Portal za samostalna putovanja i backpacking

Samo 1 euro za parking zračne luke Trst

 
slika1
  slika2   slika3   slika4

 

Talijanska regija Friuli-Venezia-Giulia i Zračna luka Trst donijeli su značajne promjene u svojem sustavu parkiranja kako bi podržali i potaknuli upotrebu javnog prijevoza, posebice vlakova i autobusa. Parkiranje do 30 minuta bit će besplatno na parkiralištima P8 i P9, a 1 euro za do 12 sati parkiranja u P8

Počevši od 23. listopada, bit će omogućeno besplatno korištenje 1000 parkirnih mjesta na parkiralištima P8 i P9 tijekom prvih 30 minuta parkiranja, te nakon toga po simboličnoj cijeni od samo jednog eura za parkiranje tijekom 12 sati na parkiralištu P8. Ova značajna smanjenja troškova parkiranja namijenjena su poticanju korištenja usluga javnog prijevoza na intermodalnom čvorištu zračne luke. Ovaj pristup usmjeren je na različite skupine korisnika, uključujući putnike koji odlaze na poslovna putovanja, suputnike i turiste koji dolaze automobilima, ali žele doći do regionalnih urbanih središta koristeći javni prijevoz.

Pretražite najpovoljnije letove iz Trsta

Nove tarifne politike za parking pružaju korisnicima regionalnog javnog prijevoza priliku za korištenje parkirališta koja nude obilan broj mjesta za parkiranje i ispunjavaju visoke standarde sigurnosti.

Regija i Zračna luka aktivno traže optimalna rješenja za razvoj intermodalnog središta zračne luke kroz ciljane i integrirane akcije unutar jedinstvenog regionalnog sustava mobilnosti. Ovaj pristup odgovara različitim potrebama korisnika na sljedeće načine:
- Poboljšanje ponude za putnike i povremene korisnike koji se nalaze u blizini zračne luke.
- Poboljšanje usluga za turiste i korisnike koji razmatraju zamjenu vlastitog automobila za lokalni javni prijevoz.
- Smanjenje korištenja osobnih automobila, potičući upotrebu vlakova i autobusa.
- Značajno smanjenje emisija štetnih tvari u zrak.
- Smanjenje rizika od prometnih nesreća.
- Značajno snižavanje troškova mobilnosti za pojedinačne korisnike.


Od Zagreba do zračne luke Trieste Friuli moguće je stići autobusom Flixbusa na relaciji Zagreb - Trst zračna luka, pri čemu su cijene karata dostupne već od 12 eura po smjeru.

Ukoliko krećete iz Rijeke, izravne linije autobusa iz Rijeke do Zračne luke Friuli od Trsta dostupne su već za 8 eura. Isto tako, preporučujemo Vam GoOpti prijevoz od Zagreba do Trsta po cijenama već od 17 eura.

Do zračne luke Ronchi dei Legionari u Trstu možete stići sa glavnog kolodvora u Trstu lokalnom autobusnom linijom pri čemu je cijena jednosmjernog putovanja 4 eura.

Putovanje traje nešto manje od sat vremena, a polasci su u prosjeku svakih pola sata tijekom radnog dana, odnosno svakih sat vremena tijekom vikenda. Detaljni vozni red potražite OVDJE.

Booking.com

autor: Peter Polić

objavljeno: 2023-10-21Pratite nas:Aktualno:

Sardinija iz Trsta od 30 eura povratno

Podgorica iz Zagreba od 30 eura povratno

Marseille iz Zagreba za 30 eura povratno

London za 30 eura povratno iz Zagreba

Pariz iz Zagreba za 34 eura povratnoPovezano:

Kako jeftino istražiti Veneciju

Venecija

Verona

Sardinija iz Trsta od 30 eura povratno

Rim iz Zagreba za 30 eura povratno

Napulj iz Zagreba za 28 eura povratno

Marseille iz Zagreba za 30 eura povratno

London za 30 eura povratno iz Zagreba

Pariz iz Zagreba za 34 eura povratno

Dresden

Krakov

Najbolje u 2024. prema Lonely planet

Gozo

Malta: Sve što trebate znatiPogledajte još:

Dresden


Krakov


Najbolje u 2024. prema Lonely planet


Gozo


Malta: Sve što trebate znati