Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Besplatni letovi za donatore obnove Notre Dame

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Nakon što je prošlog tjedna zahvatio požar jednu od najpoznatijih katedrala svijeta, Notre Dame, sve više se govori o potrebi obnove ove prekrasne građevine koja je simbol Pariza i Francuske unatoč velikom oštećenju koje je katedrala doživjela. Donatori su obećali više od 700 milijuna eura u sredstvima za obnovu, a sada Air France-KLM želi ponuditi besplatne letove u Pariz onima koji pomažu u projektu.

Kako navodi Lonely Planet, Francuski dužnosnici i dalje procjenjuju štetu na Notre Dame i njezin sadržaj nakon što je požar u ponedjeljak zahvatio 850 godina staru zgradu. Požar je srušio toranj katedrale, uništio dvije trećine krova i nanio veliku štetu njegovoj vapnenačkoj strukturi. Strah od gubitka nacionalnog simbola koji je stoljećima definirao pariški horizont izazvao je poplavu obećanja u novčanim donacijama francuske poslovne elite za obnovu gotičkog remek-djela. Predsjednik Emmanuel Macron uskoro će započeti s radom u nadi da će se Notre Dame u potpunosti obnoviti uoči Olimpijskih igara 2024. u Parizu, iako stručnjaci upozoravaju kako bi to moglo potrajati desetljećima.


Kako se počast i donacije katedrali nastavljaju iz cijelog svijeta, Air France je ponudio besplatne letove za "sve službene partnere" uključene u obnovu.

U priopćenju, zrakoplovna grupa Air France-KLM nazvala je katedralu "simbolom francuske povijesti, poznatom širom svijeta".

"Svi timovi Air Francea i Air France-KLM-a diljem svijeta duboko su pogođeni i rastuženi od katastrofe", navodi se u priopćenju.

"Air France će osigurati besplatan prijevoz za sve službene partnere uključene u rekonstrukciju katedrale Notre-Dame u Parizu."

Prvo, Francuska mora odlučiti kako će izgledati novoizgrađeni Notre Dame. Zemlja trenutačno raspravlja o tome hoće li katedralu obnoviti gotovo točno onako kako je bila, ili je ažurirati nekim modernim standardima. Vlada je tu raspravu pokrenula u srijedu najavivši međunarodno natjecanje za izradu zamjene za visoki toranj katedrale.

Francuski premijer Edouard Philippe izjavio je kako će se na natječaju odgovoriti na pitanje "treba li, kao što je to često slučaj s evolucijom baštine i katedrale, Notre Dame dobiti novi izgled prilagođen tehnikama i izazovima naše ere".

Vlasti još uvijek nemaju procjenu ukupnih troškova obnove, ali premijer Philippe je rekao: "To je očito veliki izazov, povijesna odgovornost."
Booking.com

izvor: Lonely Planet

objavljeno: 2019-04-22Aktualno:

Algarve iz Beča za 24 eura povratno

Izrael iz Beča za 20 eura povratno

Cipar iz Beograda za 42 eura povratno

Amsterdam iz Beča za 43 eura povratno

Tajland iz Ljubljane za 406 eura povratnoPovezano:

Pariz

Lyon iz Splita za samo 18 eura povratno

Marseille iz Rijeke za 28 eura povratno

Pariz iz Trevisa za 20 eura povratno

Besplatni muzeji nedjeljom u Italiji

Uvode se e-vize za Saudijsku Arabiju

Savijena piramida otvorena za javnost

Jordan

Graz

Kako jeftino istražiti Veneciju

Najljepša bajkovita sela

Jezera Gorskog KotaraPogledajte još:

Jordan


Graz


Kako jeftino istražiti Veneciju


Najljepša bajkovita sela


Jezera Gorskog Kotara