Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:


Fotografije:Video:Mali trikovi:


Porto za 17 eura povratno iz Beča

 
slika1
  slika2   slika3   slika4  

Trenutno su dostupne dosta dobre cijene za putovanje do drugog najvećeg grada u Portugalu i veoma popularne turističke destinacije Porta iz Beča tijekom ljeta.  Dostupni su letovi već za 17 eura povratno tijekom kolovoza.

Povoljni letovi po navedenim cijenama dostupni su:

03. 08. - 05. 08.

03. 08. - 07. 08.

Datume je moguće kombinirati. Letovi po povoljnijim cijenama dostupni su i za druge datume, a cijene za druge datume možete pretražiti OVDJE.

Pročitajte i naš VODIČ KROZ PORTO

U cijenu karte uključene su sve pristojbe te komad ručne prtljage dimenzija 40 x 20 x 25cm te dozvoljene težine do 8 kg. Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje.

 

Do Beča se može najjednostavnije iz Hrvatske doći sa postojećim svakodnevnim linijama iz Zagreba po relativno povoljnim cijenama. Karte se mogu kupiti na stranicama autobusnog kolodvora Zagreb. Ukoliko kupujete povratnu kartu, vodite računa o prijevozniku, jer karte vrijede samo za iste prijevoznike. Također je veoma dobra opcija Flixbus autobus koji je dostupan često po cijenama od samo 69 kuna po smjeru.

Flixbus nudi izravne autobusne linije iz Zagreba do zračne luke u Beču za samo 138 kuna!

Do zračne luke možete iz središta grada doći najpovoljnije linijom S-bahn S7 po cijeni od 2.40 eura po smjeru. Vlakovi voze oko pola sata i kreću svakih pola sata od 5:00 ujutro do ponoći.

Također možete iskoristiti i GoOpti prijevoz od Zagreba izravno do bečke zračne luke.

Prema tome, cijena povratnog putovanja od Zagreba do Porta iznosi:
- autobus Zagreb - Beč Zračna luka (280 kn)
- let Beč - Porto (17 eur)
UKUPNO: 420 kuna

Drugi najveći grad Portugala i grad po kojem je država dobila ime industrijsko je i administrativno središte sjevera Portugala, ali isto tako osebujan je grad sa bogatom povijesti i kulturom koji predstavlja nezaobilazno odredište ove zemlje. Porto nije samo imenom simbol cijele države: vrata Atlantika za vinorodnu rijeku Douro kroz stoljeća su predstavljala jedan od glavnih izvoznih proizvoda Portugala te su značajno utjecala na kreiranje vanjske politike zemlje. Najstariji vojni savez koji je i dalje na snazi sklopljen je upravo zahvaljujući izvozu vina iz Porta, između Portugala i Velike Britanije. Savez je i danas postojan, u okvirima NATO saveza.

Smještaj

U Portu je dostupan veoma veliki broj smještajnih kapaciteta pa je stoga moguće pronaći kvalitetan smještaj već za manje od stotinjak kuna, posebice u hostelima.

Odličan izbor je Sport Hostel smješten u samome središtu grada, uz popularnu komercijalnu ulicu Rua di St. Katarina te u blizini avenije Aliados, koji nudi krevete u zajedničkim spavaonicama već za desetak eura po krevetu. U blizini je metro stanica Aliados kao i Bolhao market na kojem su dostupni svježi proizvodi svakoga dana. U sklopu hostela je na raspolaganju i kuhinja. Ovaj je objekt također ocijenjen za najbolju vrijednost za novac u Portu! Gosti ostvaruju veću vrijednost za novac u odnosu na druge objekte u ovom gradu.

Najbolji izbor za dvokrevetne sobe je Portuense Alojamento Local, također sa odličnim položajem i kvalitetom interijera te ponude.


Potražite u našoj tražilici najpovoljniji smještaj te svu ponudu smještaja u Portu.

Također preporučujemo potražiti privatni smještaj na jednome od mnogih smještajnih kapaciteta u gradu koje nudi airbnb. Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju.

Kupon možete pronaći OVDJE.


Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2020-06-21Aktualno:

Basel iz Zagreba za 16 eura povratno

Eindhoven iz Zadra za 30 eura povratno

Santorini iz Budimpešte za 50 eura povratno

Pariz iz Zadra za 30 eura povratno

Oslo iz Zagreba za 14 eura povratnoPovezano:

Madeira: sve što trebate znati

Otok vječnog proljeća

Top deset Portugala

Porto iz Budimpešte za 30 eura povratno

Algarve iz Beča za 24 eura povratno

Lisabon za 35 eura povratno iz Beča

Basel iz Zagreba za 16 eura povratno

Eindhoven iz Zadra za 30 eura povratno

Santorini iz Budimpešte za 50 eura povratno

Kajakom oko Prvića

Cres biciklom

Najljepše plaže otoka Krka

Najljepše staze uz hrvatske rijeke

Ugljan i Pašman biciklomPogledajte još:

Kajakom oko Prvića


Cres biciklom


Najljepše plaže otoka Krka


Najljepše staze uz hrvatske rijeke


Ugljan i Pašman biciklom