Portal za samostalna putovanja i backpacking

Video: Zima u Salzburgu

tekst i video: Peter Polić


Jedan od najljepših gradova Austrije nije samo privlačan u proljeće i ljeto, kada njegove parkove prekrije zelenilo i kada procvjetaju cvjetovi u svim zamislivim bojama i oblicima, podjednako je zanimljiv i tijekom zime, kada snijeg prekrije ulice a središte pozornosti preseli se sa parkova i šetnica u gradsko središte gdje se nalazi prekrasan božićni sajam. Mozartov rodni grad posebno je romantičan i privlačan tijekom zimskih mjeseci, kada svježi snijeg prekrije njegove ulice i stvara dodatni ugođaj romantike. Mozartove melodije još su više zvonke uz toplo kuhano vino, a prekrasan Hohensalzburg dvorac postaje bajkovit u bijeloj idili. Ne zaboravimo kako je Salzburg i rodno mjesto najpoznatije božićne pjesme, Tiha noć, pa stoga dolazak zimi u ovaj grad predstavlja posebno iskustvo.


Kratki video u nastavku predstavlja Salzburg tijekom zime, kada mu snijeg daje posebnu čaroliju i ugođaj, bez obzira posjećujete li samo njegovu staru jezgru zaštićenu UNESCO-em ili se također odlučite popesti i na romantične vidikovce oko dvorca Hohensalzburg.

Kako doći:

Do Salzburga se može doći autobusom izravnom linijom Flixbusa iz Zagreba do Salzbuga od 149 kuna

Također se do Salzburga može doći i vlakom. Zagreb je povezan sa Salzburgom sa dva izravna vlaka, jutarnji sa polaskom u 7:00 (dolazak u Salzburg u 13:48) te večernji vlak u 21:20, dolazak u Salzburg u 04:04.

Kako pronaći najpovoljnije karte vlakom pogledajte u našem vodiču KAKO PUTOVATI VLAKOM NAJPOVOLJNIJE

Iz Rijeke moguće je izravno do Salzburga vlakom u 20:40 (dolazak u Salzburg u 04:48). Cijena putovanja kreće se od 29 eura po smjeru na dalje.


objavljeno: 2017-12-03Pratite nas:Aktualno:

Pariz iz Zagreba za 34 eura povratno

Albanija iz Trsta za 28 eura povratno

Aja Sofija ima nova pravila za posjetitelje

Valentinovo u Londonu za 29 eura iz Zagreba

Iran iz Budimpešte za 92 eura povratnoPovezano:

Austrija uvodi 24-satne vinjete

Advent u Salzburgu u zvukovima Hrvatske

Nova linija Zagreb - Beč

Graz

Klagenfurt

Beč

Krakov

Ptuj

Velika Planina

Gacka

Lastovo


Pogledajte još:

Krakov


Najbolje u 2024. prema Lonely planet


Gozo


Malta: Sve što trebate znati


Ptuj
Video:Mali trikovi: