Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Izrael povratno iz Budimpešte za 22 eura

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Letovi iz Budimpešte do Izraela trenutno su na raspolaganju već za 22 eura povratno tijekom druge polovice siječnja. Niskotarifni prijevoznik Wizzair tako povezuje Budimpeštu i grad Eliat na Crvenome moru, ljetovalište, luku i odličnu destinaciju za bijeg od hladnoća za sve zaljubljenike u toplije krajeve i ronjenje na koraljnim grebenima. Tako za tek nekoliko desetaka eura povratno se može doći do sigurne oazoe za turiste, a jednako tako i sigurnog odredišta za ljubitelje ronjenja, toplog mora i uživanja u suncu i kada zima već naveliko zakuca na naša vrata.

Eilat je jedna od najboljih DESTINACIJA ZA ZIMSKO SUNCE

Trenutno su dostupne povratne karte iz Budimpešte do nove zračne luke Eilat Ramon po cijeni od 22 eura za sljedeće datume:

18. 01. - 25. 01.

22. 01. - 29. 01.

22. 01. - 01. 02.

Dostupni su povoljni letovi i za druge datume, koje možete provjeriti OVDJE.

U cijenu karte uključene su sve pristojbe te komad ručne prtljage dimenzija 40 x 20 x 25cm te dozvoljene težine do 8 kg. Ostala prtljaga dodatno se naplaćuje.


Do Budimpešte jest najlakše i najbrže doći autobusom Flixbusa. Polasci iz Zagreba su u 07:00 te u 15:30. U isto vrijeme su i povratna putovanja iz Budimpešte.

Zagreb - Budimpešta (flixbus) od 17 eura

Sa zračne luke Eilat Ramon svakih petnaest minuta vozi shuttle autobus do centra Eilata po cijeni od 4 ILS (oko osam kuna).

Prema tome cijena povratnog putovanja od Zagreba do Izraela i natrag iznosi već od:
- autobus Zagreb - Budimpešta (238 kn)
- prijevoz Budimpešta - Zračna luka (1060 huf)
- let Budimpešta - Eilat (22 eur)
- shuttle Eilat Ramon zračna luka - Eilat centar (4 ILS)
UKUPNO: 421 kuna 

Eliat je grad na maloj Izraelskoj crvenomorskoj obali koja se prostire na tek sedam kilometara. Najprije je bio važna vojna baza, potom važna luka da bi posljednjih godina doživio svoj procvat kao turističko središte, uslijed blage klime tijekom cijele godine te pristupa koraljnim grebenima u blizini. Dana su gradu većinu čine stranci koji su ovdje turisti ili stalni gosti.

Spomenimo i kako je Eliat dobro polazište za istraživanje cijelog Izraela koji je veoma dobro povezan unutarnjom željezničkom i autobusnom mrežom, a isto tako moguće je otići i u Jordan, koji je udaljen tek nekoliko kilometara od Eliata, te u Egipat. Ukoliko to zatražite, pečat na graničnim prijelazima možete dobiti na papir, što znači da Vam neće nitko stvarati probleme ukoliko ubuduće planirate posjećivati arapske zemlje.

Smještaj

Eliat je relativno skup grad, čak i za Izraelske uvjete, no unatoč tome moguće je pronaći relativno povoljan hostelski krevet već za nešto više od stotinjak kuna po noćenju. Pri tome preporučujemo Arava hostel sa dobrom lokacijom i povoljnim cijenama kreveta u zajedničkim spavaonicama kao i dvokrevetnih soba. Izdvajamo također i Eliat Youth Hostel u kojem je moguće dobiti za dvjestotinjak kuna smještaj sa doručkom u samoj blizini mora, kao i Motel sunset sa najboljim izborom dvokrevetnih soba za parove.

Također, isplati se provjeriti ponudu na airbnb.

Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju. Kupon možete pronaći OVDJE.

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2020-01-15Aktualno:

Porto iz Budimpešte za 30 eura povratno

London iz Pule za 20 eura povratno

Poznanj iz Zadra za 57 eura povratno

Barcelona iz Zagreba za 88 eura povratno

Porto iz Beča za 17 eura povratnoPovezano:

Izrael uvodi 14-dnevnu karantenu za sve

Izrael iz Beča za 20 eura povratno

London iz Pule za 20 eura povratno

Poznanj iz Zadra za 57 eura povratno

Barcelona iz Zagreba za 88 eura povratno

Zavratnica

Opatijska rivijera

Grčki otoci za povoljan odmor

Kajakom oko Plavnika

Zelenortsko otočje: tamo gdje ljeto ne prestajePogledajte još:

Zavratnica


Opatijska rivijera


Grčki otoci za povoljan odmor


Kajakom oko Plavnika


Zelenortsko otočje: tamo gdje ljeto ne prestaje