno autobusna linija povezuje Zagreb iBeč, pri čemu cijena karte iznosi 400 kuna (povratno).

Vlakovi između Zagreba iBečaprometuju dva puta dnevno, a ukoliko se kupi SparSeine akcijska karta, ona u jednom smjeru iznosi 29 eura. Dakle, moguće je doći do Beča za 440 kuna (Croatia bus nudi povratnu za 395 kn) autobusom odnosno za 58 eura vlakom. Pri putovanju u Beč također je moguće kupiti City Star kartu koja iz Zagreba do Beča iznosi 68 eura.

Vlakovi prema Beču iz Zagreba voze: Zagreb - Beč: 7.25 (0), 12:30 (1), 21.20 (1)

Ukoliko vam je potreban smještaj u Beču ili Stuttgartu, koristite tražilicu:

Tekst: Peter Polić

objavljeno: 2013-08-10Aktualno:

Turska ukinula vize za Hrvate

Chicago iz Budimpešte za 295 eura povratno

London iz Zadra za 18 eura povratno

Barcelona iz Zagreba za 90 eura povratno

Berlin iz Pule za 26 eura povratnoPovezano:

Planinarenje zimi: kako se pripremiti

Najljepši dvorci Hrvatske

Jezera Gorskog Kotara

Brač dobiva planinarsku obilaznicu

Besplatno biciklom na vlak!

Uvode se online ulaznice za Plitvička jezera

EURO 2020: Kako najpovoljnije uz vatrene

Jeftinije na skijaške skokove u Planicu

Najljepši romantični izleti

Spavanje u zračnoj luci

Najbolja adventska putovanja

Jordan

GrazPogledajte još:

Najljepši romantični izleti


Spavanje u zračnoj luci


Planinarenje zimi: kako se pripremiti


Najbolja adventska putovanja


Najljepši dvorci Hrvatske