Portal za samostalna putovanja i backpacking

Video: Lago di Como

tekst i slike: Peter Polić


Od nekoliko alpskih jezera u Lombardiji, Italiji Lago di Como je svakako među najljepšima te svake godine privlači golem broj turista. Na sjeveru omeđen Alpama a na jugu dolinom rijeke Po, Lago di Como se prostire poput obrnutog slova Y među obroncima planina te predstavlja zanimljivo odredište za sve zaljubljenike u prirodu ali i gastronomiju te luksuzan odmor. Popularno je također i među zaljubljenicima u hidroavione, pri čemu su letovi iznad jezera posebno spektakularni za panoramski pogled na gradiće uz jezero i panoramu samoga jezera. Veliki broj gradića smještenih uz jezero najbolje je posjetiti brodovima koji ih redovito povezuju redovitim linijama. Obronci planina također nude i odlično polazište za planinarenje i skijanje zimi.

Do jezera Como možete doći vlakom iz Milana za samo 3.70 eura (do gradića Como ili do gradića Lecco). Kako doći do Milana pročitajte u našem vodiču za Milano.

Najpovoljniji smještaj oko jezera potražite OVDJE.


U ovome kratkome video uratku predstavljamo jezero i istoimeni gradić koji predstavlja upravno i turističko središte cijelog područja uz jezera. Film je nastao u lipnju 2015. te daje djelomičan uvid u ljepote samoga jezera.


Povezano:

Do Sardinije za 400 kn (povratno)

Etna na popisu UNESO-a

Megabusom kroz Italiju za 1 euro

Venecija

Vlakom kroz Italiju

Milano

Treking: okolica Osla

Spavanje u zračnoj luci

Najčešće prijevare

Vodič za ožujak

Vodič za svibanj