Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:


Fotografije:Video:Mali trikovi:


Porto za 57 eura povratno iz Zagreba

 
slika1
  slika2   slika3   slika4  

Trenutno su dostupne dosta dobre cijene za putovanje do drugog najvećeg grada u Portugalu i veoma popularne turističke destinacije Porta. Zahvaljujući povoljnim letovima Ryanaira, moguće je doći do Porta s presjedanjem u Milanu za samo 57 eura iz Zagreba. Ipak imajte na umu da letovi uključuju samo ručnu prtljagu, pa će se možda nekima više isplatiti doći kopnenim prijevozom do Milana i dalje zrakoplovom.

Povoljni letovi po navedenim cijenama dostupni su:

15. 01. - 23. 01.

18. 01. - 23. 01.

Datume je moguće kombinirati. Letovi po povoljnijim cijenama dostupni su i za druge datume, a cijene za druge datume možete pretražiti OVDJE.

Pročitajte i naš VODIČ KROZ PORTO

U cijenu karte uključene su sve pristojbe te komad ručne prtljage dimenzija 40 x 20 x 25cm te dozvoljene težine do 8 kg. Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje.

 

Metro linija E povezuje zračnu luku sa središtem grada, nudeći brzu i mirnu vožnju do srca grada, za 2,00 eur (karta Z4) + 0,60 eur za karticu s mogućnošću punjenja. Možete kupiti 24-satnu kartu za metro i autobuse za 7,00 eur (Z4 - uključuje zračnu luku). Metro vozi od oko 06:00-01:00 dnevno, otprilike svakih 20-30 minuta. Obavezno potvrdite svoje putovanje dodirivanjem karte na istaknute žute senzore, postavljene u intervalima na ulazima i unutar stanica, prije ulaska u vlak. Pritom se emitira trepćuće zeleno svjetlo i zvuk.

Za istražiti Porto također možete koristiti i Porto Card koja uključuje javni prijevoz i ulaz u neke atrakcije.

Drugi najveći grad Portugala i grad po kojem je država dobila ime industrijsko je i administrativno središte sjevera Portugala, ali isto tako osebujan je grad sa bogatom povijesti i kulturom koji predstavlja nezaobilazno odredište ove zemlje. Porto nije samo imenom simbol cijele države: vrata Atlantika za vinorodnu rijeku Douro kroz stoljeća su predstavljala jedan od glavnih izvoznih proizvoda Portugala te su značajno utjecala na kreiranje vanjske politike zemlje. Najstariji vojni savez koji je i dalje na snazi sklopljen je upravo zahvaljujući izvozu vina iz Porta, između Portugala i Velike Britanije. Savez je i danas postojan, u okvirima NATO saveza.

Smještaj

U Portu je dostupan veoma veliki broj smještajnih kapaciteta pa je stoga moguće pronaći kvalitetan smještaj već za manje od stotinjak kuna, posebice u hostelima.

Odličan izbor je Pilot design Hostel&bar smješten u samome središtu grada, koji nudi krevete u zajedničkim spavaonicama već za petnaestak eura po krevetu. Nalazi se na 6 minuta hoda od stanice podzemne željeznice Aliados, a nudi 24-satni bar i recepciju. Sadržaji uključuju besplatni Wi-Fi i kino platno. Na terasi se nalazi roštilj, kamin i vodopad. Moderan dizajn i namještaj ključne su značajke, s LED rasvjetom u cijelom prostoru. Kreveti su u spavaonicama ili sobama, svaka sa zajedničkim kupaonicama. Svaki gost spavaonice ima pristup besplatnom osobnom ormariću.

Potražite u našoj tražilici najpovoljniji smještaj te svu ponudu smještaja u Portu.

Najbolji izbor za dvokrevetne sobe je Oporto Cosy rooms, također sa odličnim položajem i kvalitetom interijera te ponude.


Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2022-11-06Aktualno:

London iz Zagreba za 24 eura povratno

Island iz Beča za 72 eura povratno

Rim iz Zagreba za 24 eura povratno

Kuba iz Venecije za 367 eura povratno

Besplatno po Trstu, Udinama i okoliciPovezano:

Najljepše planinarske staze Madeire

Madeira: sve što trebate znati

Otok vječnog proljeća

Algarve iz Beča za 44 eura povratno

Porto iz Budimpešte za 30 eura povratno

Porto iz Beča za 17 eura povratno

London iz Zagreba za 24 eura povratno

Island iz Beča za 72 eura povratno

Kuba iz Venecije za 367 eura povratno

Kako najjeftinije istražiti Pariz

Dinara

Malbork

Olib

LastovoPogledajte još:

Najljepše planinarske staze Madeire


Kako najjeftinije istražiti Pariz


Dinara


Malbork


Olib