Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Do Pariza iz Zadra za 46 eura povratno

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Dostupne su nevjerojatno povoljne povratne karte do Pariza iz Zadra, već za 46 eura. Prema raznim istraživanjima ponašanja turista Pariz je najpoželjnija destinacija na svijetu, pa stoga ne čudi što privlači i veliki broj hrvatskih turista. Tijekom ljetnih mjeseci su dostupne izravne zrakoplovne linije između Zadra sa Parizom po relativno povoljnim cijenama koje se ponekad spuštaju i ispod petnaest eura. Trenutno su dostupni letovi iz Zadra do Pariz Beauvis zračne luke po cijeni od 36 eura povratno. Ponekada je moguće kupiti karte i po povoljnijim cijenama koristeći razne posrednike. Kako ostvariti popust prilikom kupovine karata putem Rumbo.es, rumbo.pt i edreams.es stranice potražite u našem vodiču kako letjeti još povoljnije

Povoljni letovi po navedenim cijenama dostupni su:

03. 10. - 07. 10.

Letovi po povoljnijim cijenama dostupni su i za druge datume, a cijene za druge datume možete pretražiti OVDJE.

U cijenu karte uključene su sve pristojbe te dva komada ručne prtljage, veći komad dimenzija 55x40x20 cm te dozvoljene težine do 10 kg te još jedna ručna torbica pogodna za dokumente ili laptop dimenzija 35x20x20 cm. Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje.


Ipak, treba imati na umu kako je zračna luka u Parizu smještena u Beauvisu, u blizini gradića Tille, što je 90 kilometara od Pariza, pa stoga treba pridodati cijeni karte i cijenu od 15 eura od zračne luke do centra Pariza. Također treba imati na umu da je riječ o Ryanairovim letovima sa ograničenom prtljagom. 

Prema tome, cijena putovanja iz Zadra prema Parizu i natrag iznosi:

autobus Zadar - Zračna luka: 25 kn (50 kuna povratno)
let Zadar - Paris Beauvis: od 46 eura
vlak + shuttle Beauvis - centar Pariza: 15 eura (30 eura povratno)
Ukupno: 598 kuna 

Do Pariza se može povoljno i vlakom. Talijanski željeznički prijevoznik trenitalia nudi posebnu Smart ponudu kojom vodi svoje putnike u Pariz po akcijskim cijenama već od 35 eura za spavaća kola u šest-krevetnim odjelima i za 55 eura u četiri-krevetnim odjelima, s polascima iz Venecije, Padove, Vicenze, Verone, Brescie, Milana, ali također i iz Rima, Firence i Bologne.

some_alt
Thello noćni vlakovi

Karte za Smart ponude se mogu kupiti na stranicama Trenitalije, pri čemu akcijska karta može biti kupljena od četiri mjeseca prije datuma polaska do sedam dana prije datuma polaska, ovisno o dostupnosti akcijskih karata. Karte se ne mogu mijenjati ili vraćati. Više informacija o kupovini karata u Italiji i najpovoljnijim opcijama potražite u našem Vodiču za jeftino putovanje vlakom u Italiji.

Za putnike iz Hrvatske najzanimljivija je veza sa Thello noćnim vlakovima koji dnevno polaze: 

Od Venecije do Pariza i obratno, s zaustavljanjima u Padovi, Vicenzi, Veroni, Bresci, Milanu i Dijonu. 

Iz Rima u Pariz i obratno, s zaustavljanjima u Firenci Campo Marte, Bologni i Dijonu. 

Smještaj u vlaku nest u odjelcima sa četiri i šest kreveta, pri čemu je dodatna mogućnost korištenja umivaonika u privatnoj sobi, kupaonice, uključeno je i piće dobrodošlice i doručak koji se poslužuje u restoranu. 

Doručak i večera poslužuju se u udobnom restoranu s izborom jela s menija ili a la carte jela iz talijanske i francuske kuhinje. Bar u sklopu vlaka jest dostupan non- stop tijekom cijelog putovanja, uz mogućnost kupnje dostave proizvoda u svoj odjeljak.

Drugim riječima, ukupna cijena putovanja od Zagreba (Rijeke) do Pariza iznosi:

Autobus Zagreb (Rijeka) - Trst: 110 kn povratno
vlak Trst - Venecija Mestre: od 9 eura (120 kn povratno)
vlak Venecija Mestre - Pariz: od 35 eura (534 kune povratno)
Ukupno: 764 kuna povratno


Smještaj

Smještaj u Parizu je raznolik. Moguće je pronaći povoljne hostele i druge oblike budžet smještaja, no cijene ovise o potražnji koja je u Parizu uvijek dosta velika.

Jedan od smještaja koji se može preporučuti jest hostel za mlade i niskobudžetni hotel Smart Place Paris koji se nalazi u centru Pariza, na 100 metara od Željezničkog kolodvora Gare du Nord, koji uključuje i linije podzemne željeznice. U sklopu objekta gostima su na raspolaganju sobe, spavaonice i besplatno skladište prtljage. Zajednička kuhinja i recepcija otvorene su 24 sata dnevno.

Ukoliko tražite hostel koji nudi u cijeni i doručak, preporučujemo Arty Paris Hostel & Budget Hotel sa dosta dobrim uvjetima smještaja u višekrevetnim spavaonicama, a koji također nudi i dnevne novine, francuski doručak, skladište prtljage i recpeciju otvorenu 24 sata dnevno. Na raspolaganju su zajednička kuhinja s hladnjakom, ormarići na zaključavanje i računalo te veliki prostor za zajednička druženja sa stolnim nogometom i drugim aktivnostima.

Za ostale smještajne kapacitete i trenutne akcije na cijeni smještaja pretražite najpovoljniji smještaj u Parizu

Također preporučujemo potražiti privatni smještaj na jednome od mnogih smještajnih kapaciteta u gradu koje nudi airbnb.

Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju. Kupon možete pronaći OVDJE.
Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2018-09-08Aktualno:

Algarve iz Beča za 24 eura povratno

Izrael iz Beča za 20 eura povratno

Cipar iz Beograda za 42 eura povratno

Amsterdam iz Beča za 43 eura povratno

Tajland iz Ljubljane za 406 eura povratnoPovezano:

Pariz

Lyon iz Splita za samo 18 eura povratno

Marseille iz Rijeke za 28 eura povratno

Besplatni letovi za donatore obnove Notre Dame

Izrael iz Beča za 20 eura povratno

Amsterdam iz Beča za 43 eura povratno

Tajland iz Ljubljane za 406 eura povratno

Jordan

Graz

Kako jeftino istražiti Veneciju

Najljepša bajkovita sela

Jezera Gorskog KotaraPogledajte još:

Jordan


Graz


Kako jeftino istražiti Veneciju


Najljepša bajkovita sela


Jezera Gorskog Kotara