Portal za samostalna putovanja i backpacking

Lavov iz Zagreba za 20 eura povratno

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Ryanair, najpoznatiji niskotarifni prijevoznik uvodi novu liniju kojom povezuje Zagreb s jednim od najpopularnijih gradova Ukrajine, prekrasnim Lavovom. Ukrajinski grad Lviv odnosno kako se ispravno na hrvatskom jeziku naziva Lavov prijestolnica je povijesne pokrajine Galicije i grad koji je nastao pod značajnim utjecajima Austro-ugarske i Poljske te je danas jedan od najljepših gradova istočne Europe. Osim prekrasne arhitekture, grad također ima i odličnu ponudu kafića i restorana po nevjerojatno pristupačnim cijenama. Letovi iz Zagreba dostupni su od kraja ožujka, pri čemu su dostupne cijene već od 20 eura povratno.

Povoljni letovi po navedenim cijenama dostupni su:

30. 03. - 10. 04.

24. 04. - 04. 05.

27. 04. - 04. 05.

22. 05. - 29. 05.

Letove je moguće kombinirati. Povoljni letovi su dostupni i za druge datume, a cijene za druge datume možete pretražiti OVDJE.

U cijenu karte uključene su sve pristojbe te komad ručne prtljage dimenzija 40 x 20 x 25cm te dozvoljene težine do 8 kg. Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje.

Booking.com

Lavov je izrazito kozmopolitski grad na sjecištu istoka i zapada nastao tijekom 13. stoljeća i dugi niz stoljeća je bio pod poljskom upravom. U gradu su stoljećima zajedno živjeli Poljaci, Židovi, Ukrajinci, Nijemci i drugi. Ovo multikulturalno iskustvo praktički je završilo tijekom i nakon Drugog svjetskog rata. Nijemci su uz pomoć ukrajinskih nacionalista ubili većinu Židova (oko jedne trećine stanovništva Lavova u to vrijeme) i, na kraju i neposredno nakon rata, poljsko stanovništvo (oko 65% stanovništva) je najprije djelomično protjerano nacionalističkim terorom, a zatim ga je sovjetska vlada "repatrirala" u Poljsku u njezinim novim granicama. Poljsko i židovsko naslijeđe jedva da je sačuvano, ali se na nekadašnjim trgovinama mogu pronaći natpisi na poljskom, jidišu i njemačkom jeziku. Unatoč tome, utjecaji arhitekture Austro-ugarske, Poljske, njemačkih hanzaetskih gradova i ukrajinske te sovjetske arhitekture mogu se pronaći na svakom koraku i čine Lavov jedinstvenim gradom itekako vrijednim posjete.

Zbog blizine Lavova zapadnoj granici Ukrajine i njegove otvorenosti prema strancima, multikulturalni osjećaj grada doživio je preporod. I danas, šetajući centrom grada, putnik može čuti Poljake kako se smiju i slikaju prekrasne stare zgrade, Nijemce koji šetaju gradom u vođenim obilascima, ukrajinske ili ruske turiste i studente kako se šale na ovo ili ono, te američke ili britanske poslovne ljude čavrljajući u kafićima. U gradu postoji čak i mala židovska zajednica. Mnoga sveučilišta u Lavovu privlače studente sa svih kontinenata na svijetu, a njegova stara arhitektura privlači turiste iz raznih dijelova svijeta, uključujući Ukrajinu.

Više o Lavovu pročitajte u našem VODIČU KROZ LAVOV.

Preporučujemo i posjetu gradiću Klevanu i popularnom Tunelu ljubavi. Kako doći i što očekivati pročitajte u našem VODIČU.

Ukoliko želite ipak doći organiziranim prijevozom, preporučujemo vam organizirani jednodnevni izlet iz Lviva.

Ukoliko želite istražiti dalje Ukrajinu, pretražite ponudu najpovoljnijeg rent-a-cara u Ukrajini.   

Smještaj

Smještaj u Lavovu je relativno povoljan, kao i gotovo sve u gradu. Odličan izbor je Hostel Panorami Center smješten u samome središtu grada, sa prekrasnim pogledom na glavni gradski trg, spomenik Tarasa Schevchenka i gradsku Operu. Hostel nudi veoma čiste sobe te suvremeno opremljenu kuhinju u kojoj imate na raspolaganju neograničenu količinu čaja i kave. Također imate na raspolaganju i perilicu za robu ukoliko vam je potrebno oprati odjeću na dužem putovanju. Ovdje to možete učiniti sasvim besplatno. Namještaj u hostelu je novi a čistoća je na visokoj razini. Dvokrevetne sobe opremljene su televizijom.

Potražite najpovoljniji i najbolji smještaj u Lavovu.

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2022-02-10Pratite nas:Aktualno:

Pariz iz Zagreba za 34 eura povratno

Albanija iz Trsta za 28 eura povratno

Aja Sofija ima nova pravila za posjetitelje

Valentinovo u Londonu za 29 eura iz Zagreba

Iran iz Budimpešte za 92 eura povratnoPovezano:

Černobil

Tunel ljubavi

Lavov

Aja Sofija ima nova pravila za posjetitelje

Jordan za 35 eura povratno iz Beča

Maroko iz Zagreba za 81 euro povratno

Krakov

Najbolje u 2024. prema Lonely planet

Gozo

Malta: Sve što trebate znati

PtujPogledajte još:

Krakov


Najbolje u 2024. prema Lonely planet


Gozo


Malta: Sve što trebate znati


Ptuj