Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Do Suska i Malog Lošinja brodom iz Trsta?

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Čini se pomalo nestvarno da bi jedan izolirani a tako prekrasan otok kao što je Susak napokon mogao dobiti turistima veoma zanimljivu liniju koja bi povezivala Susak sa Trstom i lukama na zapadnoj obali Istre. Iako je za sada samo spekulacija, a sezona je sve bliže, prema svemu sudeći ipak bi se ova ideja mogla realizirati već tijekom ove ljetne sezone.

Kako navodi portal otoci.net, postoji mogućnost da već ovo ljeto Mali Lošinj i Susak dobiju sezonsku brodsku vezu s Trstom, te lukama zapadne istarske obale. Ovo je najavila zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare u Rijeci, navodeći da se PGŽ uključila u EU-projekt "Moses", u kojem s hrvatske strane sudjeluje još i Istarska županija, a iz Italije regije Friuli Venezia Giulia i Molise.


"Županija će u okviru svog dijela projektnih zadataka koordinirati aktivnosti na uspostavi novih pomorskih veza na liniji između luke Trst, luka na području Istarske županije i luka Mali Lošinj i Susak. U tu svrhu provest će se i sanacija operativnog mola i izgradnja obalnog zida na Susku, a plan je da linija starta već za ovu turističku sezonu, u eksperimentalnoj fazi, kako bi bio provjeren interes za korištenje te nove veze. Županiji je ovaj projekt zanimljiv zbog razvoja turizma kroz bolju pomorsku povezanost, a usto ćemo dobiti sredstva za obnovu lučke infrastrukture na Susku", izjavila je Medarić.

Pročitajte naš VODIČ KROZ OTOK SUSAK

Otok Susak je nedvojbeno jedna od najzanimljivijih destinacija na Jadranu koja je u jeku razvoja turizma na većem dijelu obale ostao donekle zanemaren, a nekada mnogobrojno stanovništvo ovog otočića iz dana u dan je sve manje. Jedinstven prema svojem geološkom nastanku oko kojeg se i dalje ne mogu sasvim složiti znanstvenici, ovaj otok prava je oaza mira: nema automobila, nema noćnih klubova, nema gužvi i velikih blještavih neonskih reklama. Unatoč svojim specifičnostima, tek rijetki turisti zaista dolaze na ovaj otok i upravo ga to čini privlačnim odredištem te primjerom kako ponekad za egzotiku nije potrebno putovati veoma daleko, često je dovoljno tek malo bolje istražiti susjedstvo.

Smještaj

S obzirom na malu potražnju, smještaj na otoku Susku je povoljniji nego bi se to moglo očekivati za ovako zanimljiv otok koji predstavlja često čak i tijekom glavne ljetne sezone oazu mira na Jadranu.

Povoljan apartmanski smještaj čine Apartmani Dujo koji se nalaze u prijelaznom dijelu iz Donjeg u Gornje selo, oko tri minute hoda od plaže. Apartmani Dujo imaju i dopušten boravak kućnih ljubimaca. Smještajne jedinice sadrže popločani dio dvorišta, prostor za sjedenje i blagovaonicu. Pojedine jedinice imaju terasu i/ili balkon. Kuhinja je opremljena pećnicom i hladnjakom. Sve jedinice uključuju vlastitu kupaonicu s kadom ili tušem. Dostupna je i posteljina.

Spomenimo i veoma dobar hotel koji se nalazi na otoku, Hotel Sansegus koji se nalazi u neposrednoj blizini mora na otoku Susku, a obuhvaća restoran. Ovo prenoćište nudi klimatizirane sobe, besplatni WiFi i terasu, gdje se gosti mogu opustiti. Sve različito uređene sobe u pansionu Sansegus sadrže TV i vlastitu kupaonicu s kadom ili tušem i sušilom za kosu. Svakog se dana poslužuje doručak u kojem gosti mogu uživati u udobnosti svoje sobe. Gosti mogu popiti piće u baru u okviru objekta ili mogu uživati u jelima pripremljenim od lokalno uzgojenih namirnica te u plodovima mora u restoranu objekta. Pansion Sansegus obuhvaća recepciju otvorenu 24 sata dnevno, objekte za sastanke i skladište prtljage. U okolici gosti mogu uživati u pješačenju, pecanju i ronjenju. Luka je udaljena 10 minuta hoda od objekta.

Pogledajte i ponudu ostalog smještaja na otoku Susku

Također preporučujemo potražiti privatni smještaj na jednome od mnogih smještajnih kapaciteta u gradu koje nudi airbnb. Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju.

Kupon možete pronaći OVDJE.


Booking.com

izvor: Otoci.net (Bojan Purić)

objavljeno: 2018-05-24Aktualno:

Maroko iz Trevisa za 21 euro povratno

Boeing 747 postaje hotel

Mikonos iz Beča za 40 eura povratno

London iz Trsta za 30 eura povratno

Dublin iz Zadra za 55 eura povratnoPovezano:

Goli otok i Sv. Grgur

Dugi otok

Najljepše pješčane plaže Jadrana

Rijeka uvodi prigradsku željeznicu

NP Krka ograničio broj posjetitelja

Povoljnije vlakom na more

Mikonos iz Beča za 40 eura povratno

Pješčane dine u Ibizi ugrožene seksom!

Sicilija iz Trsta za 29eura povratno

Najljepši romantični izleti

Jordan: sve što trebate znati

Bratislava

Najbolja novogodišnja putovanja

KrakovPogledajte još:

Najljepši romantični izleti


Jordan: sve što trebate znati


Bratislava


Najbolja novogodišnja putovanja


Krakov