Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Photo by DAVID ILIFF. License: CC-BY-SA 3.0

Povratno iz Trsta do Londona od 34 eura

 
       

London je jedna od najpopularnijih citybreak destinacija te stoga ne čudi veliki interes za letove prema Londonu, pa veseli svaka akcija i kombinacija povoljnih karata prema tome velegradu. Trenutno su na raspologanju relativno povoljni letovi iz Trsta prema Londonu tijekom svibnja, po cijeni od 34 eura povratno što čini veoma povoljnu opciju za putovanje prema glavnom gradu Velike Britanije. Prijevoznik je Ryanair.

Letovi po navedenim cijenama dostupni su (samo neki od datuma):

01. 05. - 10. 05.

05. 05. - 12. 05.

08. 05. - 12. 05.

Povoljne letove do Londona možete pronaći i iz drugih okolnih zračnih luka, kao što je Venecija Treviso, Bologna te Ljubljana, a od travnja na dalje krenuti će letovi Ryanaira i iz naših zračnih luka. Spomenimo i kako su zračne luke Londona jedno od najboljih polazišta za interkontinentalne letove, za koje najpovoljnije opcije možete pronaći pomoću Skyscannera.

Cijena pokriva sve pristojbe zračnih luka i jedan komad ručne prtljage dimenzija 55x40x20 cm težine 10 kg i jedan još manji dimenzija 35 x 20 x 20 cm. Drugim riječima, moguće je kao i ranije uzeti ručnu prtljagu odnosno jedan prosječni backpack te malu žensku torbicu ili malu torbicu za laptop. Karte su u ograničenim količinama, a mogu se kupiti na službenim stranicama Ryanaira ili putem posrednika.

Prijevoz od zračne luke do središta grada u Londonu je relativno skup, no jedna zanimljiva opcija postaje EasyBus, koji nudi prijevoz do centra Londona već od jedne funte. Naravno, kako biste dobili povoljnu cijenu potrebno je unaprijed rezervirati kartu na stranicama EasyBusa. Nedostatak je u tome što putovanje traje mnogo duže nego drugim, znatno skupljim oblicima prijevoza. Više od sat vremena.

Zagreb - Trst (flixbus) od 69 kuna

Od Rijeke i Zagreba do Trsta moguće je redovnim linijama Autotransa te Črnja Toursa pri čemu su dostupne povratne karte već od 112 kuna. Karte iz Zagreba kupite na stranicama AK Zagreb dok karte iz Rijeke kupite na stranicama Autotransa 

Isto tako, preporučujemo Vam GoOpti prijevoz od Zagreba do Trsta po cijenama već od 17 eura. 

Do zračne luke Ronchi dei Legionari u Trstu možete stići sa glavnog kolodvora u Trstu lokalnom autobusnom linijom E51 pri čemu je cijena jednosmjernog putovanja 4 eura. Putovanje traje nešto manje od sat vremena, a polasci su u prosjeku svakih pola sata tijekom radnog dana, odnosno svakih sat vremena tijekom vikenda. Detaljni vozni red potražite OVDJE (na stranici 49). 

Prema tome cijena povratnog putovanja od Zagreba do Trsta natrag iznosi već od:
- vlak Zagreb - Budimpešta (138 kn)
- prijevoz Trst - Zračna luka (8 eura)
- let Trst - London (34 eura)
UKUPNO: 450 kuna 

Smještaj

Smještaj u Londonu je relativno skup s obzirom na veliku potražnju. Cijene rastu kako se približava ljetna sezona, no ipak u Lipnju su dostupne relativno povoljne cijene smještaja u određenim hostelima. Grad nudi širok izbor hostela i smještaja u dvokrevetnim sobama u pensionima, ali isto tako nude se i veoma dobri apartmani. 

Ukoliko tražite povoljan i kvalitetan smještaj sa doručkom po popularnoj cijeni, preporučujemo Hostel Ventura smješten svega 5 minuta hoda od željezničkog kolodvora Deptford. Objekt nudi spavaonice. Uz nadoplatu su dostupni skladište prtljage, ormarići u sobi i praonica rublja. Sve spavaonice uključuju besplatni WiFi, čistu posteljinu i kupaonicu s toplom vodom dostupnom 24 sata. U sklopu hostela Venture na raspolaganju je zajednički salon s velikim TV-om ravnog ekrana i stolom za biljar. Hostel je otvoren 24 sata dnevno. 

Pretraži najpovoljniji smještaj u Londonu

Također preporučujemo potražiti privatni smještaj na jednome od mnogih smještajnih kapaciteta u gradu koje nudi airbnb. Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju. Kupon možete pronaći OVDJE.

 Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2018-04-07Aktualno:

Maroko iz Trevisa za 15 eura povratno

Tajland iz Milana za 344 eura povratno

Gdje se najviše putovalo u 2018

Museo 900 - novi muzej u Veneciji

Amsterdam iz Zagreba za 96 eura povratnoPovezano:

London iz Trsta od 11 eura povratno

London iz Zadra za 40 eura povratno

London iz Zagreba za 90 eura povratno

Maroko iz Trevisa za 15 eura povratno

Tajland iz Milana za 344 eura povratno

Amsterdam iz Zagreba za 96 eura povratno

Najbolja novogodišnja putovanja

Krakov

Igor u Indokini: Malezija

Gdje vidjeti polarnu svjetlost?

VenecijaPogledajte još:

Najbolja novogodišnja putovanja


Krakov


Igor u Indokini: Malezija


Gdje vidjeti polarnu svjetlost?


Venecija