Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Najveći drveni Buda opet otvoren za javnost

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Zapanjujuća drevna statua Bude u kineskoj pokrajini Sichuan koja se smatra najvećom statuom Bude na svijetu ponovno je otvorena za turiste nakon šest mjeseci.

Kako navodi Lonely Planet, smatra se da je L? Shan Giant Buddha, najveći drevni Buddha na svijetu, kip od 71 metra tolikih dimenzija da se najmanji od prstiju kipa nalazi u veličini prosječne osobe. Kip je stvoren i postavljen tako da gleda na tri konvergentne rijeke i izvorno je stvoren s nadom da će Buddha zaštititi brodove koji prolaze kroz struju i vrtloge u nemirnim riječnim vodama.

Područje je bilo zatvoreno šest mjeseci, a kip je djelomično pokriven, dok su ga lokalne vlasti ispitivale zbog oštećenja i pukotina na prsima i trbuhu. Istraživali su kip kako bi smislili plan popravka povijesne građevine, koja je uklesana u stijeni u osmom stoljeću. Iako unutar Buddhe postoji sustav za isušivanje koji ima za cilj sprečavanje štete uslijed djelovanja ekstremnih vremenskih uvjeta, kroz razdoblje od 1200 godina ipak je došlo do značajnih oštećenja.


Sada kada je istraživanje dovršeno, lokalitet je ponovno otvoren posjetiteljima koji žele istražiti slikoviti prostor oko Buddhe. Većina posjetitelja počinje na vrhu za pogled na masivnu glavu, a zatim lutaju niz vijugavo stubište kako bi gledali kip s dna. Budući da je područje često zauzeto - a može biti još i više nakon dugog zatvaranja - posjetitelji će možda htjeti razmotriti izbjegavanje posjeta vikendom se pojavljuje veliki broj turista pa redovi znaju biti veoma dugi i predstavljati značajno opterećenje na stubište.

Do UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine može se doći jednodnevnim izletom iz Chéngdua ili zaustavljanjem na putu do ili od Éméi Shana, jedne od četiri svete budističke planine Kine.

Booking.com

izvor: Lonely Planet

objavljeno: 2019-05-03Aktualno:

Algarve iz Beča za 24 eura povratno

Izrael iz Beča za 20 eura povratno

Cipar iz Beograda za 42 eura povratno

Amsterdam iz Beča za 43 eura povratno

Tajland iz Ljubljane za 406 eura povratnoPovezano:

Peking iz Budimpešte za 298 eura povratno

Kina iz Budimpešte za 392 eura povratno

Kina iz Beograda za 312 eura povratno

Besplatni muzeji nedjeljom u Italiji

Uvode se e-vize za Saudijsku Arabiju

Savijena piramida otvorena za javnost

Jordan

Graz

Kako jeftino istražiti Veneciju

Najljepša bajkovita sela

Jezera Gorskog KotaraPogledajte još:

Jordan


Graz


Kako jeftino istražiti Veneciju


Najljepša bajkovita sela


Jezera Gorskog Kotara