Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:


Fotografije:Video:Mali trikovi:


Napulj za 28 eura povratno iz Zagreba

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Ryanair, najpoznatiji niskotarifni prijevoznik trenutno nudi povratne letove iz Zagreba do Napulja, grada na jugu Italije smještenog ispod ugaslog vulkana Vezuva. Zahvaljujući novoj akciji ovog prijevoznika moguće je doći do trećeg najvećeg talijanskog grada i glavnog grada Kampanije za samo 28 eura povratno tijekom lipnja.

Povoljni letovi po navedenim cijenama dostupni su:

03. 06. - 10. 06.

06. 06. - 10. 06.

13. 06. - 17. 06.

Letove je moguće kombinirati. Povoljni letovi su dostupni i za druge datume, a cijene za druge datume možete pretražiti OVDJE.

U cijenu karte uključene su sve pristojbe te komad ručne prtljage dimenzija 40 x 20 x 25cm te dozvoljene težine do 8 kg. Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje.

Booking.com

Od zračne luke Napoli možete uzeti autobus za 5 eura (koji se zove Alibus) koji ima samo dvije stanice: Stazione Centrale (Središnji kolodvor) i Piazza Municipio, u blizini glavne trajektne luke (molo Beverello). Kartu možete kupiti u autobusu. Karta vrijedi za daljnja putovanja javnim prijevozom, do 90 min nakon validacije. Daljnje veze navedene su na službenim stranicama zračne luke. Ako imate slobodnog vremena, možete uzeti 3S autobus koji će vas odvesti do istih stajališta kao i Alibus za manju cijenu. Razlika je u tome što Alibus ima ograničena zaustavljanja, ali 3S će vas odvesti do ulica koje vode do Stazionea, nastavljajući sve do luke i trgovačke četvrti. Također, Alibus je klimatiziran, dok većina 3S autobusa nije.
Smještena podno vulkana Etna, na istočnoj obali Sicilije, Catania je od značajnog utjecaja još od antike, prvenstveno zbog položaja kojim pruža idelano zaštićenu luku. Osim toga, idealno je polazište za istraživanje cijele Sicilije. Barokno središte Catanije je, zajedno sa sedam drugih baroknih gradova u dolini Val di Noto koji su obnovljeni nakon potresa 1693. godine, 2002. godine upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao primjer "vrhunca i završnog procvata baroka u Europi".

Napulj predstavlja jedan od najstarijih kontinuirano naseljenih gradova na svijetu i UNESCO-vu svjetsku baštinu s neusporedivom bogatstvom povijesnog naslijeđa te mjesto razmjene među kulturama. To se ogleda u gradskoj strukturi i spomenicima, koji su mješavina grčke, rimske, normanske, anžujske, španjolske i francuske arhitekture. Ocjenjivački odbor UNESCO-a opisao je povijesno središte Napulja kao mjesto od "iznimne vrijednosti", kojem položaj Napulja u njegovu zaljevu "daje izvanrednu univerzalnu vrijednost koja je imala dubok utjecaj". Ali Talijani to znaju stoljećima: Pogled na Napulj s mora je toliko lijep da tradicionalna talijanska izreka kaže da kad ga jednom vidiš, možeš umrijeti. Grad je to koji ćete ili voljeti ili mrziti, ali koji svakako trebate barem jednom posjetiti.

Za istražiti okolicu, posebice neprocjenjivu povijesnu baštinu Pompeja odličan izbor je i najam automobila. Pretražite ponudu najpovoljnijeg rent-a-cara u Napulju.   

Također možete posjetiti Pompei i u sklopu organiziranog jednodnevnog izleta iz Napulja do Pompeja.

Smještaj u Napulju je raznolik i može se pronaći nešto za svakoga.

Ukoliko tražite povoljan a dobar smještaj, preporučujemo Los Mochileros hostel. Svaka soba ima zajedničku kupaonicu, tuš i sušilo za kosu, a pojedine sobe u hostelu imaju sef.

Pretražite najpovoljniji smještaj u Napulju.

Za ostale smještaje iskoristite našu tražilicu u nastavku.

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2022-05-23Aktualno:

Brindisi iz Zagreba za 15 eura povratno

Tajland iz Ljubljane za 416 eura povratno

Santorini iz Budimpešte za 56 eura povratno

Izrael iz Budimpešte za 38 eura povratno

Rim za 10 eura povratno iz ZadraPovezano:

Kako jeftino istražiti Veneciju

Venecija

Verona

Brindisi iz Zagreba za 15 eura povratno

Rim za 10 eura povratno iz Zadra

Sardinija iz Trsta za 19 eura povratno

Tajland iz Ljubljane za 416 eura povratno

Santorini iz Budimpešte za 56 eura povratno

Rim za 10 eura povratno iz Zadra

Najljepše plaže otoka Krka

Najljepše staze uz hrvatske rijeke

Ugljan i Pašman biciklom

Madeira: sve što trebate znati

KarkonošePogledajte još:

Najljepše plaže otoka Krka


Najljepše staze uz hrvatske rijeke


Ugljan i Pašman biciklom


Madeira: sve što trebate znati


Karkonoše