Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:


Fotografije:Video:Mali trikovi:


Porto za 17 eura povratno iz Beča

 
slika1
  slika2   slika3   slika4  

Trenutno su dostupne dosta dobre cijene za putovanje do drugog najvećeg grada u Portugalu i veoma popularne turističke destinacije Porta iz Beča tijekom ljeta.  Dostupni su letovi već za 17 eura povratno tijekom kolovoza.

Povoljni letovi po navedenim cijenama dostupni su:

03. 08. - 05. 08.

03. 08. - 07. 08.

Datume je moguće kombinirati. Letovi po povoljnijim cijenama dostupni su i za druge datume, a cijene za druge datume možete pretražiti OVDJE.

Pročitajte i naš VODIČ KROZ PORTO

U cijenu karte uključene su sve pristojbe te komad ručne prtljage dimenzija 40 x 20 x 25cm te dozvoljene težine do 8 kg. Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje.

 

Do Beča se može najjednostavnije iz Hrvatske doći sa postojećim svakodnevnim linijama iz Zagreba po relativno povoljnim cijenama. Karte se mogu kupiti na stranicama autobusnog kolodvora Zagreb. Ukoliko kupujete povratnu kartu, vodite računa o prijevozniku, jer karte vrijede samo za iste prijevoznike. Također je veoma dobra opcija Flixbus autobus koji je dostupan često po cijenama od samo 69 kuna po smjeru.

Flixbus nudi izravne autobusne linije iz Zagreba do zračne luke u Beču za samo 138 kuna!

Do zračne luke možete iz središta grada doći najpovoljnije linijom S-bahn S7 po cijeni od 2.40 eura po smjeru. Vlakovi voze oko pola sata i kreću svakih pola sata od 5:00 ujutro do ponoći.

Također možete iskoristiti i GoOpti prijevoz od Zagreba izravno do bečke zračne luke.

Prema tome, cijena povratnog putovanja od Zagreba do Porta iznosi:
- autobus Zagreb - Beč Zračna luka (280 kn)
- let Beč - Porto (17 eur)
UKUPNO: 420 kuna

Drugi najveći grad Portugala i grad po kojem je država dobila ime industrijsko je i administrativno središte sjevera Portugala, ali isto tako osebujan je grad sa bogatom povijesti i kulturom koji predstavlja nezaobilazno odredište ove zemlje. Porto nije samo imenom simbol cijele države: vrata Atlantika za vinorodnu rijeku Douro kroz stoljeća su predstavljala jedan od glavnih izvoznih proizvoda Portugala te su značajno utjecala na kreiranje vanjske politike zemlje. Najstariji vojni savez koji je i dalje na snazi sklopljen je upravo zahvaljujući izvozu vina iz Porta, između Portugala i Velike Britanije. Savez je i danas postojan, u okvirima NATO saveza.

Smještaj

U Portu je dostupan veoma veliki broj smještajnih kapaciteta pa je stoga moguće pronaći kvalitetan smještaj već za manje od stotinjak kuna, posebice u hostelima.

Odličan izbor je Sport Hostel smješten u samome središtu grada, uz popularnu komercijalnu ulicu Rua di St. Katarina te u blizini avenije Aliados, koji nudi krevete u zajedničkim spavaonicama već za desetak eura po krevetu. U blizini je metro stanica Aliados kao i Bolhao market na kojem su dostupni svježi proizvodi svakoga dana. U sklopu hostela je na raspolaganju i kuhinja. Ovaj je objekt također ocijenjen za najbolju vrijednost za novac u Portu! Gosti ostvaruju veću vrijednost za novac u odnosu na druge objekte u ovom gradu.

Najbolji izbor za dvokrevetne sobe je Portuense Alojamento Local, također sa odličnim položajem i kvalitetom interijera te ponude.


Potražite u našoj tražilici najpovoljniji smještaj te svu ponudu smještaja u Portu.

Također preporučujemo potražiti privatni smještaj na jednome od mnogih smještajnih kapaciteta u gradu koje nudi airbnb. Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju.

Kupon možete pronaći OVDJE.


Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2020-06-21Aktualno:

London iz Zagreba za 24 eura povratno

Island iz Beča za 72 eura povratno

Rim iz Zagreba za 24 eura povratno

Kuba iz Venecije za 367 eura povratno

Besplatno po Trstu, Udinama i okoliciPovezano:

Najljepše planinarske staze Madeire

Madeira: sve što trebate znati

Otok vječnog proljeća

Algarve iz Beča za 44 eura povratno

Porto iz Zagreba za 57 eura povratno

Porto iz Budimpešte za 30 eura povratno

London iz Zagreba za 24 eura povratno

Island iz Beča za 72 eura povratno

Kuba iz Venecije za 367 eura povratno

Kako najjeftinije istražiti Pariz

Dinara

Malbork

Olib

LastovoPogledajte još:

Najljepše planinarske staze Madeire


Kako najjeftinije istražiti Pariz


Dinara


Malbork


Olib