Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Moskva iz Budimpešte za samo 70 eura povratno

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Wizzair, niskotarifni prijevoznik koji pokriva veći dio istočne Europe te koji je sve ozbiljnija konkurencija Ryanairu trenutno nudi veoma povoljne letove prema Moskvi iz Budimpešte, pri čemu su letovi dostupni već za 70 eura povratno. Povoljni letovi dostupni su krajem svibnja i početkom lipnja. Tako je moguće otputovati u najsjeverniji megapolis i prijestolnicu Rusije za veoma povoljan iznos iz Hrvatske.

Povoljni letovi po navedenim cijenama dostupni su između ostaloga tijekom sljedećih datuma:

23. 05. - 27. 05.

25. 05. - 28. 05.

25. 05. - 04. 06.

Letovi po povoljnijim cijenama dostupni su i za druge datume, a cijene za druge datume možete pretražiti OVDJE.


U navedenu cijenu uključene su sve takse i pristojbe te ručna prtljaga koja ne smije prelaziti dimenzija 55x40x20 cm (podsjetimo, Wizzair je odlučio uvesti standarde za besplatnu ručnu prtljagu po uzoru na druge prijevoznike). Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje.


Do Budimpešte jest najlakše i najbrže doći autobusom Flixbusa. Polasci iz Zagreba su u 07:00 te u 15:30. U isto vrijeme su i povratna putovanja iz Budimpešte.

Zagreb - Budimpešta (flixbus) od 69 kuna

Također je moguće doći i autobusom koji putuje srijedom, petkom i nedjeljom u 17:15 sa dolaskom u 22:15 u Budimpeštu. Cijena karte je 120 kn po smjeru. Više informacija na na stranicama Volanbusza.

Odličan izbor je i putovanje vlakom. Iako traje ponešto duže nego autobusom, zahvaljujući smanjenju cijena koje su uvele Mađarske željeznice i dalje je konkurentan način odlaska u Mađarsku prijestolnicu i time poveznicu na zračnu luku. Svakodnevno Zagreb je povezan redovnom željezničkom linijom do kolodvora Deli. Tijekom ljeta postoji i noćni vlak koji dva puta tjedno povezuje Budimpeštu i Split preko Zagreba. 

vozni red vlakova:

Zagreb

Budimpešta

 

Budimpešta

Zagreb

09:50

16:24

...

06:35

12:38

16:40

22:24

 

15:35

21:04

Cijena karte:

Zagreb - Budimpešta (jedan smjer): 68 kuna (9 eura)
Split - Budimpešta (jedan smjer): 216 kuna (29 eura)

Prema tome cijena povratnog putovanja od Zagreba do Algarvea i natrag iznosi već od:
- vlak Zagreb - Budimpešta (136 kn)
- prijevoz Budimpešta - Zračna luka (1060 huf)
- let Budimpešta - Moskva (70 eur)
UKUPNO: 678 kuna 

Ruska prijestolnica Moskva jedan je od najvećih gradova na svijetu te najsjeverniji megapolis. Grad je to sa podjednakim utjcajem suvremene Rusije, nekadašnjeg Sovjetskog Saveza i Ruske imperije koja je prethodila SSSR-u. Ikonični, globalni grad koji je odigrao središnju ulogu u razvoju Rusije i svijeta, Moskva je grad koji privlači sve više turista i posjetitelja, a pogled na kompleks Kremlja u središtu grada još je opskrbljen simbolizmom i poviješću. Danas, Moskva je uspješan, bujni glavni grad koji odiše životom, kulturom, a ponekad i prometom. Izvanredna metropola, Moskva je dom brojnih muzeja, sovjetskih monolita i post-sovjetskog kiča, ali i dalje nastavlja put naprijed i sve više se pretvara u suvremenu metropolu 21. stoljeća.

Jedini problem koji se može otežati odlazak u Rusiju jest viza. Za dobivanje Ruske vize hrvatskim državljanima je potrebno pozivno pismo na osnovi ugovora o pružanju usluga turističkog aranžmana i odgovarajuće potvrde o prihvatu stranog turista, koju izdaje pravna osoba ili individualni poduzetnik, koji su registrirani za obavljanje turističke djelatnosti na državnom području Ruske Federacije u skladu s njezinim zakonodavstvom.

Pri podnošenju zahtjeva za vizu potrebno je predati popunjeni upitnik s fotografijom 3x4 cm i osobnom potpisom. Također je potrebna valjana putovnica koja ima najmanje dvije prazne stranice i koja mora biti 6 mjeseci dulji od roka valjanosti vize. Također će vam trebati također i polica putnog osiguranja za vrijeme boravka u Rusiji. 

Cijena vize je 300 kuna

Podsjetimo, Moskva je odlično polazište za razna azijske destinacije, pa preporučujemo da pretražite i mogućnosti za daljnja putovanja u Aziju putem Skyscannera 

Ukoliko želite istražiti Rusiju svojim vozilom, preporučujemo Vam ponudu za najpovoljniji rent-a-car u Moskvi

Za smještaj pretražite najpovoljniji smještaj u Moskvi

Također preporučujemo potražiti privatni smještaj na jednome od mnogih smještajnih kapaciteta u gradu koje nudi airbnb.

Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju. Kupon možete pronaći OVDJE.
Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2018-05-11Aktualno:

Maroko iz Trevisa za 15 eura povratno

Tajland iz Milana za 344 eura povratno

Gdje se najviše putovalo u 2018

Museo 900 - novi muzej u Veneciji

Amsterdam iz Zagreba za 96 eura povratnoPovezano:

Advent u Moskvi za 800 kuna

Maroko iz Trevisa za 15 eura povratno

Tajland iz Milana za 344 eura povratno

Amsterdam iz Zagreba za 96 eura povratno

Najbolja novogodišnja putovanja

Krakov

Igor u Indokini: Malezija

Gdje vidjeti polarnu svjetlost?

VenecijaPogledajte još:

Najbolja novogodišnja putovanja


Krakov


Igor u Indokini: Malezija


Gdje vidjeti polarnu svjetlost?


Venecija