Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:


Fotografije:Video:Mali trikovi:


Besplatno po Trstu, Udinama i okolici

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Najbliža talijanska pokrajina Hrvatskoj, Friuli - Venezia - Giulia zajedno sa svojim najvećim gradom i veoma popularnim odredištem za posjetitelje iz naše zemlje Trstom nastoji potaknuti više turističkih dolazaka i to tako da nudi besplatan prijevoz vlakom po pokrajini za one koji ostaju barem dvije noći u hotelima i drugim registriranim smještajnim jedinicama u istoj.

Kako bi promovirala održivi turizam u regiji, lokalna turistička zajednica pokrenula je kampanju kojom se nude besplatne karte za vlak onima koji ostaju barem dvije noći u pokrajini. Pokrenuta prošlog tjedna, nova turistička shema trajat će do 23. svibnja i predviđat će da će turistička zajednica nadoknaditi cijenu karte za vlak svakome tko stigne u gradove Trst i Udine ili obalna odmarališta Grado (inače poznata kao 'mala Venecija' zbog njegovih kanala) i Lignano Sabbiadoro (gdje se nalaze neke od najboljih plaža u Italiji) domaćom željeznicom.

Osim toga, putnici će dobiti besplatan javni prijevoz unutar i oko svoje odabrane destinacije te besplatan ulaz u muzeje, atrakcije i obilaske s vodičem uz popust.

S obzirom da je Trst veoma prometna zračna luka za niskotarifne letove, ovu ponudu možete kombinirati s nekim daljnjim putovanjem.

Najpovoljnije letove iz Trsta možete pretražiti OVDJE.

Booking.com

Oponašajući svojim kanalima i arhitekturom Veneciju te s gastronomskom scenom koja se smatra jednom od najboljih u Italiji, Friuli Venezia Giulia, rodno mjesto grappe i tiramisua, jedna je od regija s najmanje turista u Italiji, što je čini izvrsnim mjestom za istraživanje jedne od najposjećenije zemlje na svijetu bez gomile turista. Osim toga, nama je najbliža talijanska pokrajina. Nekad dom pisaca Jamesa Joycea i Ernesta Hemingwaya, koji su obojica živjeli u Trstu, regija ima sve najveće talijanske atrakcije: renesansne palače, rimske ruševine, alpske krajolike, odličnu hranu i nevjerojatne plaže.

Promocija će trajati do 23. svibnja 2023. godine. Svaki je putnik može iskoristiti pod uvjetom da putuje u zemlji do jedne od sljedećih željezničkih postaja:
Latisana-Lignano-Bibione,
Cervignano-Aquileia-Grado,
Zračna luka Trst,
Trieste Centrale ili
Udine
.

Putnici mogu koristiti državne vlakove Trenitalia, međugradske linije ili brze linije Frecce.

Svatko tko iskoristi paket mora ostati u Friuli Venezia Giulia najmanje dvije noći.

Popis hotela i pansiona koji sudjeluju u promociji možete pronaći na stranicama PromoTurismoFVG.

Ako želite iskoristiti ponudu, morate rezervirati smještaj i kartu za vlak na web stranici PromoTurismoFVG. Cijena povratne karte za vlak bit će odbijena od ukupne cijene.

Također ćete dobiti besplatnu turističku karticu FVGCard, koja će vam omogućiti da iskoristite prednosti besplatnog javnog prijevoza u odredištu koje posjećujete, kao i besplatan ulaz u vodeće muzeje pokrajine Friuli Venezia Giulia, kao i besplatan ili jeftiniji ulaz na izložbe poput velike Banksyjeve izložbe koja se održava u Salone deli Incanti u Trstu od 25. studenog do 10. travnja 2023.

FGVCard također omogućuje posebne popuste na druge turističke usluge kao što su zabavni parkovi, plaže, bazeni, obilasci s vodičem i nevjerojatan rezervat povijesnih znamenitosti u regiji kao što je Duomo u Trstu, gradsko rimsko kazalište iz 1. stoljeća i kazališta poput velika operna kuća Teatro Verdi.


Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2022-11-12Aktualno:

London iz Zagreba za 24 eura povratno

Island iz Beča za 72 eura povratno

Rim iz Zagreba za 24 eura povratno

Kuba iz Venecije za 367 eura povratno

Besplatno po Trstu, Udinama i okoliciPovezano:

Kako jeftino istražiti Veneciju

Venecija

Verona

Rim iz Zagreba za 24 eura povratno

Sardinija iz Trsta za 18 eura povratno

Brindisi iz Zagreba za 15 eura povratno

Rim iz Zagreba za 24 eura povratno

Miami iz Venecije za 336 eura povratno

Stockholm iz Banja Luke za 18 eura povratno

Najljepše planinarske staze Madeire

Kako najjeftinije istražiti Pariz

Dinara

Malbork

OlibPogledajte još:

Najljepše planinarske staze Madeire


Kako najjeftinije istražiti Pariz


Dinara


Malbork


Olib