Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Istanbul iz Ljubljane za 104 eura povratno

 
Slika1
  Slika2   Slika3   Slika4  

Turkish Airlines jedan od najboljih prijevoznika Europe te nacionalni prijevoznik Turske trenutno nudi iznimno povoljne karte za Istanbul iz Ljubljane tijekom jeseni i zime po cijeni već od 104 eura za povratni let. Povoljnije cijene moguće je dobiti koristeći maestro karticu putem posrednika rumbo.es, odnosno rumbo.pt posrednika za diners karticu. Više informacija o tome možete pronaći u našem vodiču kako letjeti još povoljnije.

Neki od datuma kada su dostupni povoljni letovi:

07. 11. - 11. 11.

17. 11. - 29. 11.

08. 12. - 12. 12.

28. 12. - 01. 12.

U cijenu su uključeni svi troškovi i takse. U navedenu cijenu uključena je ručna prtljaga dimenzija 55x40x20 cm, te predana prtljaga od 23 kg koja ulazi u zrakoplov. Povoljni letovi dostupni su i za druge datume, koje možete pretražiti OVDJE.

Spomenimo i relativno povoljne letove za nešto više od 900 kuna iz Zagreba do Istanbula.

Unatoč nedavnim terorističkim napadima u gradu te pokušaju državnog udara prije nekoliko mjeseci, prema svemu sudeći život u Instanbulu se normalizirao te nema razloga odustati od posjete ovom prekrasnom gradu. Međutim, opreza nikada dosta i preporučljivo je kada god je to moguće izbjegavati gužve.


Najlakše i najbrže doći do zračne luke Jože Pučnika (Ljubljana) pomoću GoOpti prijevoza, pri čemu je cijena putovanja od Zagreba do zračne luke već od 11 eura.

Relativno povoljno do Ljubljane se može i vlakom. Svakodnevno Zagreb i Rijeka su povezani sa nekoliko izravnih vlakova do Ljubljane. Cijena povratne karte je 200 kuna. Povratna karta Rijeka - Ljubljana je 203 kune.

Od Zagreba do zračne luke Jože Pučnik Brnik pokraj Ljubljane moguće je stići autobusom. Svakodnevno je Zagreb tri puta povezan sa Ljubljanom autobusnim linijama Flixbusa po cijeni od 9 eura po smjeru. Po istoj cijeni, jednom dnevno Rijeka je također povezana sa Ljubljanom. Vozni red i karte potražite u nastavku: 

Zagreb - Ljubljana od 9 eura (Flixbus)


Rijeka - Ljubljana od 9 eura (Flixbus)

Sa autobusnog kolodvora u Ljubljani vozi autobus izravno do zračne luke Ljubljana Brnik po cijeni od 4.10 eura. Vozni red i karte potražite na stranicama AP Ljubljana.

Također se isplati koristiti i slovensku stranicu u carpooling stilu, Prevozi, koja nudi često povoljne prijevoze iz Zagreba, Rijeke i drugih krajeva Hrvatske, kao i prilično jeftini prijevoz unutar Slovenije. Kako postoji veliki broj ponuda za svaki dan, cijene su više manje univerzalne za relacije.

Prema tome cijena povratnog putovanja od Zagreba ili Rijeke do Istanbula iznosi već od:
- autobus Zagreb (Rijeka) - Ljubljana (18 eur)
- prijevoz do zračne luke autobusom (8.20 eur)
- let Ljubljana Brnik - Istanbul (104 eur)
UKUPNO: 962 kune

Za dolazak u centar grada (Sultanahmet) najjeftiniji način sa zračne luke Istanbul Attaturk, preporučamo slijediti sljedeće upute: 

Na samom aerodromu se nalazi prva stanica metro linije M1 (Aksaray-Ataturk Havalimani) pa pratite znakove koji vas vode do nje. Prije ulaza u stanicu se nalaze automati za žetone, a ako se ne možete snaći obično se tamo nalazi netko od zaposlenika tko vam pomogne. Kupite žetone, ubacite jednog prije rampe i prolazite do stanice. Vozite se do Zeytinburnu gdje izlazite i presjedate na tramvajsku liniju T1 (Bagcilar-Kabatas). Pratite znakove i pazite da na tramvaju piše Kabatas da ne bi otišli u krivom smjeru. Opet rampa i drugi žeton i vozite se do krajnjeg odredišta.

Ukoliko želite istražiti Tursku i dalje od Istanbula vozilom, preporučujemo Vam ponudu za najpovoljniji rent-a-car u Istanbulu.   

Smještaj

Istanbul nudi široku ponudu smještaja od hostela do apartmana i hotela predviđenih za svakog posjetitelja zainteresiranog za grad na Bosporu.

Odličan izbor povoljnog smještaja jest Hotel Golden Galata sa izvrsnim cijenama smještaja, a koji je smješten 350 metara od znamenitog tornja Galata i 300 metara od tramvajske stanice Tophane, odakle se jednostavno dolazi do povijesne četvrti Sultanahmet. Nudi elegantan smještaj s klima-uređajem i besplatnim bežičnim pristupom internetu (WiFi). Sve jedinice u hotelu Golden Galata zvučno su izolirane, a imaju prostor za sjedenje, parketni pod i radni stol. Neke sadrže i TV ravnog ekrana sa satelitskim programima. Jedinice obuhvaćaju vlastitu kuhinju s mini hladnjakom i električnim kuhalom. Na pješačkoj udaljenosti dostupni su razni ugostiteljski objekti, od restorana brze prehrane do onih koji poslužuju jela lokalne i međunarodne kuhinje, te raznovrsne popularne trgovine i galerije.

Ukoliko tražite povoljan a dobar hostelski smještaj sa uključenim doručkom, preporučujemo Paxx Istanbul hostel u kojem je dostupan smještaj sa doručkom za manje od 5 eura na noć.

Pretražite ponudu najpovoljnijeg smještaja u Istanbulu

.

 

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2016-10-15Aktualno:

Lisabon za 55 eura povratno iz Budimpešte

Malta iz Venecije od 20 eura povratno

Palma iz Pule za 60 eura povratno

Valencija iz Trsta za 29 eura povratno

Amsterdam iz Dalmacije za 60 eura povratnoPovezano:

Istanbul iz Zagreba za 120 eura povratno

Istanbul iz Graza za 98 eura povratno

Novogodišnji Istanbul iz Sarajeva za 79 eura

Novogodišnji New York već za 370 eura iz Milana

Novogodišnji Istanbul iz Sarajeva za 79 eura

Najljepša bajkovita sela

Goli otok i Sv. Grgur

Oktoberfest

Zašto je super putovati sam

OsloPogledajte još:

Najljepša bajkovita sela


Goli otok i Sv. Grgur


Oktoberfest


Zašto je super putovati sam


Oslo