Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Azurna obala iz Spliza za 49 eura povratno

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Trenutno su dostupni nevjerojatno povoljni letovi iz Splita do Azurne obale odnosno do Nice za samo 49 eura povratno ukoliko se karte kupuju preko stranica prijevoznika Volotea. Povoljne karte dostupne su za povratne letove za datume u lipnju i u ograničenim su količinama. Ponekad je raznim posrednicima moguće dobiti i povoljnije karte. Kako ostvariti popust prilikom kupovine karata putem Rumbo.es, rumbo.pt i edreams.es stranice potražite u našem vodiču kako letjeti još povoljnije

Povoljni letovi po navedenim cijenama dostupni su između ostaloga tijekom sljedećih datuma:

03. 06. - 10. 06.

10. 06. - 17. 06.

Letovi po povoljnijim cijenama dostupni su i za druge datume, a cijene za druge datume možete pretražiti OVDJE.


U cijenu karte uključene su sve pristojbe te ručna prtljaga dimenzija 55x40x20 cm te dozvoljene težine do 10 kg. Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje. Karte su u ograničenim količinama.


Najpouzdaniji način da dođete do centra grada sa zračne luke jest autobusom linija 98 i 99 iz zračne luke. Linija 98 ima trasu duž obale ispred starog grada, a završava na Place Blanqui/Nice Riquier, dok linija 99 vozi do glavne željezničke stanice (Gare Nice Ville SNCF). Karte koštaju 6 eura. Kupite kartu prije ukrcavanja na autobus. Ista karta nastavlja vrijediti za lokalne autobusne i tramvaje u trajanju od 74 minuta od početka.

Linija 98 vozi od 06:00 do 23:50 svakih 15 minuta, dok linija 99 vozi od 08:00 do 21:00 svakih 30 minuta.

Nica je vjerojatno najpopularnija destinacija na francuskoj Azurnoj obali te je jedna od najskupljih destinacija za ljetovanje na Mediteranu, ali isto tako je i među najprivlačnijim destinacijama uopće. Nica je bila dio talijanskog vojvodstva Savoje, a potom i Kraljevine Sardinija sve dok se nije 1868. prešla u Francusku, pa se stoga u gradu može pronaći mješavina talijanske i francuske arhitekture i kulturnih tragova oba naroda. Drevni lokalni jezik je Nissart, a neki od uličnih znakova su dvojezični. Međutim, vrlo malo ljudi govori Nissart, pa čak i starije osobe znaju i govore francuski.

Najvažnija znamenitost u Nici je njezina prekrasna i duga priobalna Promenade des Anglais, koja se proteže uz obalu u dužini od pet kilometara, a nastavlja se sve do zračne luke. Sa promenade pružaju se izvanredni pogledi prema gradu koji se često mogu pronaći na razglednicama.

Ukoliko želite istražiti Azurnu obalu svojim vozilom, preporučujemo Vam ponudu za najpovoljniji rent-a-car u Nici

Smještaj

U Nici kao i na cijeloj Azurnoj obali smještaj je veoma skup, posebice tijekom ljetne sezone. Ipak moguće je pronaći veoma veliki izbor različitih smještajnih kapaciteta, posebice u hostelima.

Odličan izbor za mlade putnike jest hostel Pastoral smješten u centru Nice, samo 300 metara od Željezničkog kolodvora Nice Ville. Ovaj hostel nudi mladenačku atmosferu s klimatiziranim smještajnim kapacitetima. Gosti se mogu opustiti na terasi i koristiti besplatni bežični pristup internetu tijekom cijelog dana. Pastoral Hostel nudi sobe s privatnom kupaonicom s tuševima ili smještaj u spavaonicama s zajedničkom kupaonicom. Sve zajedničke spavaonice pružaju sef i opremljene su mikrovalnom pećnicom i hladnjakom. Svi gosti imaju pristup zajedničkoj kuhinji. U ponudi je pult za organizaciju izleta koji vam daje savjete o posjeti ovom području, a osoblje može organizirati izlete i najam automobila. Hostel je otvoren tijekom cijeloga dana, a na raspolaganju vam je i skladište prtljage. Udaljen je 15 minuta hoda od plaže i stare gradske jezgre.

Preporučujemo vam pretražiti i ponudu najpovoljnijeg smještaja u Nici

Također preporučujemo potražiti privatni smještaj na jednome od mnogih smještajnih kapaciteta u gradu koje nudi airbnb.

Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju. Kupon možete pronaći OVDJE.
Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2018-05-28Aktualno:

Istanbul iz Graza za 140 eura povratno

Santorini iz Beča za 45 eura povratno

New York iz Milana za 292 eura povratno

Pariz iz Trevisa za 20 eura povratno

Valencija iz Trsta za 24 eura povratnoPovezano:

Pariz iz Trevisa za 20 eura povratno

Pariz iz Zadra za 46 eura povratno

Marseille iz Splita za 12 eura povratno

Cipar iz Beča za 40 eura povratno

Sejšeli iz Venecije od 405 eura povratno

Cipar iz Budimpešte za 27 eura povratno

Krakov

Igor u Indokini: Malezija

Gdje vidjeti polarnu svjetlost?

Bohemijska Švicarska NP

Najljepša bajkovita selaPogledajte još:

Krakov


Igor u Indokini: Malezija


Gdje vidjeti polarnu svjetlost?


Bohemijska Švicarska NP


Najljepša bajkovita sela