Portal za samostalna putovanja i backpacking

Nove linije Ryanaira iz Hrvatske

Ryanair, najpoznatiji niskotarifni prijevoznik uvodi čak šest novih linija iz Hrvatske tijekom ljetne sezone letenja, pri čemu će tri nove linije biti iz Zadra, dvije iz Pule te jedna iz Rijeke. Tijekom ljetnih mjeseci Hrvatska je veoma popularna destinacija i uglavnom donosi veliku popunjenost na letovima, zbog čega Ryanair sve više širi svoju mrežu u našoj zemlji.

Početak operacija na linijama iz Pule prema Njemačkoj očekuje se u ožujku, prema Poljskoj u lipnju. Prema istim zemljama u lipnju kreću i linije iz Zadra iz kojeg će se još moći i do Italije što će biti moguće od srpnja i iz riječke zračne luke. Kada se zbroje sve Ryanairove najave to izgleda ovako:
- od 26. ožujka: Pula - Dusseldorf (Weeze)
- od 2. lipnja: Pula - Katowice,
- od 2. lipnja: Zadar-Rzeszow
- od 3. lipnja: Zadar-Munster
- od 4. lipnja: Zadar - Milan Malpensa
- od 3. srpnja: Rijeka - Bergamo

Kao i obično kod Ryanaira, u cijenu karte uključene su sve pristojbe te komad ručne prtljage dimenzija 40 x 20 x 25cm te dozvoljene težine do 8 kg. Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje.

Povoljne karte su u ograničenim količinama.

Booking.com

Prema najavama, za ljetnu sezonu letova Ryanair će u zagrebačkoj bazi obnoviti sezonske letove za Bratislavu, Brindisi, Krf, Malmo i Solun, dok će letovi između Zagreba i Dortmunda tek biti pušteni u prodaju kasnije.

Niskotarifni prijevoznik Ryanair opslužio je više od 600.000 putnika u Zagrebu tijekom prva tri kvartala 2022. godine, nešto više od godinu dana od otvaranja svoje baze u glavnom gradu Hrvatske. Tijekom tog vremena borio se s evoluirajućim ograničenjima povezanima s pandemijom do kraja prvog tromjesečja 2022., kao i s operativnim problemima tijekom većeg dijela ove godine, što ga je prisililo da smanji broj frekvencija, pa čak i obustavi odabrani broj rute s vremena na vrijeme. Unatoč tome, otvaranje baze u Zagrebu te sve veći broj linija prema zračnim lukama na Jadranu pokazalo se kao pun pogodak.

Iako su ove nove linije odlične vijesti, treba imati na umu kako Ryanair često u posljednji trenutak odustaje od linija ukoliko se pokaže da za njih nema interesa. Prema tome, ostaje vidjeti do početka ljetne sezone letova (neposredno prije uskrsnih praznika) koliko će se od navedenih linija održati.Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2022-12-29Pratite nas:Aktualno:

Austrija uvodi 24-satne vinjete

Krf iz Zagreba za 27 eura povratno

Zanzibar iz Beča za 490 eura povratno

Vlakom kroz Francusku za 49 eur mjesečno

Zakintos iz Beograda za 59 eura povratnoPovezano:

Gacka

Lastovo

Zarečki krov

Trending hgss70 - izložba tweetova HGSS-a

Ograničenja putovanja zbog koronavirusa

Brač dobiva planinarsku obilaznicu

Zanzibar iz Beča za 490 eura povratno

Sofija iz Zagreba za 27 eura povratno

Marseille iz Zadra za 33 eura povratno

Velika Planina

Moldavija: Sve što trebate znati

Oman: sve što trebate znati

Rouen

Kirgistan: pustolovna turaPogledajte još:

Velika Planina


Gacka


Lastovo


Zarečki krov


Moldavija: Sve što trebate znati