Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Lisabon za 55 eura povratno iz Budimpešte

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Trenutno su dostupne dosta dobre cijene za putovanje do glavnog grada Portugala, Lisabona iz Budimpešte tijekom razdoblja adventa, čime je moguće uživati u adventu u ugodnoj, toplijoj klimi. Posebice ukoliko iskoristite Lisabon kao polazište i zaputite se južnije prema Algarveu gdje traje gotovo stalno ljeto. Ponekada je moguće dobiti karte i povoljnije putem posrednika kao što su rumbo.pt i rumbo.es koristeći maestro karticu ili diners karticu. Kako kupiti povoljnije karte putem rumbo.es posrednika pročitajte u našem vodiču Kako letjeti još povoljnije.

Povoljni letovi po navedenim cijenama dostupni su:

05. 12. - 24. 12.

17. 12. - 24. 12.

Datume je moguće kombinirati. Letovi po povoljnijim cijenama dostupni su i za druge datume, a cijene za druge datume možete pretražiti OVDJE. Također, provjerite i povoljne letove iz Zadra do Berlina.


Do Budimpešte jest najlakše i najbrže doći autobusom Flixbusa. Polasci iz Zagreba su u 07:00 te u 15:30. U isto vrijeme su i povratna putovanja iz Budimpešte.

Zagreb - Budimpešta (flixbus) od 17 eura

Također je moguće doći i autobusom koji putuje srijedom, petkom i nedjeljom u 17:15 sa dolaskom u 22:15 u Budimpeštu. Cijena karte je 120 kn po smjeru. Više informacija na na stranicama Volanbusza.

Odličan izbor je i putovanje vlakom. Iako traje ponešto duže nego autobusom, zahvaljujući smanjenju cijena koje su uvele Mađarske željeznice i dalje je konkurentan način odlaska u Mađarsku prijestolnicu i time poveznicu na zračnu luku. Svakodnevno Zagreb je povezan redovnom željezničkom linijom do kolodvora Deli. Tijekom ljeta postoji i noćni vlak koji dva puta tjedno povezuje Budimpeštu i Split preko Zagreba. 

vozni red vlakova:

Zagreb

Budimpešta

 

Budimpešta

Zagreb

09:50

16:24

...

06:35

12:38

16:40

22:24

 

15:35

21:04

Cijena karte:

Zagreb - Budimpešta (jedan smjer): 68 kuna (9 eura)
Split - Budimpešta (jedan smjer): 216 kuna (29 eura)

Prema tome cijena povratnog putovanja od Zagreba do Lisabona i natrag iznosi već od:
- vlak Zagreb - Budimpešta (136 kn)
- prijevoz Budimpešta - Zračna luka (1060 huf)
- let Budimpešta - Lisabon (55 eur)
- prijevoz do središta Lisabona 3 eura (koristite Viva Viagem karticu) 
UKUPNO: 590 kuna 

Glavni grad Portugala i najzapadniji glavni grad kopnenog dijela Europe nalazi se na sedam brežuljaka pored širokog ušća rijeke Tejo. Grad je važna lluka, gospodarski centar, kulturno središte i uspješan spoj portugalske bogate povijesti i živopisne suvremene kulture. Kao takav, privlači svojim bijelim izbijeljenim vapnenačkim zgradama, intimnim uličicama i laganim šarmom koji ga čini popularnim tijekom cijele godine. Lisabon je također glavni grad Lisabonske regije, koji obuhvaća mnoga druga prekrasna turistička odredišta, kao što su dvorci Sintre sa UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine, ljetovališta Estoril i Cascais te najzapadnija točka kontinentalne Europe Cabo da Roca, muzeji i svjetski poznata glazba fado.

Smještaj 

Lisabon ima relativno povoljan smještaj uslijed velike konkurencije, posebice ukoliko tražite smještaj u hostelima.

Dobar izbor je pri tome HUUX Hostel koji ima terasu i zajednički dnevni boravak. Oko 1,7 km od Avencije Liberty, nekretnina je također blizu Rossia. Objekt se nalazi u okrugu Santo Antonio, a nacionalno kazalište Dona Maria II udaljeno je 1,8 km. U hostelu se svaka soba sastoji od ormara. S zajedničkom kupaonicom opremljenom sa kadom i sušilom za kosu, sobe u hostelu HUUX također pružaju gostima besplatni WiFi. Amoreiras je udaljen 2 km od smještaja. Najbliža zračna luka je zračna luka Humberto Delgado, 7 km od objekta.

Ostale povoljne smještaje u Berlinu te trenutne akcije i popuste na smještaj potražite pomoću naše tražilice smještajnih kapaciteta u Lisabonu

Također preporučujemo potražiti privatni smještaj na jednome od mnogih smještajnih kapaciteta u gradu koje nudi airbnb.

Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju. Kupon možete pronaći OVDJE.


Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2018-10-18Aktualno:

Krakov iz Zadra za 30 eura povratno

New York iz Splita za 292 eura povratno

London iz Pule za 30 eura povratno

Savijena piramida otvorena za javnost

Malta iz Venecije za 30 eura povratnoPovezano:

Top deset Portugala

Porto

Porto iz Pule za 69 eura povratno

Algarve iz Budimpešte za 63 eura povratno

Porto iz Milana za 34 eura povratno

Krakov iz Zadra za 30 eura povratno

New York iz Splita za 292 eura povratno

London iz Pule za 30 eura povratno

Igor u Indokini: Kambodža

Najljepše pješčane plaže Jadrana

Elafiti

Tunel ljubavi

Igor u Indokini: Laos (1. dio)Pogledajte još:

Igor u Indokini: Kambodža


Najljepše pješčane plaže Jadrana


Elafiti


Tunel ljubavi


Igor u Indokini: Laos (1. dio)