Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Nova autobusna linija Rijeka - Ljubljana

 
     

 

Najveći hrvatski autobusni prijevoznik Autotrans i član međunarodne grupacije autobusnih prijevoznika Eurolines otvara novu izravnu autobusnu liniju između Rijeke i Ljubljane, koja će biti cjelogodišnja i koja će napokon Riječanima omogućavati posjete slovenskoj metropoli bez nepotrebnog ostajanja preko noći u Ljubljani. Naime, do sada se na ovoj relaciji putovalo vlakovima koji imaju neprilagođeni vozni red, pa tako od prvog vlaka iz Rijeke za Ljubljanu do posljednjeg vlaka iz Ljubljane za Rijeku posjetitelj ima točno dvadesetak minuta za boraviti u Ljubljani ako se želi vratiti istoga dana.

Redovna linija prema Ljubljani ima dva polaska dnevno tijekom cijele godine te je redovna cijena 95 kuna po smjeru. U razdoblju do 15. lipnja cijena karte za prvih pet putnika koji kartu kupe putem interneta je samo 45 kuna. Podsjetimo kako je Ljubljana veoma dobro polazište za putovanja vlakom kao i za letove, posebice za daleke destinacije. Više informacija potražite na Skyscanneru

Popusti su dostupni i za redovne povratne karte kojima je cijena 135 kuna, čime se cijenama Ljubljana iz Rijeke približava Trstu. Autotrans tako odgovara ozbiljno na međunarodne izazove i pokazuje se kao sve ozbiljniji čimbenik na hrvatskoj i europskoj autobusnoj sceni. Spomenimo i kako se koriste moderni i novi autobusi sa wi-fi.

Osim u Ljubljani autobus će stajati i u Ilirskoj Bistrici i uz Postojnsku jamu, jasno time pokazujući kako je cilj također privući i turiste na linije autotransa. Vozni red potražite u nastavku:

Vozni red autobusa:

Rijeka
I. Bistrica
Post. Jama
Ljubljana
 
08:15
09:05
09:42
10:31
 
15:30
16:20
16:57
17:46
Ljubljana
Post. Jama
I. Bistrica
Rijeka
 
11:15
12:05
12:40
13:30
 
18:30
19:20
19:55
20:45

Napomenimo kako će polazak iz Ljubljane od prvog srpnja biti pomaknut na termin u 13:45.

Jedan od simbola turizma u Ljubljani jest i legednarni hostel Celica (Hostel Celica) Smješten na mjestu nekadašnjeg zatvora iz devetnaestog stoljeća, u ukupno dvadeset ćelija, dizajniranih od strane različitih umjetnika i arhitekata s originalnim rešetkama pruža specifičan dojam prilikom smještaja. Postoji devet soba i apartmana s tri do sedam kreveta te 12-krevetna spavaonica. U prizemlju se nalazi kafić i restoran (set ručak od 5 do 7 eura, otvoren je od 07:30 do ponoći). Također hostel ima svoju galeriju u kojoj svatko može pokazati svoje radove. Cijena smještaja kreće se od 17 eura.

Cijene smještaja općenito u Ljubljani se kreću od 10 eura u hostelima te već od 15 eura u hotelima, konkretno u Hotelu Park Hotel Park Ljubljana, čija je značajna prednost i lokacija gotovo u samome centru Ljubljane, nedaleko od Ljubljanice i Tromostovja. Također isplati se pretražiti privatne smještaje i apartmane, posebice ljeti kada mnogi studenti na taj način pokušavaju malo smanjiti svoje troškove boravka u gradu. Više o apartmanima u Ljubljani potražite na stranicama Airbnb. Za pretragu smještaja u hotelima i hostelima iskoristite tražilicu:

autor: Peter Polić

objavljeno: 2015-04-26Aktualno:

Riga iz Zagreba za 23 eura povratno

Rim iz Zagreba za 20 eura povratno

Tajland iz Milana za 329 eura povratno

Oslo iz Zagreba za 10 eura povratno

Meksiko iz Budimpešte za 399 eura povratnoPovezano:

Bohinjsko jezero

Bled

Škofja Loka

Povoljnije do Ljubljane i Munchena sa Flixbusom

Jeftinije na skijaške skokove u Planicu

Da Vinci izložba u Ljubljani

Flixbus širi mrežu iz Osijeka

Vollo i Uber zajedno nude besplatnu vožnju

Flixbusom do Praga i Berlina izravno iz Zagreba

Najbolji advent u Hrvatskoj

Vukovar

Mala Fatra

Gacka

Nacionalni park BrijuniPogledajte još:

Najbolji advent u Hrvatskoj


Bohinjsko jezero


Vukovar


Mala Fatra


Bled