Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Do Irana iz Milana za samo 113 eura povratno

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Ukraine international, nacionalni ukrajinski prijevoznik nudi povoljne karte do Irana za samo 113 eura povratno iz Milana. U posljednjih nekoliko godina Iran je sve popularnija destinacija, prije svega radi bogate kulturne baštine, stabilnog državnog uređenja i sigurnosti u zemlji te veoma gostoljubivih ljudi. Ponekada je moguće karte dobiti i povoljnije putem Rumbo.es i ostalih posrednika potražite u našem vodiču kako letjeti još povoljnije.

Povoljni letovi dostupni su za datume:

20. 05. - 04. 06.

27. 05. - 04. 06.

Najpovoljnije karte za druge datume pronađite na sljedećoj poveznici putem pretraživača Skyscannera. Preporučujemo zadržati talijansku verziju stranice kako biste sačuvali desetak eura povoljnije cijene preko posrednika.


Do Milana je najjednostavnije stići izravnom autobusnom linijom Flixbusa koja se nedavno otvorila, a pri čemu su dostupne cijene već od 9 eura po smjeru. Ipak češće su dostupne karte po cijeni od 29 eura pa na dalje. Karte se mogu kupiti na stranicama Flixbusa odnosno na poveznici u nastavku:

Zagreb - Milano (od 69 kuna)

Alternativno, može se doći kombinacijom autobusa i vlaka preko Trsta. Prednost je pri tome što je na raspolaganju veliki broj linija i termina polaska pa je lakše prilagoditi letu. Ukoliko se kupe karte za vlak dovoljno unaprijed, cijene vlaka između Trsta i Milana kreću se od 19 eura na dalje. 

Više informacija kako kupovati karte za vlak u Italiji potražite na našem Vodiču za putovanje Italijom vlakom

Od Rijeke i Zagreba do Trsta moguće je redovnim linijama Autotransa te Črnja Toursa pri čemu su dostupne povratne karte već od 112 kuna. Karte iz Zagreba kupite na stranicama AK Zagreb dok karte iz Rijeke kupite na stranicama Autotransa.

Isto tako, preporučujemo Vam GoOpti prijevoz od Zagreba do Milana po cijenama već od 66 eura. 

Od glavnog kolodvora u Milanu do svih zračnih luka prometuje autobus po cijeni od 5 eura. Karte možete kupiti na stranicama prijevoznika Terravision

Prema tome cijena povratnog putovanja od Zagreba do Irana iznosi već od:
- autobus Zagreb - Milano (58 eur)
- prijevoz do zračne luke autobusom (10 eur)
- let Milano - Teheran (114 eur)
UKUPNO: 1 352 kune  


Iran svake godine posjećuje sve veći broj turista, a zahvaljujući potpisivanju sporazuma oko nuklearne energije i smanjenju sankcija putovanje u ovu predivnu bliskoistočnu zemlju postaje sve jednostavnije. Također, Iran je jedna od najstabilnijih zemalja u regiji, te osim u graničnom području uz Irak te uz Pakistan turistima i putnicima ne prijeti gotovo nikakva opasnost, za razliku od raznih drugih zemalja bliskog istoka. Prema UNESCO-u, Iran spada u deset najboljih destinacija za privlačenje međunarodnih turističkih tokova na globalnoj razini, pogotovo ako se uzme u obzir podatak da je na području Irana zabilježeno 4300 povijesnih spomenika.

Za Iran je potrebna viza. Može se podignuti u ambasadi Irana u Zagrebu, no isto tako dostupna je i viza po dolasku na zračnoj luci Imam Homeini u Teheranu. Vize u trajanju od 30 dana se mogu dobiti na zračnoj luci po cijeni od pedeset eura, ali nije ih moguće produžiti pa stoga preporučujemo podizanje vize ranije u veleposlanstvu ukoliko odlučite duže boraviti u Iranu. Potrebna je prethodna rezervacija hotela ili hostela u Iranu.

Za dobivanje iranske vize potrebno je:

dvije fotografije dimenzija za putovnicu
referentni kod dobiven od neke iranske putničke agencije ili putem rezervacije hotela (provjerite najprije sa Iranskim veleposlanstvom jer se ponekad mijenjaju uvjeti da budete sigurni)
oko 400 kuna za takse
putovnica trajanja barem šest mjeseci duže od isteka vize

NAPOMENA: Ukoliko imate pečat ulaska u Izrael u vašoj putovnici, biti će vam odbijena iranska viza i zabranjen ulazak u zemlju.

autor: Peter Polić

objavljeno: 2017-02-23Aktualno:

Nikad čišći venecijanski kanali

Ograničenja putovanja zbog koronavirusa

Šri Lanka za 324 eura povratno iz Zagreba

Oman iz Zagreba za 179 eura povratno

Izrael uvodi 14-dnevnu karantenu za svePovezano:

Mjesec dana Irana (1. dio)

Mjesec dana Irana (2. dio)

Do Irana iz Milana za 108 eura

Do Irana već za 135 eura povratno

Do Irana povratno za 137 eura iz Milana

Ograničenja putovanja zbog koronavirusa

Istanbul iz Zagreba za 100 eura povratno

Turska ukinula vize za Hrvate

Zelenortsko otočje: tamo gdje ljeto ne prestaje

Irački kurdistan

Černobil

Zelenortska Republika: potpuni vodič

Najljepši romantični izletiPogledajte još:

Zelenortsko otočje: tamo gdje ljeto ne prestaje


Irački kurdistan


Černobil


Zelenortska Republika: potpuni vodič


Najljepši romantični izleti