Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Do Irana iz Milana za samo 135 eura povratno

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Pegasus, niskotarifni turski prijevoznik nudi nevjerojatno povoljne karte do Irana za samo 135 eura povratno iz Milana. U posljednjih nekoliko godina Iran je sve popularnija destinacija, prije svega radi bogate kulturne baštine, stabilnog državnog uređenja i sigurnosti u zemlji te veoma gostoljubivih ljudi. Ponekada je moguće karte dobiti i povoljnije putem Rumbo.es i ostalih posrednika potražite u našem vodiču kako letjeti još povoljnije.

Povoljni letovi dostupni su za veći dio travnja i svibnja a možete ih pretražiti OVDJE.

Preporučujemo zadržati talijansku verziju stranice kako biste sačuvali desetak eura povoljnije cijene preko posrednika.

U cijenu su uključeni svi troškovi i takse. U navedenu cijenu uključena je samo ručna prtljaga koja ne smije prelaziti 8 kg dopuštene težine, no za samo tri eura skuplje mogu se kupiti "essential" karte sa dozvoljenom prtljagom od 15 kg koja ulazi u zrakoplov. 


Do zračne luke Malpensa može se doći kombinacijom autobusa i vlaka sa presjedanjem u Trstu. Ukoliko se kupe dovoljno unaprijed, cijene vlaka između Trsta i Milana kreću se od 19 eura na dalje. Više informacija kako kupovati karte za vlak potražite na našem Vodiču za putovanje Italijom vlakom

Od Rijeke i Zagreba do Trsta moguće je redovnim linijama Autotransa te Črnja Toursa pri čemu su dostupne povratne karte već od 112 kuna. Karte iz Zagreba kupite na stranicama AK Zagreb dok karte iz Rijeke kupite na stranicama Autotransa.

Isto tako, preporučujemo Vam GoOpti prijevoz od Zagreba do Milana po cijenama već od 66 eura. 

Od glavnog kolodvora u Milanu do svih zračnih luka (uključujući i Milano Malpensa) prometuje autobus po cijeni od 5 eura. Karte možete kupiti na stranicama prijevoznika Terravision.  

Preporučujemo također prijevoz od Zagreba do Venezia Marco Polo zračne luke po cijenama već od 28 eura putem GoOpti.

Iran svake godine posjećuje sve veći broj turista, a zahvaljujući potpisivanju sporazuma oko nuklearne energije i smanjenju sankcija putovanje u ovu predivnu bliskoistočnu zemlju postaje sve jednostavnije. Također, Iran je jedna od najstabilnijih zemalja u regiji, te osim u graničnom području uz Irak te uz Pakistan turistima i putnicima ne prijeti gotovo nikakva opasnost, za razliku od raznih drugih zemalja bliskog istoka. Prema UNESCO-u, Iran spada u deset najboljih destinacija za privlačenje međunarodnih turističkih tokova na globalnoj razini, pogotovo ako se uzme u obzir podatak da je na području Irana zabilježeno 4300 povijesnih spomenika.

Za Iran je potrebna viza. Može se podignuti u ambasadi Irana u Zagrebu, no isto tako dostupna je i viza po dolasku na zračnoj luci Imam Homeini u Teheranu. Vize u trajanju od 30 dana se mogu dobiti na zračnoj luci po cijeni od pedeset eura, ali nije ih moguće produžiti pa stoga preporučujemo podizanje vize ranije u veleposlanstvu ukoliko odlučite duže boraviti u Iranu. Potrebna je prethodna rezervacija hotela ili hostela u Iranu.

Za dobivanje iranske vize potrebno je:

dvije fotografije dimenzija za putovnicu
referentni kod dobiven od neke iranske putničke agencije ili putem rezervacije hotela (provjerite najprije sa Iranskim veleposlanstvom jer se ponekad mijenjaju uvjeti da budete sigurni)
oko 400 kuna za takse
putovnica trajanja barem šest mjeseci duže od isteka vize

NAPOMENA: Ukoliko imate pečat ulaska u Izrael u vašoj putovnici, biti će vam odbijena iranska viza i zabranjen ulazak u zemlju.

autor: Peter Polić

objavljeno: 2016-03-13Aktualno:

Dubai iz Budimpešte za 99 eura povratno

Cipar iz Budimpešte za 30 eura povratno

Sicilija iz Trsta za 22 eura povratno

Preuređenje ulice vlakova u Vijetnamu

Advent u Madridu iz Beča za 30 euraPovezano:

Mjesec dana Irana (2. dio)

Mjesec dana Irana (1. dio)

Iran iz Milana za samo 114 eura povratno

Do Irana iz Milana za 108 eura

Do Irana povratno za 137 eura iz Milana

Advent u Madridu iz Beča za 30 eura

Amsterdam iz Ljubljane za 64 eura povratno

Kopenhagen iz Beča za 10 eura povratno

Najljepša bajkovita sela

Jezera Gorskog Kotara

Albanska rivijera

Kajakom na more

Sirija: zvijer u ljepoticiPogledajte još:

Najljepša bajkovita sela


Jezera Gorskog Kotara


Mjesec dana Irana (2. dio)


Albanska rivijera


Kajakom na more