Portal za samostalna putovanja i backpacking

Pratite nas:
Fotografije:Video:Mali trikovi:


Azerbajdžan iz Budimpešte za 86 eura povratno

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Wizzair, jedan od najpoznatijih niskotarifnih prijevoznika trenutno nudi povoljne karte za samo 86 eura povratno do Bakua, glavnog grada Azerbajdžana čime ovu kaspijsku državu približava našim putnicima i otvara jedan sasvim drugačiji svijet srednje Azije. Letovi su dostupni za razdoblje tijekom kasne zime. Ponekada je moguće pronaći i povoljnije karte putem posrednika i kupovinom određenom kreditnom karticom. Kako ostvariti popust prilikom kupovine karata putem Rumbo.es, rumbo.pt i edreams.es stranice potražite u našem vodiču kako letjeti još povoljnije

Povoljni letovi po navedenim cijenama dostupni su između ostaloga tijekom sljedećih datuma:

12. 02. - 19. 02.

19. 02. - 26. 02.

26. 02. - 05. 03.

05. 03. - 12. 03.

Letovi po povoljnijim cijenama dostupni su i za druge datume, a cijene za druge datume možete pretražiti OVDJE.

U cijenu su uključeni svi troškovi i takse. U navedenu cijenu uključena je ručna prtljaga dimenzija 55x40x20 cm. Podsjetimo, Wizzair je od 1. studenog uveo nova ograničenja oko ručne prtljage kojima je izjednačio veličinu ručne prtljage sa većinom drugih prijevoznika. Do Budimpešte jest najlakše i najbrže doći autobusom Flixbusa. Polasci iz Zagreba su u 07:00 te u 15:30. U isto vrijeme su i povratna putovanja iz Budimpešte.

Zagreb - Budimpešta (flixbus) od 17 eura

Također je moguće doći i autobusom koji putuje srijedom, petkom i nedjeljom u 17:15 sa dolaskom u 22:15 u Budimpeštu. Cijena karte je 120 kn po smjeru. Više informacija na na stranicama Volanbusza.

Svakodnevno Zagreb je povezan redovnom željezničkom linijom do kolodvora Deli te Keleti. Tijekom ljeta postoji i noćni vlak koji dva puta tjedno povezuje Budimpeštu i Split preko Zagreba. 

vozni red vlakova:

Rijeka (Split)

Zagreb

Budimpešta

 

Budimpešta

Zagreb

Rijeka (Split)

05:35

10:03

16:14

...

05:45*

11:39

15:41

 

15:36**

22:14

 

14:45

20:59

 

18:17*** (Split) 02:32 09:36   18:15*** 00:22 07:57 (Split)

* u razdoblju 17.6.-27.8. 6:00-11:29 (s Keletija, preko Balatona)
** u razdoblju 17.6.-27.8. 16:40-22:30 (preko Balatona)
*** Polazak iz Splita. prometuje isključivo u razdoblju 17.6.-27.8. Svaki drugi dan postoji izravna veza sa Pragom.

Prema tome cijena povratnog putovanja od Zagreba do Baku i natrag iznosi već od:
- vlak Zagreb - Budimpešta (270 kn)
- prijevoz Budimpešta - Zračna luka (1060 huf)
- let Budimpešta - Baku (86 eur)
UKUPNO: 944 kuna 

Azerbajdžan je veoma zanimljiva zemlja smještena između planinskih vrhova Kavkaza i Kaspijskog jezera. Zahvaljujući jakom gospodarstvu koje se oslanja na eksploataciju nafte i zemnog plina Azerbajdžan je bogata zemlja koja mnogo ulaže u infrastrukturu, pa je stoga moderni Baku futuristički grad koji svojom arhitekturom postaje prava meka za ljubitelje moderne arhitekture. Baku je također i najveći grad u Kavkaskim zemljama. U sklopu države se nalazi i eksklava Nadžkevičian koja je odvojena od ostatka Azerbajdžana kopnenim dijelom Armenije te odmetnute pokrajine Nagorno Karabakh, koja je de facto neovisna.

Za posjetu Azerbajdžanu potrebna je viza. Cijena vize je 20 eura za jedan ulazak i boravak u zemlji do 30 dana. Za dobivanje vize potrebno je ispuniti formular dostupan na stranicama za eletroničku vizu i uplatiti 20 eura taksi. U roku od nekoliko dana viza se dobiva na email, te je potrebno ju isprintati i ponijeti sa sobom. Ispunite formular za e-vizu Azerbajdžana.

Ukoliko želite istražiti Azerbajdžan istražiti svojim vozilom, preporučujemo Vam ponudu za najpovoljniji rent-a-car u Azerbajdžanu

Smještaj

Iako Azerbajdžan nije u odnosu na susjedne zemlje povoljna zemlja, cijene smještaja u hostelima u Baku prilično su povoljne.

Dobar izbor za putnike na budžetu jest Sport hostel Baku koji nudi smještaj po veoma povoljnim cijenama, već za tridesetak kuna po noćenju za krevet u zajedničkoj osmokrevetnoj spavaonici. Sobe su minimalističke, ali sasvim solidno uređene s obzirom na cijenu. Uz to, čiste su. Spomenimo i kako se po cijeni od tek nešto više od desetak kuna moguće je kupiti doručak. Unutar hostela nalazi se na raspolaganju i zajednička kuhinja te restoran. Zanimljivo, hostel također nudi i usluge teretane, kako bi se uskladio sa svojim imenom.

Za ostale smještajne kapacitete u Azerbajdžanu pretražite najpovoljniji smještaj u Azerbajdžanu

Također preporučujemo potražiti privatni smještaj na jednome od mnogih smještajnih kapaciteta u gradu koje nudi airbnb.

Ukoliko još niste član airbnb-a, iskoristite kupon u vrijednosti od 20 eura za registraciju te uštedite na smještaju. Kupon možete pronaći OVDJE.
Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2017-12-07Aktualno:

Maroko iz Pise za 39 eura povratno

Rim iz Trsta od 29 eura povratno

Kazahstan iz Budimpešte za 81 euro povratno

Cipar iz Budimpešte za samo 49 eura

Santorini iz Zagreba za 155 eura povratnoPovezano:

Rim iz Trsta od 29 eura povratno

Santorini iz Zagreba za 155 eura povratno

Kreta iz Trevisa za 39 eura povratno

Karnevali koje morate posjetiti

Destinacije za zimsko sunce

Najeftinija putovanja vlakom

Čudnovati božićni običaji

San SebastianPogledajte još:

Karnevali koje morate posjetiti


Destinacije za zimsko sunce


Najeftinija putovanja vlakom


Čudnovati božićni običaji


San Sebastian