Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Do Istanbula iz Budimpešte za 39 eura povratno

 
Slika1
  Slika2   Slika3   Slika4  

Wizzair, jedan od najvećih niskotarifnih prijevoznika trenutno nudi iznimno povoljne karte za Istanbul iz Budimpešte po cijeni od 45 eura povratno. Karte su dostupne za veći dio prosinca po relativno povoljnim cijenama. Povoljnije cijene moguće je dobiti koristeći maestro karticu putem posrednika rumbo.es, pri čemu je cijena dostupna već za 34 eura za povratno putovanje. Više informacija o tome možete pronaći u našem vodiču kako letjeti još povoljnije.

01. 06. - 05. 06.

01. 06. - 08. 06.

08. 06. - 17. 06.

Letovi su dostupni i po drugim datumima. Datume je moguće kombinirati.

U cijenu su uključeni svi troškovi i takse. U navedenu cijenu uključena je samo ručna prtljaga koja ne smije prelaziti dimenzije 42x32x25cm (što su manje dimenzije od Ryanaira i drugih niskotarifnih prijevoznika).

NAPOMENA: od 06. lipnja do 04. srpnja 2016. godine u Turskoj je ramazan, što znači kako se predviđa suzdržavanje od hrane u razdoblju od zore do sumraka. Iako je Turska sekularna država, treba voditi računa o tome kako je većinsko stanovništvo muslimansko i kako je potrebno poštivati tradicije lokalne zajednice.


Do Budimpešte jest najlakše i najbrže doći vlakom. Svakodnevno Zagreb je povezan redovnom linijom do kolodvora Deli. Nažalost, uslijed imigrantske krize, vlakovi trenuno ne voze. Također je moguće doći i autobusom koji putuje srijedom, petkom i nedjeljom u 17:15 sa dolaskom u 22:15 u Budimpeštu. Cijena karte je 120 kn po smjeru. Više informacija na na stranicama Volanbusza.

Što se tiče alternativnih letova do Istanbula, nedavno smo pisali o akciji Pegasusa iz Beograda do Istanbula, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Za dolazak u centar grada (Sultanahmet) najjeftiniji način sa zračne luke Istanbul Attaturk, preporučamo slijediti sljedeće upute:

Na samom aerodromu se nalazi prva stanica metro linije M1 (Aksaray-Ataturk Havalimani) pa pratite znakove koji vas vode do nje. Prije ulaza u stanicu se nalaze automati za žetone, a ako se ne možete snaći obično se tamo nalazi netko od zaposlenika tko vam pomogne. Kupite žetone, ubacite jednog prije rampe i prolazite do stanice. Vozite se do Zeytinburnu gdje izlazite i presjedate na tramvajsku liniju T1 (Bagcilar-Kabatas). Pratite znakove i pazite da na tramvaju piše Kabatas da ne bi otišli u krivom smjeru. Opet rampa i drugi žeton i vozite se do krajnjeg odredišta.

Ukoliko se smještaj nalazi na Taksimu, doći do tamo javnim prijevozom, može se istim onim putem kao i do Sultanahmeta samo što ćete ići skroz do zadnje stanice, Kabatas, a zatim na uspinjaču Funikuler (F1) koja vodi do Taksima. S tim da za ovu opciju treba imati još jedan žeton spreman, dakle na aerodromu se kupe tri.

Za smještaj u samome gradu, preporučamo Vam sljedeće hostele, kao i tražilicu kojom možete potražiti druge smještaje u tome veličanstvenom gradu i tako si osigurate najpovoljniji i najbolji mogući smještaj.

 

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2016-04-07Aktualno:

Mikonos iz Bologne za 48 eura povratno

Maroko iz Trevisa za 66 eura povratno

Dublin iz Beča za 40 eura povratno

London iz Zadra za 40 eura povratno

Barcelona iz Venecije za 41 euro povratnoPovezano:

Istanbul iz Graza za 98 eura povratno

Istanbul iz Zagreba za 110 eura povratno

Istanbul iz Ljubljane za 104 eura

Dublin iz Beča za 40 eura povratno

London iz Zadra za 40 eura povratno

Kopenhagen iz Budimpešte za 34 eura povratno

Primošten

otok Susak

Lavov

Maraton i Sjeverna Koreja

Grčki otoci za povoljan odmorPogledajte još:

Primošten


otok Susak


Lavov


Maraton i Sjeverna Koreja


Grčki otoci za povoljan odmor