Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Boeing 747 postaje nova atrakcija pored Amsterdama

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Nova zanimljiva ideja o smještaju i turističkoj atrakciji dolazi iz predgrađa Amsterdama, gdje je zrakoplov prenamijenjen u smještajne kapacitete. Umirovljeni Boeing 747 prevezen je preko polja i glavnim cestama u Amsterdamu do svog posljednjeg počivališta, gdje će sljedećeg ljeta postati hotelska atrakcija.

Gigantski jumbo jet, koji je završio svoju karijeru letenja, napustio je Zračnu luku Schiphol na samotorskoj prikolici kasno u noć, odakle je prevezen najprije preko polja, zatim preko autoceste A9 i lokalne ceste prije nego što je došao do vrta hotela Corendon Village u mjestu Badhoevedorp.

Pročitajte i naš Vodič kroz Amsterdam

Pojedinosti o tome što će točno lanac hotela učiniti s zrakoplovom od 150 tona za sada nisu poznate, ali zrakoplov, koji se zove "City Bangkok" i koji je prethodno bio u vlasništvu nizozemske zrakoplovne kompanije KLM, već je privukao mnoštvo ljudi. Gotovo 9.000 ljudi prijavilo se za 6.000 ulaznica kako bi pratili prijevoz 747 tijekom tri noći.

Na sredinom puta, zrakoplov se "odmarao" u polju ispred A9, prometnoj cesti izvan nizozemske prijestolnice, ali je morao biti prekriven golemim platnom kako ne bi odvraćao pozornost vozača. Prošli vikend obilježio je 50. godišnjicu prvog leta.


Corendon Hotel and Resorts kažu da će ?Corendon Boeing 747 Experience? biti otvoren za javnost 2020. godine i uključiti će "3D, 4D i 5D elemete".

Daisy Homoet-Mijnals, glasnogovornica hotela, izjavila je za CNN da će to biti "velika atrakcija za svakoga tko želi doživjeti osjećaj letenja".

Kako je izgledao prelazak Boeinga 747 preko autoceste pogledajte u video zapisu u nastavku:

Spomenimo i kako je nedavno umirovljeni zrakoplov pronašao još jednu zanimljivu primjenu. Prošlog mjeseca je odlučeno da će potopljeni Boeing 747 biti središte novog vodenog parka u Bahreinu koji bi se mogao otvoriti već ovog ljeta.

Umjetni grebeni, skulpture i obrađeni koralji planiraju biti nadopunjeni ogromnim zrakoplovom koji će biti središte novog podvodnog igrališta za ronioce.

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2019-02-15Aktualno:

Zakinthos iz Beča za 58 eura povratno

Jordan za 38 eura povratno iz Budimpešte

Berlin za 26 eura iz Zadra povratno

Maroko iz Trevisa za 36 eura povratno

Zabrana sjedenja na španjolskim stubamaPovezano:

Amsterdam

Zabranjene ture u crvenoj četvrti Amsterdama

Amsterdam iz Ljubljane za 70 eura povratno

Eindhoven iz Zadra za 45 eura povratno

Berlin za 26 eura iz Zadra povratno

Maroko iz Trevisa za 36 eura povratno

Stockholm iz Zadra za 20 eura povratno

Kajakom na more

Sirija: zvijer u ljepotici

otok Rab

Ekspedicija 500 km stazom Beskida

Najljepše plaže otoka KrkaPogledajte još:

Kajakom na more


Sirija: zvijer u ljepotici


otok Rab


Ekspedicija 500 km stazom Beskida


Najljepše plaže otoka Krka