Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Najduža umjetna ski staza na svijetu u Srbiji

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Kraj europske skijaške sezone je blizu, a mnoga skijališta zatvaraju zimske aktivnosti nakon Uskrsa. Međutim, za skijaše i snowboardere u Srbiji nema potrebe spakirati opremu, budući da je najveće skijalište u zemlji, Kopaonik, otvorilo novo umjetno skijalište koje će ostati otvoreno tijekom ljetnih mjeseci.

Ukupna duljina 800m, s vertikalnim padom od 116m, nova je padina najveća takve vrste u Europi. Ima vlastitu četverosjednu žičaru i vozi ravno u središte resorta.

Staza je izrađena od Neveplasta, proizvoda koji se koristi na umjetnim padinama diljem svijeta od sintetičkih čekinja dizajniranih da nalikuju sličnoj površini s tvrdim snijegom. Riječ je o podlozi koja se koristi diljem svijeta te koja je zadužena za produženje skijaške sezone izvan sezone snijega


Vrhunski uređeni tereni skijaškog centra Kopaonik pružaju poseban doživljaj svim kategorijama skijaša, od početnika do skijaša vrhunskih sposobnosti i čine boravak na Kopaoniku nezaboravnim. Skijaški centar Kopaonik posjeduje oko 55 kilometara staza uređenih za alpsko skijanje i 12 kilometara staza za nordijsko skijanje. Za ljubitelje noćnog skijanja tu je i osvjetljena staza "Malo Jezero". Osim toga, za najmlađe skijaše i sve druge početnike, koji tek namjeravaju započeti sa svojim skijaškim koracima te tek steći skijaško umijeće, postoji osiguran prostor "ski vrtića" sa pokretnom trakom i karuselom koji olakšava učenje temeljnih skijaških vještina. Skijaški centar Kopaonik posjeduje i uređen snow-board park, na kome se također i organiziraju mnoga natjecanja domaćeg i međunarodnog karaktera. 

Sve staze su veoma dobro povezane sustavom žičara i ski liftova, kapaciteta od preko 32.000 skijaša na sat. Smatra se kako su žičare u Kopaoniku jedne od najboljih i najmodernijih u čitavoj Europi. U obližnjem naselju se također tijekom cijele godine održavaju razna zbivanja, koncerti i veoma aktivan noćni život. Za neke će to biti upozorenje, za druge pak preporuka - Kopaonik jest popularno odredište za ljubitelje turbofolka. 
Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2019-04-21Aktualno:

Algarve iz Beča za 24 eura povratno

Izrael iz Beča za 20 eura povratno

Cipar iz Beograda za 42 eura povratno

Amsterdam iz Beča za 43 eura povratno

Tajland iz Ljubljane za 406 eura povratnoPovezano:

Beograd

Do Beograda i avionom

Jugoslavija od početka do kraja u Beogradu

Vodič za hrvatski skijaški tjedan

Jordan

Graz

Kako jeftino istražiti Veneciju

Najljepša bajkovita sela

Jezera Gorskog KotaraPogledajte još:

Jordan


Graz


Kako jeftino istražiti Veneciju


Najljepša bajkovita sela


Jezera Gorskog Kotara