Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Najveća izložba Igre Prijestolja na svijetu

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Serijal Igre prijestolja rađen prema knjigama Georga R. R. Martina suvremeni je hit među gotovo svim generacijama te je jedna od najgledanijih serija u posljednje vrijeme. Stoga milijuni fanova s nestrpljenjem čekaju posljednju sezonu u kojoj će se odigrati finalne scene razvoja zbivanja borbe za tron i borbe protiv bijelih hodača sa sjevera. U isto vrijeme, lokacije za snimanje serijala postale su popularne turističke destinacije za sve ljubitelje serijala, uključujući i naš Dubrovnik u kojem su GoT ture među najpopularnijim turama za razgledavanje grada.

Uz Dubrovnik, najpopularnija destinacija povezana sa serijalom je Sjeverna Irska, pa se tako otvara u Sjevernoj Irskoj najveća izložba Game of Thrones tematike na svijetu neposredno pred premijeru osme sezone. Izložba je otvorena 12. travnja u TEC-u u Belfastu u prisutnosti glumaca Liama Cunninghama (Davis Seaworth), Isaaca Hampstead-Wrighta (Bran Stark) i Iana Beattiea (Mervyn Trant) koji su prisustvovali otvaranju, zajedno s kostimografom Michele Clapton, Jeffom Petersom iz HBO-a i Robinom Stapleyem, kustosem izložbe.

Cijela atmosfera posvećena je serijalu. Na ulazu se emitira poznata uvodna melodija serijala, vrata se otvaraju kako bi otkrila šarene transparente svih većih kuća Westerosa. Nakon otvaranja videa s ključnim scenama iz serije, ulazite u maglu i snijegom prekrivenu šumu s početne scene iz prve epizode. Raskošni kostimi uistinu su odlično odrađeni, a boravak u toj blizini omogućuje užitak u detaljima koji su obično izgubljeni na ekranu. Vjenčanica Margaret Tyrell je posebno spektakularna i omiljena je Liamu Cunninghamu koji je pohvalio zamršen trag ručno ušivenog cvijeća. Zlatna ruka Jamieja Lannistera mnogo je zamršenija nego što mislite, zajedno s lavskim sigilom i ukrašenim kovitlima. Također naglašava razlike u veličini između nekih glumaca. Odijelo Arye Stark izgleda nevjerojatno sićušno pored Psa (Hounda) i njegove ogromne kacige.


Izložba u Belfastu ima dva ekskluzivna područja: zastrašujuća jama "Dragon Skull Pit" koja se nalazila ispod Red Keep i grobnice Winterfell. Za Liama Cunninghama, zmajevi su bili posebno uzbudljivi. Kripta pokojnih Starksa je također posebno dirljiva, jer ima glavnu ulogu u dijelu posvećenom trećoj sezoni. Također se možete približiti kipovima Lyanne i Eddarda Starka (ova verzija barem izgleda poput njega).

Ako želja za dodirom kostima i setova postane prevelika, postoji nekoliko prilika za fotografiranje i poziranje, uključujući poziranje s replikama Longclaw mača Johna Snowa, penjanje na zid i naravno, priliku sjesti na željezno prijestolje.

Glumci na događaju bili su puni pohvala za epske krajolike Sjeverne Irske. Liam Cunningham našalio se: "Ovdje nema previše vremena. Ovo je dom. Lokacije su nešto što ću zauvijek pamtiti. Neka od mjesta na koja idete, teško se i u mašti mogu zamisliti". Ian Beattie, koji živi samo deset milja od glavnog studija, donio je lokalni pogled. "To je potpuno promijenilo naš krajolik, probudilo je našu divnu turističku industriju. To je dar koji i dalje daje."
Booking.com

izvor: Loney Planet

objavljeno: 2019-04-12Aktualno:

Nikad čišći venecijanski kanali

Ograničenja putovanja zbog koronavirusa

Šri Lanka za 324 eura povratno iz Zagreba

Oman iz Zagreba za 179 eura povratno

Izrael uvodi 14-dnevnu karantenu za svePovezano:

Zabrana jahanja slonova u Angkor Watu

Besplatni muzeji nedjeljom u Italiji

Uvode se e-vize za Saudijsku Arabiju

Zelenortsko otočje: tamo gdje ljeto ne prestaje

Irački kurdistan

Černobil

Zelenortska Republika: potpuni vodič

Najljepši romantični izletiPogledajte još:

Zelenortsko otočje: tamo gdje ljeto ne prestaje


Irački kurdistan


Černobil


Zelenortska Republika: potpuni vodič


Najljepši romantični izleti