Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Dublin iz Beča za 40 eura povratno

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Ryanair zajedno sa austrijskim partnerom Laudamotion trenutno nudi povoljne zrakoplovne karte iz Beča do Dublina, glavnog grada Irske za 40 eura povratno. Zahvaljujući navedenim cijenama, glavni grad zemlje sa zelenog otoka još je bliže svim putnicima iz Hrvatske. Ponekada je moguće dobiti karte i povoljnije. Ukoliko posjedujete diners karticu ili maestro karticu, popuste možete ostvariti putem stranica rumbo.pt i edreams.es, odnosno na rumbo.es stranici. Kako ostvariti popust prilikom kupovine karata putem Rumbo.es i edreams.es stranice potražite u našem vodiču kako letjeti još povoljnije.

Povoljni letovi po navedenim cijenama za sada su dostupni:

20. 11. - 28. 11.

05. 12. - 11. 12.

05. 12. - 12. 12.

Navedene datume naravno moguće je kombinirati. Ostale cijene i mogućnosti putovanja prema Dublinu potražite na Skyscanneru.


Do Beča se može najjednostavnije iz Hrvatske doći sa postojećim svakodnevnim linijama iz Zagreba po relativno povoljnim cijenama. Karte se mogu kupiti na stranicama autobusnog kolodvora Zagreb. Ukoliko kupujete povratnu kartu, vodite računa o prijevozniku, jer karte vrijede samo za iste prijevoznike. Također je veoma dobra opcija Flixbus autobus koji je dostupan često po cijenama od samo 139 kuna po smjeru. 

Zagreb - Beč Flixbus (od 139 kuna)

Do zračne luke možete iz središta grada doći najpovoljnije linijom S-bahn S7 po cijeni od 2.40 eura po smjeru. Vlakovi voze oko pola sata i kreću svakih pola sata od 5:00 ujutro do ponoći. 

Također možete iskoristiti i GoOpti prijevoz od Zagreba izravno do bečke zračne luke. 

  Cijena za povratno putovanje iz Hrvatske do Dublina: 
- izravni autobus Zagreb - Beč Zračna luka (278 kuna) 
- let Beč - Dublin (40 eura) 
UKUPNO: od 573 kuna 

Dublin je glavni grad Irske te jedna od najpopularnijih destinacija za citybreak u Europi. Grad se nalazi smješten unutar Dublinskog zaljeva, u koji se ulijeva rijeka Liffey koja grad presjeca na pola. Položaj poput potkove, grad zauzima šire područje uz rijeku dok je njezino samo ušće pretvoreno u luku koja svakodnevno prima stotine brodova i trajekata. Većina turista zadržava se u južnom dijelu grada, desno od toka rijeke Liffey, gdje se nalazi četvrt poznata po barovima Temple bar, kao i Trinity colleague i razne druge zanimljivosti grada. 

Više informacija o Irskoj potražite u našem Vodiču kroz Irsku.

Pročitajte i naš Vodič kroz Dublin

Našu galeriju fotografija iz Irske pogledajte na Facebooku odnosno Flickru.

Smještaj

Smještaj je u Dublinu relativno lagano pronaći, uslijed velikog broja hostela i velike potražnje backpackera te raznih drugih profila turista. Hosteli se kreću po cijenama već od pet do deset eura po noćenju, sa time da se može pronaći sasvim solidan smještajni kapacitet u hostelu za manje od deset eura sa doručkom.

Odličan izbor za smještaj jest International Dublin Hostel, po cijeni već od stotinjak kuna. Ovaj nagrađivani međunarodni hostel smješten je u bivšem samostanu, 5 minuta hoda od središta Dublina. Hostel nudi besplatni WiFi, besplatan kontinentalni doručak i recepciju otvorenu 24 sata dnevno. Stadion Croke Park i groblje Glasnevin s muzejom udaljeni su 20 minuta hoda. Udobne spavaonice u hostelu Dublin International sadrže krevete na kat, zasebne ormariće na zaključavanje i besplatnu posteljinu. Kupaonice su zajedničke. Hostel nudi i sobe. U restoranu, koji je smješten u prostorijama bivše samostanske crkve s izvornim vitrajima i ispovjedaonicama, svakodnevno se poslužuje doručak. Grupama se također poslužuju domaća jela. Gosti u hostelu Dublin International mogu pripremati jela u kuhinji ili se mogu opustiti u zajedničkom prostoru ili u prostoriji s TV-om. Hostel nudi i praonicu rublja. Također nudi besplatne pješačke obilaske grada i kušanja viskija svakog tjedna. Osoblje može pružiti informacije o popustima na obilaske i ulaznice za znamenitosti te može gostima pomoći rezervirati prijevoz.

Također je veoma dobar izbor je i Abrahams hostel koji se nalazi u središtu Dublina, 5 minuta hoda od glavnog autobusnog kolodvora i Željezničkog kolodvora Connolly. Gostima su na raspolaganju smještajne jedinice po povoljnoj cijeni i besplatni WiFi. Dublinska arena O2, kazalište Grand Canal i Konvencijski centar nalaze se na pješačkoj udaljenosti. Hostel Amrahams nalazi se u preuređenoj georgijanskoj gradskoj kući u središtu Dublina, na svega 10 minuta hoda od četvrti Temple Bar i ulice Grafton Street. Hostel je smješten u neposrednoj blizini svih dublinskih trgovina, barova i gradskih znamenitosti. Hostel nudi različite vrste smještaja, uključujući privatne sobe i mješovite spavaonice. Posteljina je uključena u cijenu boravka, a sve spavaonice obuhvaćaju vlastitu kupaonicu s WC-om i tušem. Svakog jutra poslužuje se lagani doručak. Gosti mogu koristiti i zajedničku kuhinju. U sklopu objekta dostupno je skladište prtljage pod nadzorom. Vrata hostela ne zaključavaju se pa gosti mogu slobodno ulaziti i izlaziti u bilo koje doba dana.

Pretražite najpovoljniji smještaj u Dublinu

Također preporučujemo potražiti privatni smještaj na jednome od mnogih smještajnih kapaciteta u zemlji koje nudi airbnb.

Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju. Kupon možete pronaći OVDJE.
Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2018-07-09Aktualno:

Krakov iz Zadra za 30 eura povratno

New York iz Splita za 292 eura povratno

London iz Pule za 30 eura povratno

Savijena piramida otvorena za javnost

Malta iz Venecije za 30 eura povratnoPovezano:

Outdoor vodič: okrug Kerry

Dublin

Dublin iz Zadra za 50 eura povratno

Povratno do Dublina za 70 eura

Dublin iz Milana za 43 eura povratno

Krakov iz Zadra za 30 eura povratno

New York iz Splita za 292 eura povratno

London iz Pule za 30 eura povratno

Igor u Indokini: Kambodža

Najljepše pješčane plaže Jadrana

Elafiti

Tunel ljubavi

Igor u Indokini: Laos (1. dio)Pogledajte još:

Igor u Indokini: Kambodža


Najljepše pješčane plaže Jadrana


Elafiti


Tunel ljubavi


Igor u Indokini: Laos (1. dio)