Portal za samostalna putovanja i backpacking

Lavov iz Zagreba za 20 eura povratno

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Ryanair, najpoznatiji niskotarifni prijevoznik uvodi novu liniju kojom povezuje Zagreb s jednim od najpopularnijih gradova Ukrajine, prekrasnim Lavovom. Ukrajinski grad Lviv odnosno kako se ispravno na hrvatskom jeziku naziva Lavov prijestolnica je povijesne pokrajine Galicije i grad koji je nastao pod značajnim utjecajima Austro-ugarske i Poljske te je danas jedan od najljepših gradova istočne Europe. Osim prekrasne arhitekture, grad također ima i odličnu ponudu kafića i restorana po nevjerojatno pristupačnim cijenama. Letovi iz Zagreba dostupni su od kraja ožujka, pri čemu su dostupne cijene već od 20 eura povratno.

Povoljni letovi po navedenim cijenama dostupni su:

30. 03. - 10. 04.

24. 04. - 04. 05.

27. 04. - 04. 05.

22. 05. - 29. 05.

Letove je moguće kombinirati. Povoljni letovi su dostupni i za druge datume, a cijene za druge datume možete pretražiti OVDJE.

U cijenu karte uključene su sve pristojbe te komad ručne prtljage dimenzija 40 x 20 x 25cm te dozvoljene težine do 8 kg. Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje.

Booking.com

Lavov je izrazito kozmopolitski grad na sjecištu istoka i zapada nastao tijekom 13. stoljeća i dugi niz stoljeća je bio pod poljskom upravom. U gradu su stoljećima zajedno živjeli Poljaci, Židovi, Ukrajinci, Nijemci i drugi. Ovo multikulturalno iskustvo praktički je završilo tijekom i nakon Drugog svjetskog rata. Nijemci su uz pomoć ukrajinskih nacionalista ubili većinu Židova (oko jedne trećine stanovništva Lavova u to vrijeme) i, na kraju i neposredno nakon rata, poljsko stanovništvo (oko 65% stanovništva) je najprije djelomično protjerano nacionalističkim terorom, a zatim ga je sovjetska vlada "repatrirala" u Poljsku u njezinim novim granicama. Poljsko i židovsko naslijeđe jedva da je sačuvano, ali se na nekadašnjim trgovinama mogu pronaći natpisi na poljskom, jidišu i njemačkom jeziku. Unatoč tome, utjecaji arhitekture Austro-ugarske, Poljske, njemačkih hanzaetskih gradova i ukrajinske te sovjetske arhitekture mogu se pronaći na svakom koraku i čine Lavov jedinstvenim gradom itekako vrijednim posjete.

Zbog blizine Lavova zapadnoj granici Ukrajine i njegove otvorenosti prema strancima, multikulturalni osjećaj grada doživio je preporod. I danas, šetajući centrom grada, putnik može čuti Poljake kako se smiju i slikaju prekrasne stare zgrade, Nijemce koji šetaju gradom u vođenim obilascima, ukrajinske ili ruske turiste i studente kako se šale na ovo ili ono, te američke ili britanske poslovne ljude čavrljajući u kafićima. U gradu postoji čak i mala židovska zajednica. Mnoga sveučilišta u Lavovu privlače studente sa svih kontinenata na svijetu, a njegova stara arhitektura privlači turiste iz raznih dijelova svijeta, uključujući Ukrajinu.

Više o Lavovu pročitajte u našem VODIČU KROZ LAVOV.

Preporučujemo i posjetu gradiću Klevanu i popularnom Tunelu ljubavi. Kako doći i što očekivati pročitajte u našem VODIČU.

Ukoliko želite ipak doći organiziranim prijevozom, preporučujemo vam organizirani jednodnevni izlet iz Lviva.

Ukoliko želite istražiti dalje Ukrajinu, pretražite ponudu najpovoljnijeg rent-a-cara u Ukrajini.   

Smještaj

Smještaj u Lavovu je relativno povoljan, kao i gotovo sve u gradu. Odličan izbor je Hostel Panorami Center smješten u samome središtu grada, sa prekrasnim pogledom na glavni gradski trg, spomenik Tarasa Schevchenka i gradsku Operu. Hostel nudi veoma čiste sobe te suvremeno opremljenu kuhinju u kojoj imate na raspolaganju neograničenu količinu čaja i kave. Također imate na raspolaganju i perilicu za robu ukoliko vam je potrebno oprati odjeću na dužem putovanju. Ovdje to možete učiniti sasvim besplatno. Namještaj u hostelu je novi a čistoća je na visokoj razini. Dvokrevetne sobe opremljene su televizijom.

Potražite najpovoljniji i najbolji smještaj u Lavovu.

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2022-02-10Pratite nas:Aktualno:

Lanzarote iz Zagreba od 93 eura povratno

Egipat iz Venecije za 80 eura povratno

Madeira iz Zagreba za 69 eura povratno

Oslo iz Zagreba za 19 eura povratno

Cipar iz Zagreba za 28 eura povratnoPovezano:

Černobil

Tunel ljubavi

Lavov

Jordan za 42 eura povratno iz Beča

Maroko iz Zagreba za 59 euro povratno

Zabrana jahanja slonova u Angkor Watu

Kirgistan: pustolovna tura

Zima u Tatrama

Najbolja adventska putovanja

Najljepše planinarske staze Madeire

Kako najjeftinije istražiti ParizPogledajte još:

Kirgistan: pustolovna tura


Zima u Tatrama


Najbolja adventska putovanja


Najljepše planinarske staze Madeire


Kako najjeftinije istražiti Pariz