Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Dublin iz Zadra za 50 eura povratno

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Ryanair, najpoznatiji niskotarifni prijevoznik trenutno nudi veoma povoljne karte za letove iz Zadra do Dublina, glavnog grada Irske za 50 eura povratno tijekom listopada. Zahvaljujući navedenim cijenama, glavni grad zemlje sa zelenog otoka još je bliže svim putnicima iz Hrvatske. Ponekada je moguće dobiti karte i povoljnije.

Povoljni letovi po navedenim cijenama za sada su dostupni:

16. 10. - 23. 10.

16. 10. - 30. 10.

Navedene datume naravno moguće je kombinirati. Ostale cijene i mogućnosti putovanja prema Dublinu potražite na Skyscanneru.


Dublin je glavni grad Irske te jedna od najpopularnijih destinacija za citybreak u Europi. Grad se nalazi smješten unutar Dublinskog zaljeva, u koji se ulijeva rijeka Liffey koja grad presjeca na pola. Položaj poput potkove, grad zauzima šire područje uz rijeku dok je njezino samo ušće pretvoreno u luku koja svakodnevno prima stotine brodova i trajekata. Većina turista zadržava se u južnom dijelu grada, desno od toka rijeke Liffey, gdje se nalazi četvrt poznata po barovima Temple bar, kao i Trinity colleague i razne druge zanimljivosti grada. 

Više informacija o Irskoj potražite u našem Vodiču kroz Irsku.

Pročitajte i naš Vodič kroz Dublin

Našu galeriju fotografija iz Irske pogledajte na Facebooku odnosno Flickru.

Za doći do centra Dublina odlična ideja je koristiti Dublin bus. Cijena za jednosmjerno putovanje je 3.30 eur, a autobusi voze svakih 10-25min ovisno o doba dana.

Autobusna linija Dublin 16 prolazi kroz grad, zaustavlja se na ulici O'Connell i nastavlja se prema ulici Georges i na kraju do južnih dijelova Dublina (indikativno: 40min O'Connell Street do zračne luke).

Autobusna linija Dublin 41 zauzima nešto izravniju rutu i završava u ulici Lower Abbey. Zaustavlja se na ulici O'Connell, u blizini je Busáras (autobusni kolodvor Dublin). Ovisno o prometu, vrijeme putovanja može varirati od 25 minuta do više od jednog sata. Obje ove lokalne autobusne stanice zaustavljaju se pored željezničkog kolodvora Drumcondra. koji se nalazi na liniji dnevnih migranata Dublin-Maynooth. Neki vlakovi na ovoj liniji idu pored Maynootha i služe stanice daleko kao Longford. Stajališta lokalnog autobusa nalaze se na terminalu 1 kroz parkiralište nasuprot izlaza dolazaka, a zatim desno. Svi autobusi iz Dublinskog autobusa (osim AirLink-a) ne daju promjene i cijene se moraju platiti u kovanicama.

Strojevi za prodaju karata nalaze se u blizini većih autobusnih stanica, uključujući i onu u zračnoj luci. Karte se također mogu kupiti u kioscima u zračnoj luci.

Smještaj

Smještaj je u Dublinu relativno lagano pronaći, uslijed velikog broja hostela i velike potražnje backpackera te raznih drugih profila turista. Hosteli se kreću po cijenama već od pet do deset eura po noćenju, sa time da se može pronaći sasvim solidan smještajni kapacitet u hostelu za manje od deset eura sa doručkom.

Odličan izbor za smještaj jest International Dublin Hostel, po cijeni već od stotinjak kuna. Ovaj nagrađivani međunarodni hostel smješten je u bivšem samostanu, 5 minuta hoda od središta Dublina. Hostel nudi besplatni WiFi, besplatan kontinentalni doručak i recepciju otvorenu 24 sata dnevno. Stadion Croke Park i groblje Glasnevin s muzejom udaljeni su 20 minuta hoda. Udobne spavaonice u hostelu Dublin International sadrže krevete na kat, zasebne ormariće na zaključavanje i besplatnu posteljinu. Kupaonice su zajedničke. Hostel nudi i sobe. U restoranu, koji je smješten u prostorijama bivše samostanske crkve s izvornim vitrajima i ispovjedaonicama, svakodnevno se poslužuje doručak. Grupama se također poslužuju domaća jela. Gosti u hostelu Dublin International mogu pripremati jela u kuhinji ili se mogu opustiti u zajedničkom prostoru ili u prostoriji s TV-om. Hostel nudi i praonicu rublja. Također nudi besplatne pješačke obilaske grada i kušanja viskija svakog tjedna. Osoblje može pružiti informacije o popustima na obilaske i ulaznice za znamenitosti te može gostima pomoći rezervirati prijevoz.

Također je veoma dobar izbor je i Abrahams hostel koji se nalazi u središtu Dublina, 5 minuta hoda od glavnog autobusnog kolodvora i Željezničkog kolodvora Connolly. Gostima su na raspolaganju smještajne jedinice po povoljnoj cijeni i besplatni WiFi. Dublinska arena O2, kazalište Grand Canal i Konvencijski centar nalaze se na pješačkoj udaljenosti. Hostel Amrahams nalazi se u preuređenoj georgijanskoj gradskoj kući u središtu Dublina, na svega 10 minuta hoda od četvrti Temple Bar i ulice Grafton Street. Hostel je smješten u neposrednoj blizini svih dublinskih trgovina, barova i gradskih znamenitosti. Hostel nudi različite vrste smještaja, uključujući privatne sobe i mješovite spavaonice. Posteljina je uključena u cijenu boravka, a sve spavaonice obuhvaćaju vlastitu kupaonicu s WC-om i tušem. Svakog jutra poslužuje se lagani doručak. Gosti mogu koristiti i zajedničku kuhinju. U sklopu objekta dostupno je skladište prtljage pod nadzorom. Vrata hostela ne zaključavaju se pa gosti mogu slobodno ulaziti i izlaziti u bilo koje doba dana.

Pretražite najpovoljniji smještaj u Dublinu

Također preporučujemo potražiti privatni smještaj na jednome od mnogih smještajnih kapaciteta u zemlji koje nudi airbnb.

Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju. Kupon možete pronaći OVDJE.
Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2019-06-24Aktualno:

Algarve iz Beča za 24 eura povratno

Izrael iz Beča za 20 eura povratno

Cipar iz Beograda za 42 eura povratno

Amsterdam iz Beča za 43 eura povratno

Tajland iz Ljubljane za 406 eura povratnoPovezano:

Outdoor vodič: okrug Kerry

Dublin

Dublin iz Beča za 40 eura povratno

Povratno do Dublina za 70 eura

Dublin iz Milana za 43 eura povratno

Izrael iz Beča za 20 eura povratno

Amsterdam iz Beča za 43 eura povratno

Tajland iz Ljubljane za 406 eura povratno

Jordan

Graz

Kako jeftino istražiti Veneciju

Najljepša bajkovita sela

Jezera Gorskog KotaraPogledajte još:

Jordan


Graz


Kako jeftino istražiti Veneciju


Najljepša bajkovita sela


Jezera Gorskog Kotara